Nieuw op Netflix deze week: ‘Bonding’, horror in ‘Chambers’, een nieuwe ‘ReMastered’ en de klassieker ‘The Notebook’

Nieuw op Netflix deze week: ‘Bonding’, horror in ‘Chambers’, een nieuwe ‘ReMastered’ en de klassieker ‘The Notebook’

Ha, een hoogtepunt in het bestaan van Netflix: The Notebook is aan het aanbod toegevoegd. Naast die film is er ook wat nieuw aanbod terug te vinden: de onconventionele komediereeks ‘Bonding’, en de horrorreeks ‘Chambers’, maar ook een nieuwe aflevering van de muzikale docureeks ‘ReMastered’ en ‘Street Food’, nieuw werk van de makers van ‘Chef’s Table’.

Series

Seks verkoopt, dat is een eeuwenoude leuze en dat weten ze bij Netflix ook maar al te goed. Daarom vanaf deze week: Bonding, een komische mini-reeks over de vriendschap tussen een New Yorkse studente die bijklust als dominatrix (Zoë Levin) en haar beste homovriend (Brendan Scannel).
Net als Special vorige week zet deze reeks in op persoonlijke ervaring en op niet al te veel tijd verliezen. Je bent zo door Bonding heen, want de reeks telt zeven afleveringen die telkens tussen de 12 en 18 minuten duren. Acteur en schrijver Rightor Doyle baseerde de reeks losjes op eigen ervaringen, net zoals Ryan O’Connell dat deed voor Special dat vorige week verscheen. Doyle – die we kennen als acteur uit onder andere Barry en uit de film Nerve – schreef, regisseerde en produceerde de reeks ook helemaal zelf en was ook nog showrunner van dienst.En dan is er ook nog Chambers, een reeks die in de markt wordt gezet als misschien wel de engste van het jaar. Uma Thurman is te zien in een bijrol, maar het is de onbekende jonge actrice Sivan Alyra Rose die de zeventienjarige Sasha speelt. Zij krijgt een donorhart na een hartstilstand, maar daarmee begint het nog maar allemaal. Eén en ander komt in beweging als Ben (Tony Goldwyn) opduikt, de vader van het meisje met wiens hart Sasha nu rondloopt.

Becky’s ouders blijken er warmpjes bij te zitten en geven Sasha een volledige beurs voor een luxueuze school en zelfs de auto die ooit Becky (Lilliya Scarlett Reid) toebehoorde. Maar er gebeuren ook vreemde dingen: Sasha begint meer en meer op Becky te lijken, heeft talenten die ze eerst niet had en begint ook Becky’s ervaringen te herbeleven. En dan blijkt dat Becky toch minder dood is dan eerst aangenomen.

Films

Bij de films deze week maar één film aan te stippen en wel diegene die alle meisjes in zwijm lijkt te doen vallen: The Notebook (2004). The Notebook is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks en vertelt het magische en tragische liefdesverhaal van de jonge houtbewerker Noah (Gosling) en het 17-jarige meisje Allie (Rachel McAdams), een meisje van goeie komaf.

Ryan Gosling hoefde destijds geen uitgebreide auditie te doen: er was niemand anders die Noah wilde spelen en de regisseur van The Notebook koos voor hem omdat hij er “als een doodnormale kerel” uitzag. Toch legde de film hem niet bepaald windeieren, het was dé grote doorbraak voor Gosling.

Hij en Rachel McAdams hadden destijds ook in het echte leven een relatie en wonnen in 2005 ook de prijs voor Beste Kus op de MTV Movie Awards.

Docu & Comedy

Muziek, eten en comedy: in de laatste categorie zijn de nieuwe titels mooi verdeeld.

Ook deze maand is er een nieuwe aflevering van de reeks muzikale docu’s die we in ReMastered voorgeschoteld krijgen: Devil At The Crossroads.

Deze keer zoomt de reeks in op Robert Johnson, één van de meest invloedrijke bluesgitaristen aller tijden. Hij werd slechts 27 en liet maar een twintigtal songs na, maar zijn invloed werkt door tot op vandaag. In enkele songs suggereerde hij zelf dat hij zijn ziel verkocht had aan de duivel in ruil voor zijn briljante gitaarspel. Het leverde hem een banvloek van de Kerk op.

Ook deze week: een nieuwe reeks van de makers van de succesvolle reeks Chef’s Table. Deze keer geen steriele keukens in sterrenrestaurants, maar wel het eten dat je langs de Aziatische straten kan vinden. Negen afleveringen telt het eerste seizoen van Street Food, waarin negen verschillende chefs worden gevolgd uit negen verschillende Aziatische landen met in elke aflevering uiteraard ook aandacht voor de cultuur van dat specifieke land.

Komen in het eerste seizoen aan bod: Thailand, Japan, India, Indonesië, Taiwan, Zuid-Korea, Vietnam, Singapore en de Filipijnen.

En dan hebben we nog een onconventioneel komisch beestje om het overzicht van deze week mee af te sluiten. I Think You Should Leave With Tim Robinson is een sketchshow, In de hoofdrol is uiteraard Tim Robinson te zien, die vooral bekend is van Saturday Night Live en van de Comedy Central-reeks Detroiters ontvangt er een pak van zijn komische vrienden. Doel van de sketch: ervoor zorgen dat de gast bij Robinson wil vertrekken. Er komt dus zeker ook heel wat chaos bij kijken.

Toch nog op zoek naar iets anders? Kijk dan hier eens ter inspiratie naar de volgens ons 50 beste reeksen die op Netflix te vinden zijn.

Gesponsorde artikelen