Nieuw op Netflix deze week: Bear Grylls, zombies, een romcom, een horrorfilm en frisse comedy over een jongen met een handicap

Nieuw op Netflix deze week: Bear Grylls, zombies, een romcom, een horrorfilm en frisse comedy over een jongen met een handicap

April is een eerder rustige maand wat het nieuwe aanbod op Netflix betreft. Deze week trekt de streamingdienst vooral de kaart van de genrecontent: twee nieuwe komediereeksen, een zombiereeks, een horrorfilm en een romantische komedie. Het lijkt vaak op dingen die we elders ook al gezien hebben, maar het zal de liefhebbers van het genre zeker kunnen plezieren. De comedyreeksen ‘Huge In France’ en ‘Special’ (met voor het eerst afleveringen van amper 15 minuten) lijken ons de grootste aanraders voor deze week.

Series

Tussen de series vooral een aantal lichtere titels deze week. In de loop van acht afleveringen Huge In France volgen we Gad (Gad Elmaleh), Gad is een echt bestaand Marrokkaans-Canadees cabaretier die een enorme populariteit geniet in Marokko, Canada en Frankrijk. De reeks begint wanneer Gad besluit om al zijn succes in Frankrijk achter te laten en naar Los Angeles te verhuizen om een band op te bouwen met zijn zoon.
Zijn verhuis heeft ook als gevolg dat hij opnieuw in contact komt met zijn ex (Erin Hayes) en dat hij het moet stellen zonder de voordelen die zijn status als ster in Frankrijk voor hem meebrachten. Voor de fans van de zelfrelativerende humor die ook Larry David in Curb Your Enthousiasm bovenhaalt.Meer nieuwe comedy deze week in Special, een serie gebaseerd op de autobiografie van Ryan O’Connell die ook zelf de hoofdrol speelt in de reeks. Ryan is een homoseksueel met een milde hersenverlamming die niet zo goed weet hoe om te gaan met zijn beperkingen. Jarenlang is hij beschaamd geweest om wie hij was en kwam hij amper buiten, maar nu wil Ryan daar iets aan doen.
Hij vertelt iedereen dat zijn handicap het gevolg is van de aanrijding door een auto, wat hem heel wat sympathie oplevert. Hij start met een nieuwe baan en hij gaat ook voor het eerst in zijn leven alleen wonen. In het boek I’m Special: And Other Lies We Tell Ourselves (2015) vertelde Ryan voor het eerst de waarheid over zijn aandoening. Special is wel meer tussendoortje dan serie, want elk van de acht afleveringen duurt amper een kwartiertje, perfect voor tijdens die toiletpauze op het werk.En voor liefhebbers van zombies is er Black Summer, een serie die zich in hetzelfde universum afspeelt als Z Nation en dus als een prequel op die reeks gezien kan worden. We kennen het ondertussen wel: een zombieapocalyps zet alles wat we kenden op losse schroeven en enkele overlevenden moeten vechten om te overleven. In Black Summer volgen we Rose (Jaime King), een moeder die haar dochter is kwijtgeraakt en die alles op alles wil zetten om haar terug te vinden. Het ironische toontje van Z Nation is hier wel achterwege gebleven: Black Summer is de makers dode ernst.

Van Outlander is het derde seizoen toegevoegd. De reeks, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Diana Gabaldon, draait ook in zijn derde seizoen nog rond een verpleegster die plots in het Schotland van het jaar 1743 belandde. In de Verenigde Staten kreeg de reeks de stempel “feministische Game Of Thrones” omdat er evenveel zwaardengekletter, bloed en bloot in zit. Nu die laatste reeks bijna ophoudt is Outlander misschien een alternatief. Een vierde seizoen is al klaar, een vijfde en een zesde staan nog op stapel dus fans mogen nog veel meer Outlander verwachten.

En voor de echte durvers hebben we nog Persona in de aanbieding, een mini-reeks waarin één actrice de hoofdrol speelt in een kortverhaal, naar beeld vertaald door vier verschillende Zuid-Koreaanse regisseurs. Weinig rode draad dus, maar de trailer ziet er wel boeiend uit.

Films

Bij het nieuwe filmaanbod vinden we ook The Silence, een film voor op zaterdagavond met de gordijnen dicht en de volumeknop helemaal open. In de film draait het om de familie Andrews die achterna worden gezeten door oeroude, maar levensgevaarlijke wezens. Ze zien niks, maar ze hebben een scherp ontwikkeld gehoor dat ze gebruiken om te jagen op alle levende wezens. Het komt er dus op aan om heel erg stil te zijn. Niet helemaal onterecht wordt deze film op sociale media afgedaan als een afkooksel van A Quiet Place (2018), maar wie wil huiveren zal hier zijn gading wel vinden.
De romantische komedie is nog zo’n genre dat Netflix volop is gaan omarmen na het succes van een film als To All The Boys I’ve Loved Before op de streamingdienst. Van To All The Boys I’ve Loved Before komt er een vervolg, maar ondertussen komen er nog meer films aan die op hetzelfde publiek mikken met deze week: The Perfect Date. Die film draait rond Brooks (Noah Centenino), een jongeman die ervan droomt om naar Yale te gaan, maar het niet kan betalen en zich daarom aanbiedt als de perfecte date: het niet-bestaande vriendje dat je gezelschap houdt tijdens welk evenement dan ook. Door de app die hij lanceert komt hij in contact met Shelby (Camila Mendes), een meisje waar hij al langer van droomt.

Wie zou jij meenemen naar een verlaten eiland? In het Spaans klinkt dat als ¿A quién te llevarías a una isla desierta? en het is de titel van een nieuwe Spaanse Netflix-film. Die gaat over vier vrienden die al een tijdje samenleven en hun laatste avond samen beleven. Wat begint als een leuke avond vol plezier en feest eindigt uiteraard niet zo: de angst voor veranderende levens aan het einde van de zomer hakt er diep in. In de cast zien we acteurs uit La Casa De Papel én Elite terug.

Twee films willen we verder nog aanraden: Brad Pitt kruipt in een tank in Fury (2014) en de Judd Apatow-klassieker Knocked Up (2007) waarin de loser Ben (uiteraard Seth Rogen) op een dronken nacht in bed belandt met Alison (Katherine Heigl) waarna de laatste zwanger blijkt te zijn en het kind blijkt te willen houden. Al elvendertig maal op televisie geweest, maar nu kan je ook helemaal zélf kiezen wanneer je deze wil zien.

Avontuur

En na Black Mirror: Bandersnatch heeft Netflix een tweede interactieve serie. Deze keer is het geen fictie, maar kunnen we als kiezer wel zelf kiezen welke beproevingen we de survivor Bear Grylls laten doorstaan.

“In You vs. Wild zullen kijkers survivalexpert Bear Grylls vergezellen op spannende avonturen over heel de wereld”, beschrijft Netflix z’n nieuwste serie. “Dichte jungles, gigantische bergen, brutale woestijnen en mysterieuze bossen, met achter elke hoek moeilijke beslissingen. In deze baanbrekende interactieve serie maak jij alle beslissingen. Of Bear slaagt of faalt, ligt dus helemaal in jouw handen.”

Op gezette tijden vraagt Bear Grylls wat hij nou precies moet doen en schotelt jou een dilemma voor, steeds bestaande uit twee keuzes. Wij zouden wel weten wat te doen: het Bear Grylls zo moeilijk mogelijk maken, natuurlijk! Anders had hij het ons maar niet moeten vragen.

Wie deze week zijn gading niet vindt in het nieuwe aanbod kan nog eens in onze lijst gaan kijken met de 50 beste series op Netflix. Er zijn heel wat series verdwenen en bijgekomen op Netflix in de voorbije weken, we hebben de lijst dan ook nog eens helemaal van een update voorzien.

Gesponsorde artikelen