Nieuw op Netflix deze week: nieuwe seizoenen van ‘The Rain’ en ‘Nailed It!’ en filmklassiekers ‘Spartacus’ en ‘Twelve Monkeys’

Nieuw op Netflix deze week: nieuwe seizoenen van ‘The Rain’ en ‘Nailed It!’ en filmklassiekers ‘Spartacus’ en ‘Twelve Monkeys’

In tijden van legionella is een serie als ‘The Rain’ ongewild brandend actueel. Het tweede seizoen van de Deense Netflix Original is nu beschikbaar. Ook in de filmklassieker ‘Twelve Monkeys’ gaat het over een virus en filmklassiekers zijn er wel meer deze week: ook ‘Spartacus’ en ‘Out Of Africa’ zijn aan het aanbod van Netflix toegevoegd. En voor wie gewoon naar entertainment zoekt: de bakserie ‘Nailed It!’ is voorzien van een derde seizoen.

Series

The Rain was vorig jaar rond deze tijd de eerste Deense Netflix Original en nu is de reeks al terug voor een tweede seizoen. The Rain gaat over een virus – dat verspreid wordt via de regen – dat bijna de gehele Scandinavische bevolking van de kaart heeft geveegd. De reeks focust op een broer en een zus die zich bij een groep overlevenden aansluiten die op zoek gaan naar tekens van leven.

Ze komen erachter dat één van hen drager is van het gemuteerde virus, maar wél nog leeft. Ze krijgen dan ook troepen achter zich aan die hen willen binnenbrengen voor onderzoek. In het tweede seizoen zien we hoe de groep overlevenden probeert om hun achtervolgers voor te blijven en ook zelf probeert te overleven.

Verder is ook de Britse komische reeks White Gold terug voor een tweede seizoen van zes afleveringen. De serie situeert zich in het Engeland van midden jaren tachtig en we volgen Vincent Swan, een verkoper van dubbelglas. Door omstandigheden heeft hij zijn bedrijf moeten verkopen aan Tony Walsh, een gangster. Dat wringt, maar daarmee kan hij ook zijn vrouw het grotere huis en het rijkere leven geven waar die altijd al van droomde.

De tweede reeks liep in maart en april van dit jaar op BBC Two en is dus nog heel vers. Die tweede reeks werd eventjes uitgesteld omdat hoofdrolspeler Ed Westwick (bekend van Gossip Girl) in november 2017 door drie vrouwen beschuldigd werd van seksueel overschrijdend gedrag. Westwick ontkende de aantijgingen meteen en in juli 2018 werd het duidelijk dat Westwick niet vervolgd zou worden voor die getuigenissen omdat daarvoor te weinig aanwijzingen waren.

It’s Bruno willen we toch ook eens checken. Deze comedyreeks wil bewijzen dat een plot niet altijd complex hoeft te zijn, maar ook kan vertrekken van een belachelijk simpel basisidee. It’s Bruno draait bijvoorbeeld rond een in Brooklyn geboren en getogen man die zijn dagen vult met de zorg voor zijn hond Bruno en ervan geniet om wandelingetjes te maken met zijn hond in de buurt. Dat daar acht afleveringen mee gevuld worden, maakt ons alleen nog maar benieuwder naar dit beestje.

En om het luikje series af te ronden: ook de huidige seizoenen van Riverdale (S3) en The Flash (S5) helemaal afgerond waardoor ook deze twee in zijn volledigheid te bingewatchen zijn.

Films

Druppelgewijs komen de filmklassiekers op Netflix binnen. Zo is deze week Spartacus (1960) toegevoegd, een film die na 59 (!) jaar nog altijd overeind blijft. De klassieker is eentje van de hand van Stanley Kubrick naar een scenario van de hand van Dalton Trumbo, die in 2016 zijn eigen film kreeg. De film vertelt het verhaal van Spartacus die in opstand komt tegen zijn eigenaars en daarmee een heel gevolg mee op de been krijgt en duurt een lijvige 3 uur en 17 minuten. Spartacus werd genomineerd voor zes Oscars en won er vier. In de hoofdrol zien we de nog steeds levende 102-jarige Kirk Douglas, de vader van – eveneens acteur – Michael Douglas.
Nog een veelvraat op de Oscars, maar dan wel in het jaar 1986 was Out Of Africa die genomineerd was voor 11 Oscars en er 7 won. Deze lijvige prent – 2 uur en 40 minuten – wordt nu nog vooral geroemd om zijn schoonheid en esthetiek en minder om het verhaal, maar midden jaren 80 veroverde deze film vele harten met het levensverhaal van Karen Blixen die op een koffieplantage in Kenia leefde en daar had af te rekenen met een overspelige echtgenoot en de liefde voor een minnaar. In de hoofdrollen hier zien we Meryl Streep en Robert Redford.

Ongebreidelde fun valt er dan weer te beleven met de toevoeging The Blues Brothers (1980), de film die verhaalt over twee broers die hun oude band herenigen om het weeshuis waar ze opgroeiden te kunnen redden. Het is deze film waaraan we de klassieker Everybody Needs Somebody To Love te danken hebben.

De film was met zijn 30 miljoen dollar één van de duurste films uit die periode en viel op door de medewerking van sterren als Ray Charles, John Lee Hooker, Aretha Franklin en James Brown.

En om het rijtje klassiekers af te sluiten: ook Twelve Monkeys (1995) – met in de hoofdrol Bruce Willis en Brad Pitt in een bijrol – is vanaf nu te vinden op Netflix. Er is een dodelijk virus verspreid over de wereld waardoor de mensheid gedwongen is om ondergronds te gaan leven. Een veroordeelde sociopaat (Willis) wordt terug in de tijd gestuurd om de oorzaak van de epidemie te achterhalen. In tegenstelling tot de op de film gebaseerde televisiereeks blijft deze film bijna 25 jaar na zijn release wél leuk en intelligent.

Reality & Docu

In het luik reality is er een derde seizoen van Nailed It, een reeks over mensen met een passie voor bakken. Elke aflevering nemen drie wannabe-bakkers die kort geïntroduceerd worden door hun vrienden, familie of kinderen het tegen elkaar op. Onze recensent omschreef de reeks al als “een licht verteerbaar plezier dat je beter over jezelf doet voelen,het effect heeft van een confettikanon en er toch in slaagt om niemand te beledigen.”

En in 1994, een Mexicaanse miniserie van vijf afleveringen, wordt onze blik gericht op Mexico. Aan de hand van archiefbeelden en nieuwe interviews wordt de focus gelegd op het jaar 1994, In dat jaar kwam het EZLN op – een deels revolutionaire beweging die ontstaan is in één van de armste delen van het land en in opstand kwam tegen de regering – en werd Luis Donaldo Colosio tijdens zijn presidentscampagne vermoord.

Wie nog eens een kijkje wil nemen in het gehele aanbod: de beste 50 series hebben een update gekregen en zijn hier na te kijken.

Gesponsorde artikelen