Nieuw record voor ‘Black Panther’: film waar het meest over werd getweet … ooit

Nieuw record voor ‘Black Panther’: film waar het meest over werd getweet … ooit

De film ‘Black Panther’ scoort niet alleen qua box-office cijfers, maar ook op sociale media. Zo houdt de blockbuster het record van film waar het meest over getweet is. De teller staat momenteel op een dikke 35 miljoen tweets.

Er werd genoeg over Black Panther gekibbeld op Twitter om de online conversaties over de toenmalige recordhouders Star Wars: The Force Awakens en Star Wars: The Last Jedi in te halen. Dat meldt de Amerikaanse omroep CNN.

Rapper Kendrick Lamar was de eerste ster die de trend in gang stak toen hij de tracklist van de soundtrack van de film tweette. Die was door hemzelf geschreven geproducet. “Black Panther The Album 2/9“, schreef Lamar. De tweet is ondertussen meer dan 240.000 keer gedeeld.

Meer dan een miljard opgebracht

In februari genereerde Black Panther maar liefst 201,8 miljoen dollar in Noord-Amerika alleen, een absoluut record. Het gaat om de eerste film van Marvel Entertainment met een zwarte regisseur.

Ook wereldwijd doet Black Panther het bijzonder goed. Amper 26 dagen na de première had de film al een miljard dollar opgeleverd. Intussen staat de teller op 1,1 miljard. Black Panther is al vijf weken de meest bekeken film.

Ook qua appreciatie doet de film het uitmuntend. Van de strenge recensiewebsite Rotten Tomatoes krijgt Black Panther een score van 97 procent.

Gesponsorde artikelen