Niet Sharon van ‘Within Temptation’ maar deze oude bekende gaat voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival

Niet Sharon van ‘Within Temptation’ maar deze oude bekende gaat voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival

De Nederlander Waylon gaat opnieuw voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival. De zanger nam in 2014 ook deel aan het Songfestival als helft van The Common Linnets. Hij behaalde toen de tweede plaats na Eurovisiefenomeen Conchita Wurst. 

Nadat de VRT enkele weken geleden bekendmaakte dat Laura Groeseneken onze driekleur zal verdedigen op het Eurovisiesongfestival in het Portugese Lissabon, kennen we nu ook haar Nederlandse tegenstander. En die is niet van de minste …

Tweede plaats in 2014

Niet Sharon den Adel van Within Temptation, maar Waylon zal voor onze noorderburen naar het Eurovisiesongfestival gaan. De 37-zanger is geen onbekende voor de Eurovisiefans, want in 2014 deed hij ook al eens mee aan het Songfestival voor Nederland. Hij deed dat toen niet alleen, maar als de helft van het duo The Common Linnets. Samen met zangers Ilse DeLange behaalde hij met het ingetogen Calm After The Storm de tweede plaats op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen.

Nu doet hij het dus in zijn eentje. Met welk nummer hij zal deelnemen is nog niet bekend, maar Waylon staat erom bekend een muzikale duizendpoot te zijn die verschillende genres uitprobeert. Het kan dus goed zijn dat Waylon deze keer niet voor de gitaar en cowboyhoed kiest, maar het muzikaal over een compleet andere boeg gooit.

Waylon is de vierde bevestigde artiest voor het Eurovisiesongfestival van 2018. Naast België maakten ook Azerbeidzjan en Finland hun inzending bekend. Voor hen gaan respectievelijk zangeressen Aisel en Saara Aalto naar Lissabon.

Bekijk hier nog eens Calm After The Storm, waarmee Waylon de tweede plaats in de wacht sleepte:

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats op 8, 10 en 12 mei 2018 in de MEO Arena in Lissabon, Portugal.

Gesponsorde artikelen