Niet één maar twee royal weddings in de UK dit jaar. Ook deze prinses is officieel van ’t straat 

Niet één maar twee royal weddings in de UK dit jaar. Ook deze prinses is officieel van ’t straat 

Het Brits koningshuis kan in plaats van één huwelijk, er twee plannen! Naast Meghan Markle en prins Harry gaat ook prinses Eugenie in het huwelijksbootje stappen met haar vriendje Jack Brooksbank. Maar uhm, wie is prinses Eugenie eigenlijk? 

Buckingham Palace heeft alweer heugelijk nieuws! Het Brits koningshuis heeft niet één, maar twee huwelijken in het vooruitzicht. Ook prinses Eugenie gaat trouwen met Jack Brooksbank. Het koppel verloofde zich eerder deze maand in Nicaragua. Hoe romantisch!

Buckingham Palace verklaarde dat: “De hertog en hertogin van York verheugd zijn om de verloving van prinses Eugenie met de heer Jack Brooksbank aan te kondigen. Hare koninklijke hoogheid en Meneer Brooksbank raakten eerder deze maand verloofd in Nicaragua.”

Volgens het bericht zouden de twee ook trouwen in de St. George’s Chapel in Windsor, waar prins Harry en Meghan Markle ook gaan trouwen.

Volgens de officiële twitterpagina van ‘The Duke of York‘ gaat het koppel in de herfst trouwen, dus er zullen nog enkele maanden tussen de twee royale trouwfeesten zitten.

Prinses Euge … wie!?

Prinses Eugenie is de jongste dochter van de Britse prins Andrew, de Hertog van York en tweede zoon van Koningin Elizabeth. Prinses Eugenie is dus een kleindochter van de Queen.

Het werd ook eventjes heel spannend voor Eugenie, want ze was bijna haar koninklijke titel kwijt. Toen ze zes jaar oud was, scheidden haar ouders en verloor haar moeder de titel van Hertogin van York. Nadien wilden ze Eugenie en haar zus Beatrice ook hun koninklijke titels afnemen. Maar als een echte heldhaftige prins was papa Andrew daar tegen en konden de dochters toch hun koninklijke titels behouden en nog prinsessen blijven.

Ze kan doen wat ze wil

De 27-jarige prinses zal dus in het huwelijksbootje stappen met Jack Brooksbank die 4 jaar ouder is. Jack is een manager van een club in Londen. De twee tortelduifjes leerden elkaar kennen in 2010 in het Zwitserse skioord Verbier. De twee vielen voor elkaar en de rest is geschiedenis …

Om te trouwen met Jack, moest Eugenie geen toestemming vragen aan koningin Elizabeth. Eugenie is namelijk de achtste in lijn van troonopvolging en enkel de eerste zes in de lijst moeten toestemming vragen. De twee kunnen trouwen of de koningin dat nu wil of niet. Het huwelijk zal uiteraard niet worden uitgezonden op televisie, maar het zal eerder een besloten ceremonie zijn.

Benieuwd naar de ring die Eugenie kreeg van Jack?

Twitter: The Duke of York

Kijk eens hoe gelukkig ze zijn:

Gesponsorde artikelen