Nieuw op Netflix deze week: nieuwe seizoenen van ‘How To Sell Drugs Online (Fast)’ en ‘Norsemen’, de romcom ‘The Kissing Booth 2’, een docu over Queen & Adam Lambert en een datingshow over mensen met autisme

De tweede golf van het coronavirus is er nu en hoewel officieel de bubbel niet verkleind is, verkleinen wij die van ons alvast tot wijzelf en Netflix. Samen intiem kijken we uit naar nieuwe series, nieuwe films, nieuwe docureeksen en nieuwe reality waarmee we de realiteit kunnen ontvluchten.

Series

Het eerste seizoen van de reeks How To Sell Drugs Online (Fast) was verrassend goed kijkvoer vorig jaar en na een goed ontvangen eerste seizoen volgt uiteraard een tweede luik. Hoewel de vrienden Moritz, Lenny en Dan met elkaar afgesproken hadden wanneer ze een miljoen verdiend hadden met hun webshop, schuilt de hebzucht om de hoek.

Moritz is nog niet klaar met de verkoop en Lenny brengt zelfs iemand nieuw in het selecte clubje binnen, Maya de hackster. Intussen worden de jongens ook achterna gezeten door misnoegde gangsters en door de politie.

De absurde, maar sterk aangeraden Noorse komische reeks Norsemen is intussen zelfs al aan zijn derde seizoen toe. Hoewel de serie voor velen onder de radar blijft, is de waardering bij diegenen die ze wél al gezien hebben wel hoog. Norsemen speelt zich af bij de Vikingen in het jaar 790. Twee jaar hebben we op een derde seizoen moeten wachten, maar nu is het er dan toch. Amusement verzekerd!

We blijven in Europa voor de series deze week, want de nieuw toegevoegde reeks Signs uit 2018 neemt ons mee naar Polen. Het moordmysterie speelt zich af rond een lijk dat wordt gevonden in het zogenaamde Uilengebergte. Al snel blijken er gelijkenissen te zijn met een oude onopgeloste zaak van tien jaar geleden. De zaak komt in handen van de nieuwe politiechef Trela. Hoewel de plot niet klinkt als iets dat we niet eerder hebben gezien, zullen de liefhebbers van dit soort series zeker geen spijt hebben van hun gespendeerde tijd. Het is in het Pools te doen in de trailer, maar de sfeer is zeker voelbaar!

Films

Netflix heeft zonet hun tien meest bekeken films bekend gemaakt en The Kissing Booth, een romcom uit 2018, staat daar niet bij. Toch had het zeker gekund, want hoofdsrolspelers Joey King en Jacob Elordi werden best populair meteen na de release van de film. Die film draait rond Elle Evans, een zestienjarig meisje dat best populair is en graag feest, maar nog nooit gekust is.

In dit tweede deel zijn we twee jaar verder en is er The Kissing Booth 2. Elle is ondertussen een laatstejaarsstudente terwijl haar vriendje Noah al aan Harvard is beginnen studeren. Ze proberen de langeafstandsrelatie te doen werken, maar Elle krijgt te maken met een nieuwe verleiding op haar school en Noah moet zien te weerstaan aan de verlokkingen van het studentenleven. Zal het hen lukken?

Wie liever een avondje wil griezelen, raden we The Nun (2018) dat zich afspeelt in een Roemeens klooster en waarin een priester en een aspirant non een moord op één van de andere nonnen proberen op te lossen. De film is een spin-off van The Conjuring 2 en is het vijfde deel van The Conjuring-serie, maar is voor alle duidelijkheid ook gewoon op zichzelf te bekijken.

Wie aan Stephen King denkt, denkt ook al meteen aan griezelen, maar er zijn uitzonderingen die de regel bevestigen: Stephen King beschouwt zelf zijn boekenreeks The Dark Tower als zijn meesterwerk, enkele jaren geleden was er een film die de boekenreeks van 4.250 pagina’s heeft samengevat in 94 minuten.

Toen de film in 2017 uitkwam, waren de recensies niet bepaald lovend, maar wie nog geen achtergrond van de boeken heeft, kan deze film bekijken als eerste kennismaking met de bijzondere wereld die King heeft geschapen. De serie waar jarenlang over werd gesproken, werd intussen geschrapt door Amazon. De boeken zijn er wél nog altijd.

Docu & Reality

Voor een muzikaal avondje kunnen we dan weer bij Queen terecht. Het is niet Bohemian Rhapsody dat zijn weg heeft gevonden naar Netflix, wel The Show Must Go On: The Queen & Adam Lambert Story. Het vertelt het verhaal van hoe Queen na Freddie Mercury wilde blijven optreden en daarvoor op zoek ging naar een zanger. Geen die Mercury zijn plaats kon innemen, want dat zou toch onmogelijk zijn, maar wel één die zijn eigen kleur aan Queen zou kunnen geven.

Na verschillende zangers te hebben versleten, kwamen de overgebleven leden van Queen uit bij Adam Lambert, die tweede werd in het achtste seizoen van American Idol (2009). Sinds 2011 is hij de nieuwe leadzanger op de wereldtournees van Queen.

De entertainmentswaarde swingt de pan uit bij Sing On! Spain, een te gekke karaokewedstrijd – ideaal voor een drinkavondje met je bubbel – waaraan een prijskaartje van maximaal 30.000 EUR hangt. Hier geen jury in levende lijve, maar wel een computergestuurd analysesysteem die elke zangprestatie beoordeelt. Ongetwijfeld zit er ook wel ergens een nummer van Queen bij, maar zelfs dan is objectiviteit nog gegarandeerd.

Uit een heel ander vaatje wordt getapt in Fear City: New York vs. The Mafia. In deze fascinerende driedelige docureeks worden we meegenomen naar het New York van de jaren zeventig en tachtig. Er woedde een enorme economische crisis doorheen de stad en daarbovenop hing er nog eens een grimmig sfeertje omdat de stad min of meer bestuurd werd door vijf machtige maffiafamilies die hun roots hadden in Italië. Deze reeks neemt je mee achter de schermen naar het FBI-onderzoek dat de families ten val bracht.

Niet de maffia, maar de liefde regeert in Love On The Spectrum en zoals de titel al lichtjes suggereert, betreft het hier een – vijfdelige – datingshow met mensen die gediagnosticeerd zijn met het autismespectrumstoornis. De onvoorspelbaarheid van daten is voor hen dus extra spannend in vergelijking met hoe het is voor anderen.

Eindigen doen we met één van onze favoriete dingen in de wereld: eten. In de zesdelige reeks Street Food: Latin America draait het om de Latijns-Amerikaanse chefs en hun traditionele gerechten. De reeks neemt ons achtereenvolgens mee naar Argentinië, Brazilië, Mexico, Peru, Colombia en Bolivia. En zo zijn we toch nog een beetje op reis geweest.

Wil je toch nog iets anders kijken, bekijk hier dan onze lijst met de 50 beste series die momenteel op Netflix te vinden zijn. De lijst wordt regelmatig van een update voorzien.

Gesponsorde artikelen