Left Right
scrollTop top

Nieuw op Netflix deze week: de terugkeer van ‘The Walking Dead’, de romcom ‘Isn’t It Romantic’, en ‘Jurassic Park’ en ‘Bourne’


Nieuw op Netflix deze week: de terugkeer van ‘The Walking Dead’, de romcom ‘Isn’t It Romantic’, en ‘Jurassic Park’ en ‘Bourne’

Een docureeks over losers die hun misser toch nog hebben kunnen ombuigen in iets goed, een zangeres die opnieuw leert zingen na een ongeluk, een gezin dat zich wil herpakken na de dood van de moeder, een dokter die de dingen anders wil aanpakken na een opname, een jongen die een windturbine wil bouwen én een straatmuzikant die zijn herstel te danken heeft aan een kat: de nieuwe titels op Netflix stralen bovenal hoop uit. En dan is er ook nog jeugdnostalgie met ‘Jurassic Park’ en ‘Top Gun’, een reeks die ons meeneemt achter de schermen van de Formule 1 en een nieuw seizoen van ‘The Blacklist’.

Series

Weinig spectaculaire nieuwe series deze week, maar er is wel een opvallende terugkeer van The Walking Dead te melden. Nadat ze een tijdje van Netflix verdwenen waren, staan seizoenen 1 tot en met 8 van de populaire zombiereeks van AMC weer volledig op Netflix. Wie dus ergens onderweg een seizoen gemist heeft, maar wel nog wil aanknopen bij het lopende negende seizoen heeft dus nu de kans om achterstand in te halen.

Ook fans van The Blacklist kunnen juichen, want van die reeks is het vijfde seizoen toegevoegd. Het zesde seizoen begon begin dit jaar en daar moeten we dus nog even op wachten, maar 22 nieuwe afleveringen staan nu al wel te wachten op uw goedkeurend oog.

The Blacklist draait nog altijd rond Raymond ‘Red’ Reddington. Red (James Spader) is een oude overheidsmedewerker die in twee decennia is uitgegroeid tot Amerika’s meest gezochte crimineel die allerlei handelaars met elkaar verbindt, maar ervoor zorgt altijd zelf buiten schot te blijven. Op een dag besluit hij zich over te geven aan de FBI, samen met een lijst met namen van criminelen die veel gevaarlijker zijn dan iedereen denkt: de Blacklist.

Van hier af aan wordt Red informant voor de FBI en CIA, maar hij wil enkel maar ondervraagd worden door Elizabeth Keen, een pas afgestudeerde profiler van de FBI. In seizoen 5 legt Red de basis van een nieuwe onderneming met Elizabeth Keen (Megan Boone) aan zijn zijde. Liz voelt zichzelf verscheurd tussen haar rol als FBI-agente en de verleiding om zich te laten drijven door haar meer criminele instincten.

Helemaal nieuw dan weer is het familiedrama Northern Rescue, met William Baldwin in de hoofdrol. Deze reeks draait rond John West, commandant bij de reddingsbrigade, die met zijn drie kinderen verhuist naar de plaats waar hij opgroeide, Turtle Island Bay, nadat hun moeder overlijdt na een strijd tegen kanker. Het hele gezin moet zich zien aan te passen aan hun nieuwe situatie zonder vrouw en zonder moeder.

Films

De jongste tijd heeft Netflix lof toegezwaaid gekregen voor het waarderen en heropwaarderen van de romantische komedie. Er is er nu een nieuwe toegekomen die het genre zowaar tot op een metaniveau verheft.

In Isn’t It Romantic speelt Rebel Wilson de New Yorkse architecte Natalie. Natalie valt niet bepaald op op de werkplek ondanks haar ambitie op dat vlak en ze is ook nogal cynisch wat de liefde betreft. Romantische komedies vindt ze dan ook verschrikkelijk.

Wanneer ze het slachtoffer wordt van een overval is ze bewusteloos. Wanneer ze wakker wordt, ontdekt ze dat ze de hoofdrol speelt in een nagelnieuwe romantische komedie: haar leven. Haar grootste nachtmerrie is dus waarheid geworden.

Minstens even veelbelovend is The Boy Who Harnessed The Wind, de eerste zelf geschreven en geregisseerde film van Chiwetel Ejiofor, de man die in 2014 genomineerd werd voor zijn rol in 12 Years A Slave en straks Scar zal spelen in de nieuwe versie van The Lion King.

Maar eerst dus The Boy Who Harnessed The Wind, een hartveroverend verhaal over een tienerjongen die door zijn ouders van school wordt gehaald en uiteindelijk door zelfstudie begint aan het bouwen van een windturbine met afvalmateriaal waarmee hij heel zijn dorp van energie kan voorzien. Dit brengt niet alleen elektriciteit, maar ook meer kracht en hoop bij zijn dorpsgenoten. De film is gebaseerd op een boek (2013) gebaseerd op waargebeurde feiten dat een verhaal vertelt over hoop en doorzettingsvermogen en over hoe vooruitgang mogelijk is zonder de lokale tradities uit het oog te verliezen.

Nog meer hoopgevende levensverhalen vinden we in de prachtige autobiografische film A Street Cat Named Bob (2016) gebaseerd op de autobiografie en het levensverhaal van de straatmuzikant James Bowen. Na een moeilijke jeugd werd Bowen dakloos en raakte hij verslaafd aan heroïne. In 2007 woonde hij in een begeleidwonenproject toen hij in de hal van de flat een gewonde kat vond. Hij zocht naar de eigenaar, maar vond die niet. Hij bracht het diertje naar de dierenarts en nam de kat in huis voor de duur van diens antibioticakuur.

Toen de kat genezen was en James Bowen ze vrij liet, bleef de kat hem volgen. Hij besloot de kat te houden, noemde ‘m Bob en nam ‘m mee naar zijn vaste speelplekken. Zijn kat trok meer toeschouwers en hielp Bowen ook volgens hemzelf in zijn herstel.

Het boek werd ondertussen in meer dan 25 talen vertaald en in totaal werden ondertussen meer dan een miljoen exemplaren verkocht. De ondertitel van de Nederlandse vertaling is “Hoe ik het leven van een kat redde en hij dat van mij”. De film is nu op Netflix te bekijken.

Voor wie op zoek is naar jeugdnostalgie: er zijn een aantal films op Netflix toegevoegd die daarvoor zeer geschikt zijn. Zo zijn Jurassic Park (1993, de eerste film die wij zelf in de cinema zagen), The Lost World: Jurassic Park (1997) en Jurassic Park III (2001) nu ook op Netflix te vinden. Van die drie blijft de eerste tot op vandaag – met heel veel artisanale special effects – nog het best overeind. Ook van de Bourne-films zijn overigens vier van de vijf delen toegevoegd. Van The Bourne Identity uit 2002 tot The Bourne Legacy uit 2012 waar Jeremy Runner de rol van Bourne overnam, zijn alle films nu te bekijken.

En wie nog verder de filmgeschiedenis wil induiken en eens wil zien hoe Tom Cruise er in zijn jonge jaren uitzag, kan Top Gun (1986) uit het menu plukken. Tegen 2020 zou er trouwens een vervolg op die film arriveren, Top Gun: Maverick.

Het begin van een nieuwe maand en dus is er een stevig nieuw filmaanbod op Netflix. Uit 1995 is Apollo 13 toegevoegd, de film van Ron Howard over de mislukte vlucht die aantoont dat het ruimteproject allerminst routinewerk is. Wie dus wil zien in een andere kwaliteitsfilm hoe waarheidsgetrouw het gevoel was dat in First Man (2018) huisde, kan deze film nog eens afstoffen.

En uit 1998 willen we ook nog Patch Adams aanstippen, een film gebaseerd op het leven van arts Hunter ‘Patch’ Adams. Het verhaal van Adams is dat van een man die zich na een zelfmoordpoging en de dood van zijn vader laat opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar ontdekt hij dat het voor hem helend is om anderen te helpen en besluit hij om arts te worden. Twee jaar later schrijft hij zich in aan de Medical University van Virginia waar hij de oudste eerstejaarsstudent is.

Hij vraagt de school de aanpak van de medische zorg te veranderen. Hij is ervan overtuigd dat mensen die met hun naam worden aangesproken in plaats van met een nummer en als men de patiënten laat lachen en plezier laat maken, ze sneller genezen. Wanneer hij zijn theorie wil toepassen tijdens zijn studie, stuit hij op verzet en afkeer.

We hebben de film nog niet opnieuw bekeken na de dood van hoofdrolspeler Robin Williams, maar we kunnen ons voorstellen dat Patch Adams met de kennis die we vandaag hebben wel eens wat steviger zou kunnen binnenkomen. Voer dus voor een zaterdagavond, met de zakdoekjes in de buurt.

En om het hoofdstukje film van deze week af te sluiten willen we ook nog de Spaanse film Quién Te Cantara aanstippen, een film over een in de jaren 90 populaire zangeres die haar geheugen kwijt is nadat ze bijna was verdronken en een karaokezangeres moet inschakelen om haar eigen songs terug te leren en zich voor te bereiden op een comeback.

In Spanje werd deze film vorig jaar bedolven onder de prijzen en goeie kritieken. Lijkt ons dus zeker een kijkbeurt waard!

Docu

Sport is natuurlijk winnen en verliezen. In de nieuwe documentairereeks Losers wordt er gefocust op sporters die een pijnlijk verlies hebben ervaren in een wereld waarin alles om winnen draait, maar die die pijnlijke ervaring uiteindelijk toch nog tot een triomf hebben weten om te buigen. De verhalen worden verteld aan de hand van interviews, animaties en archiefbeelden.
En tot slot: wie al naar de reeks Dirty John heeft gekeken die we twee weken geleden tipten en nu benieuwd is naar de waarheid achter de reeks, kan nu naar Dirty John: The Dirty Truth kijken waarin op anderhalf uur tijd de waarheid en niets dan de waarheid over dit onwaarschijnlijke verhaal wordt verteld.

Na al die zon wel voldoende buiten geweest? Kijk dan hier eens ter inspiratie naar de volgens ons 50 beste reeksen die op Netflix te vinden zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938