Nieuw effect van Trumps presidentschap: “Een slechtere wereld, maar een beter internet”

Nieuw effect van Trumps presidentschap: “Een slechtere wereld, maar een beter internet”

Het feit dat ‘gratis’ websites zoals Facebook en Google onze privé-gegevens verzamelen om die aan andere door te verkopen is niets nieuw. Maar naar aanleiding de verkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump en de vermeende Russische inmenging, zouden we weleens sneller internet kunnen krijgen!

Eerder werd bekend dat meer dan 50 miljoen Facebookprofielen bij de campagne van Trump terechtkwamen. De profielen werden verzameld door Cambridge Analytica, een bedrijf dat verkiezingen beïnvloedt. De geur van ongenoegen hing in de lucht toen bleek dat Trump weer eens te maken had met een schandaal. Toch heeft Obama ook gewerkt met Facebook in 2012, maar dat vonden de mensen ‘geniaal’.

“Dat [het nu om Trump gaat] is uiteindelijk goed nieuws”, schrijft de Franse internetspecialist Vincent Glad, in de Franse krant Libération, “want dankzij Donald Trump lijkt de grote schoonmaak van het internet eindelijk te kunnen starten.” We zouden Trump moeten bedanken, want wanneer hij opstapt zal er een slechtere wereld zijn, maar een beter internet.

Gesponsorde artikelen