Left Right
scrollTop top

Nieuw dieptepunt in relatie tussen Rusland en Verenigde Staten: Poetin zet 755 Amerikaanse diplomaten land uit


Nieuw dieptepunt in relatie tussen Rusland en Verenigde Staten: Poetin zet 755 Amerikaanse diplomaten land uit

Maar liefst 755 Amerikaanse diplomaten moeten Rusland verlaten. Dat is wat de Russische president Vladimir Poetin heeft gezegd in een tv-interview. Daarmee reageert hij op de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om een wetsvoorstel goed te keuren dat sancties tegen Rusland mogelijk maakt.

“We hebben lang gewacht tot de zaken in de goede richting zouden evolueren. We hoopten dat de situatie zou veranderen. Maar het ziet ernaar uit dat er in de nabije toekomst niets zal veranderen”, vat Vladimir Poetin de relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten samen. Dat doet hij in een exclusief interview met tv-zender Rossiya 1.

“We moeten tonen dat we bepaalde zaken niet onbeantwoord laten”, gaat hij verder waarna hij zegt dat 755 Amerikaanse diplomaten het land moeten verlaten. Poetin wil dat er maar evenveel Amerikaanse diplomaten in Rusland werken als er Russische diplomaten in Amerika zijn. Rusland heeft momenteel 455 diplomaten in de Verenigde Staten, terwijl dat er omgekeerd “meer dan 1000” zijn.

De harde taal van de Russische president komt niet uit het niets. Donald Trump heeft namelijk laten weten dat hij een wet zal ondertekenen die het eenvoudiger maakt om sancties uit te spreken tegen Rusland. Dat doet hij naar aanleiding van de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de annexatie van het Krim in 2014.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588