Nieuw album Michael Jackson bevat nummer over kindermisbruik

Nieuw album Michael Jackson bevat nummer over kindermisbruik

Het postume album van Michael Jackson, dat in mei verschijnt, bevat een opmerkelijk nummer over kindermisbruik. Het gaat over een 12-jarig kind dat van huis wegrent en in de prostitutie terechtkomt. MJ is tijdens zijn leven zelf twee keer beschuldigd van kindermisbruik.

Do You Know Where Your Children Are zal één van de opvallendste songs op de nieuwe cd van Michael Jackson worden. Een opmerkelijk zinnetje uit de lyrics dat geen vertaling hoeft: “She wrote that she is tired of stepdaddy using her/Saying that he’ll buy her things, while sexually abusing her.” (The Mirror)

Michael Jackson werd vroeger zelf beschuldigd van kindermisbruik. In 2005 stond hij terecht voor het misbruik van de 13-jarige Garvin Arvizo, maar de King of Pop werd vrijgesproken van alle aanklachten. Vorig jaar claimde danser Wade Robson dat hij misbruikt is, hij mag dat in juni voor een rechtbank gaan uitleggen.

Xscape

Hat album Xscape zal half mei verschijnen en komt er dankzij platenbaas L.A. Reid, die onbeperkt in vier decennia opnames van Michael Jackson mocht graven. Verschillende producers, zoals Timbaland en Rodney Jerkins, hebben meegewerkt aan dit geheime project en de tracks bewerkt voor het album. Wie graag ook de originele tracks wil horen, moet zeker de Deluxe Edition aanschaffen.

Gesponsorde artikelen