Nieuw op Netflix deze week: nieuwe seizoenen van ‘Élite’ en ‘On My Block’, meer ‘The Circle’ uit Brazilië en experimenteren met ‘100 Humans’

Nu is het voor echt: alle recreatieve evenementen zijn geschrapt, horeca gesloten en lessen opgeschort tot alvast 3 april. Dat wil zeggen dat velen van ons – misschien wel tegen wil en dank – ineens een pak meer tijd vrij gaan hebben. Waar niet aan geraakt wordt is Netflix, want Netflixen is nog altijd iets dat je al dan niet op je eentje, helemaal alleen en coronaveilig kan doen. Met deze week nieuwe seizoenen van Élite en On My Block en een nieuwe portie The Circle, zij het dan wel uit Brazilië.

Series

De Spaanse reeks Élite draait ook in zijn derde seizoen nog altijd om drie tieners die naar een absolute eliteschool worden gestuurd. Zelf behoren ze niet tot die elite, maar na een aardbeving op hun eigen school hadden ze geen andere keuze. In het derde seizoen wordt de cast ook vervoegd met twee nieuwkomers. Wat hun rol gaat zijn, is nog niet meteen bekend.

Wie we wél al kennen is Polo, die na de dramatische gebeurtenissen – dat klinkt vaag genoeg om niet al te veel te verklappen – weer op school verschijnt en op vergeving hoopt. Er zijn ook geruchten over een vierde én vijfde seizoen met een geheel nieuwe cast, maar daarrond is nog niets officieel bevestigd.

https://www.youtube.com/watch?v=Q1OXsW-1XoY

Ook de tienerserie On My Block is aan een derde seizoen toe en dat gaat meteen verder waar het tweede gestopt is. Monse, Ruby en Jamal zijn gekidnapt en er wordt een klopjacht ingezet.

Kent er iemand nog de De Griezelbus-boeken van Paul Van Loon? Tijdens onze jeugd verslonden wij die, nu heeft Netflix een reeks met een ietwat dezelfde insteek. Blodtur (Bloodride) is een nieuwe Noorse reeks die horrorverhalen zal vermengen met een dosis humor. De verbindende factor tussen de zes afleveringen – die zich telkens in een andere vreemde omgeving zullen afspelen – is de buschauffeur. Elke aflevering brengt hij zijn passagiers naar een andere bestemming.

Films

Bij de nieuwe Netflix Originals-films valt ons deze week Lost Girls op. Deze film duikt dieper in de zaak van de Long Island-killer, een seriemoordenaar die verantwoordelijk wordt gehouden voor 12 tot 16 moorden over een periode van 20 jaar. Veel van zijn slachtoffers waren sekswerkers.

Onder andere Amy Ryan en Gabriel Byrne zijn te zien in de hoofdrollen. Het scenario is van de hand van de scenarist van de Ted Bundy-film Extremely Wicked, Shockingly Evil And Vile.

Aangezien we nu met z’n allen toch heel veel tijd hebben kunnen we ook Memento nog eens herbekijken. De film van de hand van Christopher Nolan over een man met geheugenproblemen die de moord op zijn vrouw probeert op te lossen, staat nu ook op Netflix.

Tot slot nog eentje die we vorige week over het hoofd hebben gezien, maar die we niet willen laten ontsnappen: Mission Impssible: Fallout, uit de zomer van 2018. In deze film, de zesde in de reeks, gaat Ethan Hunt (Tom Cruise) op zoek naar drie kernen van plutionium die een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid van de wereld. Tegelijkertijd weet de gevaarlijke misdadiger Solomon Lane (Sean Harris) te ontsnappen en moet Hunt afrekenen met een groep huurmoordenaars die zich The Apostels noemen én begint de CIA aan de loyaliteit van Hunt te rekenen. Een hele boterham, maar binnen het domein van de actiefilms blinkt deze uit. Voor de fans van het genre.

Docu & Reality

In het tweede seizoen van de uitstekende documentairereeks Dirty Money – heeft regisseur Alex Gibney het opnieuw over de schaduwzijde van geld. Er wordt ook deze keer stil gestaan bij onfrisse figuren en praktijken. Zo worden er onder andere afleveringen gewijd aan premier Najib Razak van Maleisië, het web van witwasserij dat de goudhandel kenmerkt, fabrieken die giftige chemicaliën produceren en de veelvuldige misbruik van wetten die net bedoeld zijn om ouderen te beschermen.

De reality-show rond mensen die geïsoleerd in hun appartementen zitten en enkel kunnen communiceren met andere leden van The Circle werd al snel een hit voor Netflix waardoor de streamingdienst een nieuwe bron van inkomsten heeft gezien: plaatselijke versies van The Circle. Brasil is de eerste plaatselijke versie, France zit in de pijplijn.

Wie echter zin heeft in een ander soort experiment, kan beter 100 Humans in zijn lijst zwieren. Daarin doen honderd mensen met uiteenlopende achtergronden mee aan speelse experimenten om leeftijd, seks, geluk en andere aspecten van het mens-zijn te verkennen.

Meer
Lees meer...