Neymar spreekt weer na nederlaag tegen Rode Duivels: “Ik kon geen bal meer zien”

Neymar spreekt weer na nederlaag tegen Rode Duivels: “Ik kon geen bal meer zien”

Neymar heeft het bijzonder zwaar gehad na de nederlaag van Brazilië tegen de Rode Duivels op het WK in Rusland. “Ik kon geen bal meer zien”, zegt hij over de eerste dagen na die wedstrijd. De druk op de wereldster was bijzonder groot.

“Ik kon geen bal meer voor mij zien, ik wou geen voetbal meer zien. Ik heb me van alles afgezonderd. Ik heb momenten van rouw en triestheid gehad.” Zo beleefde Neymar de eerste dagen na de uitschakeling in een interview met AFP.

Grote teleurstelling

Een dag na de 2-1 overwinning van de Rode Duivels in de kwartfinale van het WK postte Neymar een foto op Instagram. De tekst die erbij stond maakte duidelijk dat het zonder twijfel het zwaarste moment van zijn carrière moest zijn: “De pijn is heel groot, want we wisten dat we het konden, we wisten dat we verder hadden kunnen geraken, geschiedenis hadden kunnen schrijven … maar het was niet voor nu. Het is moeilijk om de kracht te vinden om opnieuw te voetballen, maar ik ben zeker dat God me de kracht zal geven om alles aan te kunnen.”

Neymar is er intussen wel weer klaar voor, en gaat aan de slag bij zijn club Paris SG. Daar komt de Italiaanse doelman Buffon de ploeg versterken, en Neymar is daar heel blij mee.

Blessures faken

Op het WK werd flink gespot met Neymar, omdat hij zo vaak op de grond lag en rolde. Het internet werd overspoeld met cartoons. Op het hele WK zou Neymar zo’n kwartier liggend op de grasmat hebben doorgebracht. Natuurlijk werd Neymar om een reactie gevraagd: “Ik denk dat het overdreven is, maar ik ben dat gewoon, ik ben een grote jongen, ik kan met dat soort zaken omgaan.” Hij vindt dat er met de vinger moet worden gewezen naar de spelers die de fouten maken, niet de spelers die ze ondergaan.

“Zij die de fouten begingen zijn niet veroordeeld. Ik ben niet naar het WK gegaan om fouten te ondergaan, ik ben gegaan om mijn tegenstanders te verslaan. Het was duidelijk dat ze me niet wilden laten passeren zonder een fout te maken, omdat ze wisten dat ik recht naar doel zou lopen.”

Gesponsorde artikelen