Nieuw op Netflix deze week: ‘Maniac’ met Emma Stone en Jonah Hill, de komische reeks ‘The Good Cop’ en een docu over Quincy Jones

Nieuw op Netflix deze week: ‘Maniac’ met Emma Stone en Jonah Hill, de komische reeks ‘The Good Cop’ en een docu over Quincy Jones

Geen overvloed aan veelbelovende nieuwe titels op Netflix deze week, maar de veelbelovende nieuwe titels die er zijn, zijn wel meteen zéér veelbelovend. Degene waar het meest naar uitgekeken werd is ongetwijfeld ‘Maniac’, de reeks van ‘True Detective’-bedenker en toekomstig Bond-regisseur Cary Fukunaga met Emma Stone en Jonah Hill in de hoofdrollen.

Series

Oorspronkelijk zou Cary Fukunaga The Alienist inblikken, maar daarvoor liet hij uiteindelijk verstek gaan waardoor die reeks bij onze landgenoot Jakob Verbruggen terecht kwam. De reden waarom Cary Fukunaga verstek liet gaan voor The Alienist heet Maniac, gebaseerd op een gelijknamige Noorse reeks.

Maniac is nu te bekijken en is een donkere comedy over twee patiënten (Emma Stone en Jonah Hill!) in een psychiatrische inrichting die elk in hun eigen fantasiewereld leven. De twee schrijven zich in voor een medisch experiment met geestverruimende drugs. Fukunaga en zijn scenarist Patrick Somerville voeren je samen naar een heel erg trippy universum dat nog het best doet denken aan dat van Legion. Net als Legion is Maniac geen serie voor iedereen, maar wie wat moeite wil doen voor een serie kan hier wel heel wat uithalen.

In de schaduw van Maniac staat deze week The Good Cop, een komische reeks over een pathologisch eerlijke rechercheur (Josh Groban) die alle moordzaken wil oplossen. Tegelijkertijd moet Tony Caruso ook op zijn vader (Tony Danza) letten, een voormalig corrupt agent die – zo moet Tony toegeven – handig van pas komt bij het oplossen van misdaden. De meningen over de reeks zijn verdeeld, maar oordeel vooral zélf.

En ondertussen gaat ook Better Call Saul nog verder, het vierde seizoen is ondertussen al aan de zevende aflevering toe.

Films

Bij het filmaanbod klinkt deze week vooral Quincy als muziek in de oren. Voor menig muziekliefhebber is Quincy Jones een halfgod. Hij begon zijn carrière als jazzmuzikant, maar legde zich vanaf vanaf de jaren zestig toe op het schrijven, arrangeren en produceren van muziek. Het was ook hij die de muziekcarrière van de volwassen Michael Jackson mee vorm gaf. Hij werkte met Michael aan Off The Wall, Thriller én Bad, de drie eerste en meest succesvolle soloplaten van The King Of Pop;

In de documentaire Quincy leren we bij over wie de nu 85-jarige Quincy Jones echt is en krijgen we een staalkaart van artiesten te zien en te horen op wie hij allemaal invloed heeft gehad. In Quincy komen onder andere Beyoncé, Tony Bennett, Will Smith, Chuck D van Public Enemy, D’Angelo, Dr. Dre, Lady Gaga, Kendrick Lamar, John Legend, Snoop Dogg, Paul McCartney en Mary J. Blige hun zeg doen.

Ook Bono van U2 komt aan bod, want samen met hem ondersteunde Quincy Jones acties voor de minst bedeelden. Hij richtte onder andere ook de Quincy Jones Listen Up Foundation op, een non-profitorganisatie die jongeren in contact brengt met onderwijs, technologie, muziek en cultuur.

En dan is er ook alweer een nieuw romantisch drama van Netflix. Vanaf deze week kan je Napilly Ever After in je bibliotheek terugvinden, een film waarin een vrouw het uitmaakt met haar vriend na jarenlang te hebben gewacht op een aanzoek.

Het missen van het aanzoek is voor Violet Jones (Sanaa Lathan) de gelegenheid om terug te blikken op haar relatie waarna ze beseft dat het leven dat ze momenteel aan het leiden is niet datgene is dat ze gewild had. Nappily Ever After is een verfilming van het gelijknamige boek van Trisha R. Thomas.

Je gading nog niet helemaal gevonden of Maniac al helemaal uitgekeken? Kijk dan hier eens tussen de 50 beste reeksen die op Netflix te vinden zijn!

Gesponsorde artikelen