Neymar wordt waarschijnlijk niet vervolgd voor verkrachting

Neymar
GettyImages

De Braziliaanse voetballer Neymar zal hoogstwaarschijnlijk niet vervolgd worden in verkrachtingszaak waarin hij beschuldigd werd. Een Braziliaans model verklaarde dat Neymar haar in mei verkrachtte in een hotel in Parijs. Maar volgens de politie zijn er onvoldoende bewijzen.

Nadat eerder Cristiano Ronaldo vrijgesproken werd, wordt nu ook zijn collega-voetballer Neymar Jr. vermoedelijk vrijgesproken in een verkrachtingszaak. De Braziliaanse voetballer werd door een model beschuldigd van verkrachting, maar er werd onvoldoende bewijsmateriaal gevonden.

Verkrachting

In mei beschuldigde een Braziliaans model Neymar van verkrachting. Ze verklaarde dat de voetballer haar verkrachtte in een hotel in Parijs.

Neymar heeft de beschuldigingen steeds ontkend en gaf in een video aan dat het om een setup ging. De speler van Paris Saint-Germain is zich op dit moment aan het voorbereiden voor de Copa América. En de beschuldigingen en mogelijke rechtszaak hingen als een donderwolk boven zijn trainingen.

Onvoldoende bewijs

De politie kon in het onderzoek dat aan de rechtszaak voorafging onvoldoende bewijsmateriaal tegen de voetballer vinden. Daardoor besliste de politie om het onderzoek stop te zetten.

Door het staken van het onderzoek is de kans groot dat er geen rechtszaak komt. Het Openbaar Ministerie heeft nu vijftien dagen om te beslissen wat er verder met de zaak zal gebeuren. Mogelijk beslist het OM dat er een bijkomend onderzoek nodig is, of dat er toch een zaak komt, maar die kans is bijzonder klein.

Gesponsorde artikelen