Niet alleen horen, maar binnenkort ook zien: de zenuwslopende podcast Serial wordt een tv-serie

Niet alleen horen, maar binnenkort ook zien: de zenuwslopende podcast Serial wordt een tv-serie

De meest populaire podcast ooit, Serial, zal binnenkort ook op televisie te zien zijn. De makers van The Lego Movie, Phil Lord en Chris Miller, werken samen aan de nieuwe serie. Binnenkort zullen we ons dus iets meer kunnen voorstellen bij de verhalen van journaliste en podcast-host Sarah Koenig, die trouwens ook meewerkt aan het project. Welke acteurs zullen meespelen in de serie is nog niet geweten. 

Ze bewezen al dat ze ware genieën zijn en dat legt de lat voor de Serial-serie natuurlijk erg hoog. Phil Lord en Chris Miller, de regisseurs van The Lego Movie, en productiehuis Fox 21 slaan de handen in elkaar om de serie te maken. De producers van de podcast zijn alvast heel tevreden dat Lord en Miller de serie willen maken. “Ze hanteren een onverwachte aanpak om verhalen te vertellen, en dat is zo aantrekkelijk voor ons bij Serial“, klinkt het. “Het ontwikkelen van een show met hen is spannend, omdat het voelt alsof we dezelfde taal spreken, alleen zijn zij slimmer dan wij.”

De televisieserie zal niet focussen op het onderzoek naar de moord op Hae Min Lee, maar zal eerder gaan over hoe Koenig het aanpakte en zal scènes achter de schermen geven. Het verhaal van hoe Koenig in een mum van tijd immens populair werd, trekt de producers enorm aan. Het wordt dus eigenlijk een tv-serie over een podcast. Welke acteurs erin zullen meespelen is nog niet geweten.

De serie betekent niet het einde van de podcast, want de producers zijn druk bezig met het volgende seizoen van de podcast. Het tweede seizoen zal focussen op het verhaal van de Amerikaanse sergeant Bowe Bergdahl, die vijf jaar lang werd vastgehouden door de Taliban.

Bronnen: Deadline, Vulture, XGN

Gesponsorde artikelen