Nieuw bewijs doet vermoeden dat Jay uit ‘Serial’ gestuurd werd door de politie

Nieuw bewijs doet vermoeden dat Jay uit ‘Serial’ gestuurd werd door de politie

De podcast is al een aantal maanden afgelopen, maar veel Serial-fans zitten nog altijd met gigantisch veel vragen. Niet in het minst of Adnan Syed het nu gedaan heeft of niet. En er blijft ook nog altijd nieuw bewijs opduiken. Een nieuwe analyse van de politieverhoren van kroongetuige Jay doet weer een heel nieuw licht schijnen op de zaak.

Waarom veranderde Jay zijn getuigenis constant? ’t Was een van de steeds terugkerende onbeantwoorde vragen in Serial, de populairste podcast ooit. Serial draaide rond de (waargebeurde) moord op de 19-jarige Hae Min Lee, waarvoor Adnan Syed levenslang kreeg in 2000. Twaalf episodes lang probeerde journaliste Sarah Koening te ontdekken of Adnan ├ęcht de moordenaar is, een zoektocht die nooit ging vervelen en waar nu met Undisclosed een – tot nu toe minder meeslepend en spannend – vervolg op gekomen is. Voor alle duidelijkheid: Undisclosed is niet van dezelfde makers als Serial.

Klopjes

In de laatste nieuwe episode van Undisclosed, episode drie, wordt beweerd dat Jay gestuurd werd door de politie van Baltimore, die hem verhoorde. Terwijl hij ondervraagd wordt door de politie, pauzeert of mompelt hij namelijk vaak. Maar dan zijn regelmatig een aantal klopjes te horen en plots weet hij wel weer wat zeggen.

Volgens advocate Susan Simpson, een van de makers van de podcast en volledig team-Adnan, gebeurt dit erg regelmatig tijdens de verhoren, en hoewel het hier zo neergeschreven misschien ongeloofwaardig klinkt, moet je misschien eens luisteren naar de podcast, dan hoor je zelf wel hoe raar het is eens je er begint op te letten.

Benieuwd of dit gevolgen gaat hebben voor de zaak …

Bron: The Daily Dot.

Gesponsorde artikelen