Nieuw op Netflix deze week: het derde seizoen van ‘Chilling Adventures Of Sabrina’, het laatste deel van ‘The Ranch’, een kortfilm van David Lynch en de film ‘A Quiet Place’

Week 4 van 2020 zijn we alweer: time flies when you’re having fun. Ook deze week staat er weer nieuw kijkmateriaal klaar, of wat had je gedacht? Het meest in de kijker loopt deze week Chilling Adventures Of Sabrina. Die reeks, die al in korte tijd uitgroeide tot een vaste waarde op Netflix, is al toe aan zijn derde seizoen. Maar dat is ook niet de enige nieuwigheid.

Series

We kunnen meteen al zeggen dat het derde seizoen van Chilling Adventures Of Sabrina niet het laatste is. Eind 2018 werd de reeks meteen vernieuwd met een derde én vierde seizoen. Dat zegt veel over het vertrouwen dat Netflix in de reeks heeft. De reeks draait om de heks Sabrina Spellman, die we ook kennen van de 90’s-sitcom Sabrina, The Teenage Witch, maar anders dan die reeks baseert Chilling Adventures zich meer op de originele stripreeks, die een stuk duisterder is dan die reeks uit de jaren 90.

In het vorige seizoen volgde Sabrina haar dark side al, maar de makers beloven dat het derde seizoen nog grimmiger en enger wordt dan zijn voorganger. In het derde seizoen zal het zelfs zo ver komen dat Sabrina naar de hel afzakt om daar naar Nick te gaan zoeken.

Met de release van het tweede deel van het vierde seizoen komt er nu ook, na tachtig afleveringen, een einde aan The Ranch. Na het gedwongen vertrek van Danny Masterson uit de reeks (na beschuldigingen van seksueel misbruik) kregen de Bennet’s het zwaar, maar besloten ze toch om alles in het werk te stellen om de ranch draaiende te houden.

Spaanse reeksen doen het best goed op Netflix, denk maar aan hun grote hit La Casa De Papel, maar ook aan Las Chicas Del Cable dat nu al vijf seizoenen op de teller heeft staan. De nieuwe Spaanse reeks waarop Netflix de rechten heeft weten te verwerven heet No Te Puedes Esconder, wat vertaald kan worden als You Cannot Run. In de reeks volgen we een verpleegster die het drugverleden van haar man wil ontvluchten en samen met haar dochter een nieuw leven wil opbouwen. Verhalen van een voormalig politieagent, een politicus met een verboden relatie en een fotograaf die geobsedeerd is door de dood worden hier doorheen verweven. Een aanrader!

Een stuk minder populair bij ons zijn Turkse reeksen. Vanaf deze week is een nieuwe zesdelige historische reeks Rise Of Empires: Ottoman die draait rond Sultan Mehmet II, de zevende Ottomaanse Sultan die regeerde van 1444 tot 1446 en nogmaals van 1451 tot 1481. De reeks vertelt de verovering van Constantinopel in zes afleveringen, geproduceerd door het Turkse luik van Netflix.

Films

Het leukste aspect aan Netflix zijn verrassingen die je helemaal niet had zien aankomen, die echt uit de lucht komen te vallen. Deze week was dat What Did Jack Do?, een 17 minuten durende kortfilm in zwart-wit die Lynch vier jaar geleden al opnam, maar die hij deze week deelde “als verjaardagscadeautje.” Lynch – het brein achter Twin Peaks en doorheen de jaren al genomineerd voor 4 Oscars voor diverse films – is er 74 geworden. Nu de film op Netflix staat, is hij voor het eerst beschikbaar voor een groot publiek.

Netflix

David Lynch zelf speelt in dit filmpje zelf een inspecteur die, in een café in een afgesloten station, een verhoor afneemt van Jack Cruz, een aap die van de moord verdacht wordt. Uiteraard praat de aap terug en aan het einde begint hij zelfs te zingen. Typische absurditeit van Lynch dus en aan de talloze reacties online blijkt ook dat de fans van de regisseur erg blij zijn met deze verrassing.

Terug van weggeweest is A Quiet Place, uit 2018 met Emily Blunt in de hoofdrol. Deze film draait rond een familie die om te overleven zo stil mogelijk moeten zijn om niet te worden opgemerkt door een (blinde) buitenaardse diersoort. Een uitstekende, originele, horrorfilm.

Wat hippe Netflix-films betreft, is deze week Modo Aviao toegevoegd, Airplane Mode in het Engels. Hierin draait het om Ana, een influencer, die nadat ze betrokken is bij een auto-ongeval omdat ze aan het bellen was tijdens het rijden, naar de boerderij van haar norse opa wordt gestuurd voor een totale digitale detox. Voor wie soms droomt van een leven zonder smartphone.

Docu

Het nieuwe corona-virus dat in China zo hevig om zich heen slaat, is overdraagbaar van mens tot mens, hebben ze nu in China toegegeven. We spreken nu officieel van een epidemie. Dat wil gewoon zeggen dat er een plotselinge toename is in een bepaald gebied van een bepaald ziektebeeld. Wordt deze epidemie wereldwijd, dan spreken we van een pandemie. En dan komen we bij een ziekte als bv. de griep. Een ziekte die we hier behoorlijk onder controle hebben, maar waar ze in grote delen van de wereld nog stevig mee worstelen.

In de zesdelige docureeks Pandemic: How To Prevent An Outbreak wordt uitgebreid stilgestaan bij de helden die de strijd proberen aan te gaan met deze ziekte in vaak moeilijke omstandigheden. We zien hoe mensen hard werken om een vaccin te ontwikkelen, hoe ze blijven strijden in het inentingsdebat voor inentingen binnen en buiten detentiekampen en hoe de mensen die hier dagdagelijks hard voor werken ook een gezicht krijgen.

Gesponsorde artikelen