Nieuw op Netflix deze week: nieuwe seizoenen van ‘Queer Eye’, ’13 Reasons Why’ en ‘Brooklyn Nine-Nine’, de volledige ‘The Hangover’-trilogie en verder nog veel ‘Real Housewives’ en een beetje ‘Kardashians’

Nog heel eventjes wachten voor de cafés, de restaurants en zoveel meer weer opengaan. Dit weekend is er dus nog geen excuus om niet volop te Netflixen, zeker niet nu ook het weer niet langer zijn best doet.

Series

Bij de series vieren we de terugkeer van enkele oude bekenden. Afscheid nemen doen we van 13 Reasons Why, nog altijd één van de meest spraakmakende series van Netflix, maar nu dus aan zijn vierde en laatste seizoen toe.

Vorig jaar was er nog enige ophef rond de reeks omdat Netflix – eindelijk – na bakken kritiek te hebben gekregen een choquerende en expliciete zelfmoordscène uit het eerste seizoen schrapte, dat twee jaar na datum van de release van de reeks. Ondanks alle kritiek en ook het dalende niveau van latere seizoenen bleef de reeks ongekend populair bij tieners. Over de inhoud van het laatste seizoen is nog maar weinig geweten, wél weten we dat seizoen 4 zal eindigen met de diploma-uitreiking van de personages op Liberty High School.

Brooklyn Nine-Nine. De toekomst van de serie is al verzekerd tot een achtste seizoen in 2021, Netflix knoopt nu aan met het zesde seizoen, dat uit 2019 dateert. De serie draait – nog steeds – om het 99e, niet echt bestaande, district van de New York City Police Department in Brooklyn.

Het zesde seizoen was meteen ook het eerste op zender NBC, nadat Fox de sitcom had geannuleerd. Daarin sukkelt Holt in een depressie, neemt Gina ontslag en denken Jake en Amy zelfs na over kinderen.

Ook de tweede nieuwe serie van deze week is een sitcom, al is deze wel eentje waar afscheid van genomen moet worden. Het tweede deel van het vijfde seizoen van Fuller House is immers ook het laatste deel van de hele serie waarin Steve onder andere intrekt bij DJ. Aan het einde van dit seizoen zal ook Fuller House – de revival van Full House – 75 afleveringen gehad hebben.

Voor wie een Vlaamse touch zoekt op Netflix en de weg naar VRT Nu nog niet heeft gevonden, is er nu het eerste seizoen van Over Water, waarin Tom Dewispelare een voormalige televisiebekendheid speelt die na een drugverslaving in het bedrijf van zijn schoonvader gaat werken, in de Antwerpse haven. De regisseurs van dienst mochten onlangs ook Into The Night inblikken, de eerste Belgische Netflix Original.

Film

De filmzalen gaan pas op 1 juli weer open, maar in tussentijd blijft ook Netflix ons van nieuwe films voorzien. Volgende week is het aan de nieuwe van Spike Lee – om naar uit te kijken! – maar vandaag willen we blijven stilstaan bij de nieuwe film The Last Days Of American Crime, een film gedraaid in Johannesburg, gebaseerd op de graphic novel van Rick Remender en Greg Tocchini.

Hierin doet de Amerikaanse regering een laatste poging om terrorisme en misdaad te bestrijden door een signaal uit te zenden waardoor het voor iedereen onmogelijk wordt om, met opzet, misdaden te begaan. Graham Bricke (Édgar Ramírez), een carrièrecrimineel die nooit zijn grote slag heeft kunnen slaan, werkt samen met de beroemde gangster-nakomeling Kevin Cash (Michael Pitt) en de zwartemarkthacker Shelby Dupree (Anna Brewster) om de overval van de eeuw en de laatste misdaad in de Amerikaanse geschiedenis te plegen voordat het signaal afgaat.

Er is ook weer wat lichter werk toegevoegd. Zo zijn nu ook de drie The Hangover-films (2009, 2011, 2013) te bekijken waarin Bradley Cooper en co uit eerste hand ondervinden welke gevolgen een nachtje zuipen met zich mee kan brengen. Regisseur van deze trilogie is trouwens Todd Phillips, die vorig jaar uit een totaal ander cinematografisch vaatje begon te tappen voor zijn kaskraker Joker. Wie liever actiemachine Jackie Chan in actie ziet, kan dat in de actieklassieker Rush Hour (1998).

Blockbusters zijn er nog wel te vinden in de nieuwe releaselijst van deze week, Spider-Man bijvoorbeeld is ook van de partij. Door rechtenkwesties zitten we nu al aan de derde acteur die Spider-Man speelt in een slordige twee decennia. Daarbij is ook een nogal overbodige reboot geweest, waarin Andrew Garfield Peter Parker speelde en Emma Stone love interest Gwen Stacy speelde. Die versie, The Amazing Spider-Man uit 2012, met Marc “(500) Days Of Summer” Webb achter de camera is nu ook op Netflix te vinden. Zeker niet slecht, wel een nogal overbodige herhalingsoefening.

Johan Heldenbergh mocht aan de zijde van Jessica Chastain staan acteren nadat de laatste hem bezig had gezien in The Broken Circle Breakdown en onder de indruk was. The Zookeeper’s Wife is daarvan het resultaat. Angelina Jolie speelt dan weer de hoofdrol in Changeling, een film uit 2008 van krasse knar Clint Eastwood die in de afgelopen week 90 jaar werd, maar gewoon lustig blijft verder filmen. In deze film vertelt hij het verhaal van een zoektocht van haar moeder naar haar negenjarige zoontje in het Los Angeles van de jaren 20.

Tot slot willen we ook nog twee persoonlijke tips meegeven, gewoon omdat we ze zo de moeite waard vinden. Leave No Trace (2018) bijvoorbeeld is het mooie verhaal van een vader en een dochter die jarenlang, onopgemerkt door de autoriteiten, in een uitgestrekt natuurgebied in Portland leven. Door een toeval worden ze ontdekt en moeten ze op zoek naar een nieuwe thuis. En Anna Karenina (2012) tot slot is gebaseerd op de gelijknamige Russische klassieker van Tolstoj, met Keira Knightley in de titelrol en Jude Law in de rol van Graaf Alexei.

Reality & Docu

Queer Eye is één van die reeksen die in korte tijd zijn uitgegroeid tot een publiekslieveling. We moeten de Fab 5 of wat hun missie is dan ook niet meer uitleggen. Deze keer, in het vijfde seizoen alweer, zijn ze terug te vinden in Philadephia en loopt de groep mensen die ze van een make-over voorzien weer heerlijk hard uiteen, van een hardwerkende dj tot een hondentrimmer met problemen.

Het is niet de enige nieuwe reality deze week op Netflix. Om één of andere reden zijn ook de eerste twee seizoenen van Top Chef – een reeks die ondertussen al aan haar 17e seizoen is – toegevoegd aan het aanbod. Willen we eerder achterover leunen bij de Kardashians en (nog) eens kijken hoe het allemaal begon, dan kunnen we de eerste twee seizoenen van Keeping Up With The Kardashians aanklikken, een reeks die ondertussen ook al aan haar 18e seizoen toe is. En nog meer trash-reality is er in de vorm van verschillende Real Housewives-reeksen. We krijgen de keuze tussen die van New York City, Beverly Hills of Atlanta, ook weer telkens de eerste twee seizoenen.

Voor wie toch nog iets meer educatief zoekt, sluiten we af met een documentaire over zij die uitblinken in spelling. Wij begonnen vroeger ook altijd te juichen wanneer het weer dictee was (als enige van de klas wel), maar een Nationaal Dictee hebben we nog nooit gewonnen. Spelling The Dream volgt vier deelnemers en laat zien waarom Indiaas-Amerikaanse kinderen al vanaf 1999 het Scripps Nationaal Dictee winnen.

Zoek je toch nog iets anders dan kan je in onze lijst met de volgens ons 50 beste series op Netflix 50 serietips vinden!

Meer
Lees meer...