Left Right
scrollTop top

Nieuw op Netflix deze week: het derde seizoen van ‘Fauda’, de musicalaflevering van ‘Riverdale’, de nieuwe datingshow ‘Too Hot To Handle’ en de indrukwekkende true crime-docureeks ‘The Innocence Files’


Het weer is opnieuw mooi en dus worden we heen en weer geslingerd tussen – in het beste geval – ons terras of onze tuin enerzijds en bingen anderzijds. Nu, het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. Bingen op je terras is anno 2020 ook een optie! Dit zijn de nieuwe titels van deze week.

Series

Wie door alle usual suspects van Netflix heen is, kan meteen aan Fauda beginnen, een erg knappe maar tot nu toe nogal onderbelichte serie die nu aan zijn derde seizoen toe is. Concreet draait de serie om de Mista’arvim, een speciale antiterreureenheid van het Israëlische leger, waarvan de leden infiltreren in Palestijnse terreurcellen. Het bijzondere aan deze reeks is dat ze vanuit Israëlisch oogpunt verteld wordt, maar dat de Palestijnse kant van het verhaal evenveel tijd en aandacht toebedeeld krijgt. Dat levert een uniek beeld op van een land in een unieke situatie.

In het derde seizoen duiken er een heleboel nieuwe personages op én werd er ook voor het eerst gefilmd op de Gazastrook. Geloof ons maar wanneer we zeggen dat Fauda echt een aanrader van jewelste is. Dat de serie volledig in het Arabisch en het Israëlisch gesproken is zou je niet mogen tegenhouden, maar draagt alleen maar bij aan de authenticiteit.

Voor wie het iets lichter wil, is er deze week ook Outer Banks, een nieuwe jeugdreeks over een tiener (John B genoemd) die samen met zijn vrienden op schattenjacht trekt nadat ze een wrak van een schip vinden en een orkaan ervoor gezorgd heeft dat er geen elektriciteit meer is.

Voor wie naar een nieuwe sitcom op zoek is, is er #BlackAF waarin Kenya Barris – de bedenker van Black-ish die nu exclusief programma’s voor Netflix bedenkt – een aangedikte versie van zichzelf speelt met Rashida Jones (bekend van The Office US en Parks And Recreations) in de rol van zijn vrouw. Het is de eerste keer dat Barris zelf als acteur te zien zal zijn. #BlackAF wordt hier en daar dan ook al de Curb Your Enthousiasm van Netflix genoemd.

En dan is het zover: Riverdale goes musical. Deze bewuste aflevering was een tijdje terug al aangekondigd. De leerlingen van Riverdale High maken een musical gebaseerd op Carrie: The Musical, over een telekinetische tiener die opgroeit in een streng religieus gezin. Maar liefst 11 liedjes uit die musical zullen in deze bijzondere Riverdale-aflevering aan bod komen.

Films

Ook deze week weer een aantal nieuwe Netflix-films. In Sergio spelen twee bekende gezichten de hoofdrollen. Wagner Moura (Pablo Escobar uit de eerste twee seizoenen van Narcos) en toekomstig Bondgirl (in No Time To Die) Ana de Armas vertellen het verhaal van de Braziliaanse diplomaat Sérgio Vieira de Mello. Sergio overleed al in 2003 toen hij als VN-diplomaat naar Bagdad reisde voor vredesonderhandelingen en bij een bomaanslag op zijn hotel bedolven werd onder het puin. De film is een terugblik op zijn carrière en zijn leven.

In Nederland kunnen ze sinds kort naar Once Upon A Time…In Hollywood van Quentin Tarantino kijken op Netflix. Bij ons staat die op Play More van Telenet en wordt op Netflix plaats gemaakt voor Once Upon A Time In London, een film die inzoomt op het Engelse criminele milieu van de jaren dertig, met beruchte gangsters als Billy Hill en Jack ‘Spot’ Comer. In het Verenigd Koninkrijk was de film vorig jaar al te zien, maar in de rest van de wereld gaat het nog om een nagelnieuwe film.

In het Duits is het te doen in de Netflix Movie Betonrausch. Daarin gaat een ambitieuze jongeman tot het uiterste om rijk te worden en zet hij met zijn handlanger de Berlijnse vastgoedmarkt op zijn kop, totdat hun succes alles kapot dreigt te maken.

Uit Frankrijk komt Le Terre Et Le Sang aanwaaien, gebaseerd op het gelijknamige boek. Hierin zien we hoe Said – nadat hij al tientallen jaren een houtzagerij in de Ardennen heeft gerund met ex-gevangenen en jonge overtreders – ongewenst bezoek krijgt van een drugkartel.

Feest voor de liefhebbers van de Fast And The Furious-reeks, want met uitzondering van de meest recente zijn alle films van de reeks – van deel één tot deel zeven – nu op onze favoriete streamingdienst te vinden. Concreet gaat het om The Fast And The Furious (2001), 2 Fast 2 Furious (2003), The Fast And The Furious: Tokyo Drift (2006), Fast & Furious (2009), Fast Five (2011), Fast & Furious 6 (2013) en Furious 7 (2015).

En dan zijn er nog twee oudjes ook nog toegevoegd die we even willen aanstippen. Central Intelligence (2016), een komische actiefilm met The Rock en Kevin Hart in de hoofdrollen en Ocean’s 8 (2018) waarin het bekende heist-verhaal opnieuw verteld wordt, maar deze keer met acht vrouwen in de hoofdrol.

Docu & Reality

True crime, we smullen er nog altijd van. En zeker als het gaat om mensen die onschuldig zijn veroordeeld. Het is op die mensen dat het nieuwe negen afleveringen tellende The Innocence Files inzoomt, een project van drie voor een Oscar genomineerde regisseurs, waarvan twee hun nominatie binnen haalden. Enerzijds wordt hun verhaal verteld, anderzijds wordt stilgestaan bij de impact die een veroordeling voor een daad die ze nooit gepleegd hebben, heeft gehad op hun persoonlijke leven.

Dat series op Netflix snel tot een fenomeen kunnen uitgroeien, heeft Tiger King onlangs bewezen, ook al is het dan een fenomeen met een eerder twijfelachtige reputatie. In die nieuwe extra aflevering praat acteur Joel McHale met verschillende van de personages uit de show, vraagt hij wat ze van de reeks vinden en hoe ze met hun nieuwe status als beroemdheid omgaan.

En naast docureeksen over mensen met een twijfelachtige reputatie zijn er ook nooit datingshows genoeg. In de Britse datingshows Too Hot To Handle spenderen tien begeerlijke vrijgezellen een luxevakantie in een paradijselijk oord. Of: hoe Temptation Island eruit zou zien met de verleiders en verleidsters alleen, allemaal samen op één eiland.

Alleen – en dat is in tijden van corona wel erg toepasselijk: er moet verleid worden zonder fysiek contact. Elke zoen en elke knuffel betekent immers een daling van het prijzengeld. Sounds like fun!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452