Niemand geflitst … omdat niemand flitscamera kan bedienen

Niemand geflitst … omdat niemand flitscamera kan bedienen

In de Brusselse politiezone Zuid wordt al maandenlang niet meer geflitst. De reden? Geen enkele politieagent is bekwaam om de flitscamera te bedienen. 

In de Brusselse politiezone Zuid wordt al maandenlang niet meer geflitst. Dat meldt de Facebook-pagina ‘PolCon – PolitieControles’, waar gebruikers de locatie van politiecontroles met elkaar delen. De reden? In de hele politiezone is er niemand die bekwaam is om de flitscamera te gebruiken.

Net als vele andere politiezones schafte ook de politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst) een flitscamera aan. Geen overbodige luxe als je weet dat niet alleen de Brusselse Ring en de E19, maar ook tal van drukke verkeersaders over het grondgebied van de politiezone lopen.

Maar niet iedereen mag zo’n flitscamera bedienen. Volgens de wet mag de camera alleen bediend worden door politieagenten die daarvoor een bijzondere opleiding hebben genoten. En zo had men er twee in de zone Zuid. ‘Had‘, want de ene vertrok onlangs op pensioen, de andere is al maanden thuis na een arbeidsongeval.

Gevolg: er wordt al maanden niet meer geflitst in Anderlecht, Sint-Gillis of Vorst. De politie hoopt nu dat de burgers de ‘nodige verantwoordelijkheid aan de dag zullen leggen’ om de snelheidslimieten te respecteren.

Zonder dat er boetes worden uitgeschreven, wel te verstaan!

Gesponsorde artikelen