Scenarist van ‘Undercover’ en ‘Ferry’ sluit contract af met Netflix

Netflix heeft bekend gemaakt dat ze een eerste zogenaamde ‘talentendeal’ hebben afgesloten met een televisiemaker van bij ons. Nico Moolenaar was de showrunner van Undercover en scenarist van diezelfde reeks en van de film Ferry. De komende jaren zal Moolenaar series produceren voor Netflix.

Dit is de eerste talentdeal die Netflix sluit met een scenarioschrijver uit de Benelux, een deal die kadert in het voornemen van Netflix om meer lokale content voor onze regio te produceren.

Antoinette Beumer, directeur van Lokale Originals Benelux: “Met onder andere Undercover en Ferry heeft Nico al bewezen dat zijn series grote hits worden en een breed publiek aanspreken. We kijken ernaar uit om met Nico en zijn team samen te werken en nieuwe content te ontwikkelen voor onze leden in de Benelux en de rest van de wereld.”

Vervolg op Ferry

Nico Moolenaar werkt momenteel aan de spin-off-reeks Ferry, het vervolg op de gelijknamige film uit 2021 die al een prequel was op Undercover. Moolenaar reageert dat hij enorm trots is op de hernieuwde samenwerking en dat de deal als een logische volgende stap voelt na drie seizoenen Undercover en twee Ferry-projecten. “Het enorme bereik en de grenzeloze ambitie van Netflix is ongeëvenaard en inspirerend. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik van het Netflixteam krijg en kijk ernaar uit om samen met hen nieuwe verhalen en personages te creëren die de wereld kunnen veroveren.”

Moolenaar gaat deze uitdaging niet alleen aan, maar mag ook zijn vaste partners in crime Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen mee aan boord trekken.

Meer
Lees meer...