Nieuw op Netflix deze week: de nieuwe serie ‘Genefied’, de film ‘The Last Thing He Wanted’ en schattige baby’s in de docureeks ‘Babies’

Voor sommigen onder ons is het krokusvakantie en dat is altijd een reden tot juichen. De anderen hebben een beetje minder geluk, maar als het een troost mag zijn: de stroom aan nieuwe titels op Netflix viel deze week erg goed mee. Dat is de stilte voor de storm, want een blik op de aankomende titels van de volgende weken doet ons beseffen: we gaan weer heel veel tijd te weinig hebben.

Series

Geen grote klinkende nieuwe naam bij de reeksen, maar wel het nieuwe Gentefied, een komisch drama waarin drie neven met Mexicaanse roots worden gevolgd die proberen om de tacotent van hun grootvader te redden, hoewel deze niet meer past in de hippe buurt waar deze zich bevindt. Op basis van de trailer verwachten we vooral ongevaarlijk tijdverdrijf.

In Puerta 7 wordt er ook gered, maar hier is het een Argentijnse vrouw die een voetbalclub probeert te redden van de ondergang door ten strijde te trekken tegen de georganiseerde misdaad die rond de clubs hangt.

Voor Spectros, tot slot, trekken we naar Brazilië waar een groep tieners de strijd aangaat met een groep eeuwenoude wraakzuchtige geesten.

Films

Bij de films loopt deze week de nieuwe Netflix Original The Last Thing He Wanted in de kijker. De hoofdrollen in deze film worden dan ook gespeeld door grote namen als Anne Hathaway, Ben Affleck en Willem Dafoe. Hathaway speelt Elena McMahon, een journaliste van The Washington Post, die in 1984 ontslag neemt om voor haar zieke vader (Willem Dafoe) te zorgen.

Wanneer ze van haar vader de opdracht krijgt om hem te vervangen in een wapendeal in Centraal-Amerika belandt de ex-journaliste in het oog van een internationaal complot. Deze thriller is de nieuwe film van Dee Rees, die met haar Netflix-film Mudbound in 2017 voor vier Oscarnominaties zorgde. Over de oceaan kreeg deze film hele slechte reviews, maar als actiethriller voor op een ontspannende zaterdagavond kan hij best dienen.

Nog meer actiethrillers voor op ontspannende zaterdagavonden, want ook Kidnap (2017) is toegevoegd. Hierin speelt Halle Berry die, laten we dat niet vergeten, ooit een echt grote ster was, een moeder die in actiemodus schiet wanneer haar zoon ontvoerd wordt.

In Rampage (2018) moet Dwayne “The Rock” johnson aan de bak wanneer de wereld bedreigd wordt door een gigantische albino gorilla een spitssnuitkrokodil en een wolf die meer en meer agressief gedrag begint te vertonen. Geen filosofische bespiegelingen hier, maar wel knalharde onnozele actie.

Wie het liever bij een romcom van Judd Apatow gaat zoeken, raden we This Is 40 (2012) aan, een spin-off van Knocked Up uit 2007. Debbie (Leslie Mann) nadert de 40 en baalt daar van. Haar man Pete (Paul Rudd) moet de viagra uit de kast beginnen halen, financieel zou het beter kunnen en samen hebben ze dan ook nog eens twee dochters, waarvan er eentje al stevig begint te puberen. Samen besluiten ze om hun leven te beteren en net op dat moment ontdekt Debbie dat ze opnieuw zwanger is.

Docu & Reality

Voor de nieuwe docureeks Babies drukt Netflix expliciet de “emotionele manipulatie”-knop in. Want uiteraard mikken ze hier op mensen die zelf vader of moeder zijn, of van een wolk van een baby dromen. Deze reeks focust zich op het eerste levensjaar waarin baby’s heel hard werken, heel veel indrukken opdoen en heel veel leren.

Om het mysterie van dat eerste levensjaar te ontrafelen, volgde Netflix 15 baby’s en vroegen ze bijdragen van zesendertig wetenschappers.

Wie liever naar eten kijkt dan naar baby’s kan terecht bij het derde seizoen van The Chef Show waarin we nog steeds op stap gaan met Jon Favreau en chef Roy Choi. In het nieuwe seizoen (zes nieuwe afleveringen) nemen ze ons onder andere mee naar een steakhouse in Las Vegas, nodigen ze regisseur Sam Raimi uit om zuurdesembrood te bakken en bereiden ze traditionele joodse gerechten.

Gesponsorde artikelen