Nieuw “spectaculair bewijs” van Putin over aanval op MH17 is compleet fake: zijn mannen moeten dringend eens leren photoshoppen

Nieuw “spectaculair bewijs” van Putin over aanval op MH17 is compleet fake: zijn mannen moeten dringend eens leren photoshoppen

Enkele uren voor de start van de G20, waar ze Vladimir Putin eens goed op de rooster gaan leggen over Oekraïne, kwam gisterenavond de Russische zender Channel One met “spectaculair bewijs” dat vlucht MH17 door een Oekraïens gevechtsvliegtuig zou zijn neergehaald. 

Het had daar zelfs satellietfoto’s van, “die wellicht door een buitenlandse spionagesatelliet zijn genomen, vermoedelijk Amerikaans of Brits”. 

Op de afbeeldingen zou te zien zijn dat een gevechtstoestel de Boeing 777 volgde. Vanonder de linkervleugel is een raket afgevuurd naar de cockpit van het passagiersvliegtuig, dat ook nog door een warmtezoekende raket werd getroffen.

Aha, eindelijk bewijs van wat het Kremlin altijd heeft volgehouden: MH17 werd niet door hen, maar door een Oekraïens gevechtsvliegtuig neergehaald. Check deze beelden maar eens: 

Maar, er zijn een paar problemen. Om te beginnen:

De foto dook een maand geleden al eens op op een obscuur Russisch forum dat zich bezig houdt met het verzinnen van manieren waarop MH17 wel degelijk niet door de Russen of hun maatjes in Oekraïne zou zijn neergehaald.

Er is meer:

De achtergrond dateert uit 2012. Geloof je het niet? Wel:

Die achtergrond is bovendien niet eens de plaats waar het gebeurde:

“De foto is van ergens in de buurt van Donetsk, en de communicatie met MH17 ging verloren boven Snezhoye. Bovendien, kijk eens naar het logo van Malaysian Airlines” staat er in de tweet hierboven.

Ja, laat ons eens naar het vliegtuig kijken:

Yup, logo staat niet juist. Lijkt eerder dit te zijn:

Hier is hoe de Russen die vonden:

Gewoon, als je in Google image search “Boeing top view” intikt of tenminste оинг вид сверху, wat hetzelfde is in het Russisch, blijkbaar.

En nog iets …

De Russen hebben altijd gezegd dat een Su-25 MH-17 neerhaalde. Maar op de satellietfoto’s is het duidelijk een Su-27. 

Dus:

Uiteraard doken vannacht al de eerste spoofs op:

Gesponsorde artikelen