Left Right
scrollTop top

Nieuw op Netflix deze week: VRT-reeks ‘De Twaalf’, het Australische ‘Stateless’, film ‘The Old Guard’ met Matthias Schoenaerts en op reis met Zac Efron


Het is één van die weken waarin het aantal nieuwe titels op Netflix zo beperkt is dat je misschien eens wat kan doen aan het uitpuilen van je kijklijst. Het voordeel is: kwaliteit gaat voor op kwaliteit, want wat nieuw is, is wel goed.

Series

De Twaalf liep al op VRT van november 2019 tot begin 2020. Wie het toen gemist heeft en ook de weg niet heeft gevonden naar VRT NU kan nu terecht bij Netflix. De intelligente reeks speelt zich af tijdens het proces tegen Frie Palmers, een rol van Maaike Cafmeyer. Palmers wordt verdacht van de moord op haar beste vriendin – achttien jaar geleden – en de moord op haar dochtertje, twee jaar geleden. Alleen wordt in De Twaalf ingezoomd op de juryleden, die elk hun eigen bagage hebben en tevens niet allemaal even zuiver op de graat blijken.

Daarnaast willen we zeker ook nog de aandacht vestigen op Stateless, een Australische reeks. Hierin kruisen de verhalen van vier voor elkaar onbekende mensen elkaar wanneer ze elkaar ontmoeten in een Australisch centrum voor immigranten. De serie werd losjes gebaseerd op het verhaal van Cornelia Rau, een Australisch staatsburger die gedurende lange tijd onterecht werd vastgehouden in zo een centrum.

Het is de naam van Cate Blanchett die hier voor het meeste aandacht zorgt. Na Mrs. America (te zien op CAZ en VTM Go) werkt de actrice dus opnieuw voor televisie. Ze is niet alleen te zien in een rol, maar heeft ook werk verricht achter de schermen, als producer. Toen de reeks eerder dit jaar op ABC te zien was, werd Stateless geroemd om zijn uitmuntende cast.

Film

Matthias Schoenaerts is dezer dagen weer in zowat alle Belgische kranten en magazines te bewonderen. Daar heeft de release van The Old Guard alles mee te maken. Schoenaerts speelt in deze film een grote rol naast niemand minder dan Charlize Theron. Na Our Souls At Night en The Laundromat is het al de derde keer dat Schoenaerts te zien is in een Netflix-film.

Schoenaerts maakt als Booker deel uit van een groep soldaten die overal ter wereld missies aannemen die andere soldaten niet aandurven. De vier werken in alle stilte en hebben bovennatuurlijke krachten: ze zijn verbonden via dromen en hebben wonderbaarlijke genezende krachten. Wanneer ze een vijfde lotgenoot op het spoor komen, sporen ze haar op en vluchten ze samen met haar naar een klein dorpje in Frankrijk.

The Old Guard is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van schrijver Greg Rucka en illustrator Leandro Fernandez en presenteert een soort van Sense8 meets John Wick. Charlize Theron werd vooral door de film aangetrokken omdat hij geregisseerd is door een vrouw (Gina Prince-Bythewood) én omdat de twee hoofdpersonages vrouwen zijn.

Docu & Reality

Op gebied van speelfilms worstelt Netflix nog altijd, maar naast series is er ook elke week wel een nieuwe documentairefilm die internationaal hoge ogen weet te gooien. Deze week is dat Mucho Mucho Amor: The Legend Of Walter Mercado . Walter Mercado was een danser, acteur en astroloog uit Puerto Rico die in 2019 overleed.

Hij groeide op in de suikerrietvelden van Puerto Rico en werd een genderneutrale, cape-dragende helderziende wiens horoscopen gedurende 30 jaar 120 miljoen Latino’s per dag bereikten. Op het hoogtepunt van zijn roem verdween hij echter op mysterieuze wijze. Deze documentaire laat zien wat er gebeurde.

Wie er echter altijd al van gedroomd heeft om wat tijd door te brengen in de buurt van Zac Efron kan dat nu. In de nieuwe documentairereeks Down To Earth gaat het gevierde sekssymbool en populaire acteur op zoek naar manieren om gezond en duurzaam te leven. Dat doet hij in het gezelschap van expert Darin Olein. Zij reizen samen de wereld rond – al is dat al niet heel duurzaam – en zoeken in onder andere Frankrijk, Italië, Peru en Puerto Rico mensen op die nieuwe manieren hebben gevonden om met oude problemen op gebied van voedsel, water en energie om te gaan.

Het begint een traditie te worden: afsluiten doen we met lichte kost. Deze week botsten we op O Crush Perfeito, een Braziliaanse datingshow waarin zes singles in evenveel afleveringen vijf verschillende blind dates doen op trendy stedelijke hotspots in Brazilië. Wie kiezen ze voor een tweede uitje? Gebaseerd op het Amerikaanse origineel Dating Around.

Nog naar iets anders op zoek, maar geen inspiratie? Dit zijn volgens ons de 50 beste series die op dit ogenblik op Netflix te vinden zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755