NFT’s trekken nu ook de aandacht van Hollywood: CryptoPunks tekent deal met agentschap uit Tinseltown

Larva Labs, het team achter het razend populaire NFT-project CryptoPunks, heeft een deal gesloten met het Hollywood-agentschap United Talent Agency (UTA).

Waarom is dit belangrijk?

Het CryptoPunks-project had al een niche-aanhang voor het grootste deel van zijn korte geschiedenis. Dit jaar explodeerde de interesse echter, meesurfend op de crypto-boom. Zo zag de NFT-industrie alleen al in het eerste kwartaal haar omzet stijgen tot 2,5 miljard dollar. Toch blijven er vragen omtrent het zeepbelgehalte van deze digitale kunsttak.

Volgens de Hollywood Reporter zal United Talent Agency Larva Labs’ intellectuele eigendom (IP of: intellectual property) vertegenwoordigen bij deals inzake TV-, film-, videospelprojecten; voor licenties en bij uitgeverijen. Twee andere NFT-projecten van Larva Labs, Meebits en Autoglyphs, zullen nu ook vertegenwoordigd worden door UTA.

United Talent Agency is echt de kolos onder de Hollywood-agentschappen. De lijst namen van wie zich tot hun clientèle mag rekenen, laat je duizelen. Een korte selectie (naar de Miami Herald): Johnny Depp, Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Simon Pegg, Bryan Cranston, de Coen-broers, Wes Anderson, Judd Apatow, David Chase, etc.

Mainstream entertainment

De deal met UTA is een belangrijke mijlpaal voor Larva Labs. Het is immers een van de eerste voorbeelden van content gecreëerd in de blockchain-techsector die de mainstream entertainmentindustrie is binnengedrongen.

“Ik zou zeggen dat het een van de eerste kansen is voor (een project, red.) dat volledig is ontstaan in de cryptowereld om het bredere entertainmentuniversum te betreden, en ze hebben het verdiend,” zei Lesley Silverman, hoofd van UTA Digital Assets, tegen de Hollywood Reporter. “Ze hebben echt de tijdgeest op een geweldige manier geraakt,” voegde zij er nog aan toe.

Anarchistische pixelfiguurtjes

CryptoPunks werd al in 2017 gelanceerd en is een van de eerste NFT-projecten gebouwd op het Ethereum-netwerk.

  • De CryptoPunks-collectie bestaat uit 10.000 gepixelde figuren. Elk portret van een CryptoPunk is verbonden met een unieke token. Deze token kun je niet vervalsen en dient als certificaat van authenticiteit; ziedaar het principe van de ‘non-fungible token’.
  • Alle 10.000 CryptoPunks hebben een aantal kenmerken die hun uniciteit bepaalt.
  • Er bestaan vijf types van deze anarchistische pixelfiguurtjes: aliens, apes, zombies, males en females.

Crypto-boom

Volgens gegevens van de CryptoPunks-website, hebben de Larva Labs-NFT’s sinds 2017 maar liefst 1,18 miljard dollar aan totale verkopen gegenereerd. Er werd 304,8 miljoen dollar aan NFT’s verkocht in de afgelopen zeven dagen alleen. De goedkoopste CryptoPunk die te koop is, staat momenteel geprijsd op 115 Ethereum (ETH) met een waarde van ongeveer 391.000 dollar op het moment van publicatie.

Beroemde figuren zoals rapper Jay Z, EDM-DJ en producent Steve Aoki en ondernemer Gary Vaynerchuk bezitten naar verluidt allemaal CryptoPunks. Cryptonieuwssite Cointelegraph meldde op 23 augustus dat betalingstechreus Visa CryptoPunk 7610 kocht – een vrouwelijk figuurtje met een hanekam, clowngroene ogen en lippenstift – voor 49,50 ETH, ter waarde van 150.000 dollar op het moment van aankoop.

Andere projecten

Larva Labs’ andere NFT-projecten kwamen ook met de technologie van CryptoPunks tot stand. De Meebits-NFT’s werden deze mei gelanceerd, en bestaan uit 20.000 unieke 3D-personages die zijn gebouwd voor gebruik in NFT-gaming.

Autoglyphs lanceerde in 2019 en is een kunstproject dat beperkt werd tot 512 NFT’s. Hiervan is het bedoeling dat gebruikers een “Glyph” genereren door 0,20 ETH (687 dollar) te doneren aan het gekozen goede doel van Larva Labs, 350.org – een organisatie gericht op het bestrijden van klimaatverandering. (mah)

Lees ook: Is de NFT-zeepbel al gesprongen?

Meer
Lees meer...