Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen vanaf deze week: nieuwe series ‘Godfather Of Harlem’ en ‘The One’, de film ‘Cherry’ met Tom Holland en de hoopvolle docu ‘Own The Room’


Wie door de venster kijkt, ziet het meteen: het is weer om binnen te blijven. En gelukkig zijn daar dan de streamingdiensten. Wie op zoek is naar nieuwe kijktips hoeft niet verder te zoeken. Wij zetten ze voor jou hier op een rijtje.

Series

Sinds de lancering van Star worden ook daar gestaag nieuwe series en films gedropt. In dat nieuwe onderdeel van Disney+ kan je vanaf nu bijvoorbeeld ook gewoon Godfather Of Harlem terugvinden, een uitstekende misdaadreeks die het verhaal laat zien van onderwereldbaas Bumpy Johnson. Forest Withaker geeft gestalte aan deze legendarische maffiabaas die een heldenstatus verwierf in zijn eigen gemeenschap.

We ontmoeten hem op het moment waarop hij wordt vrijgelaten uit de gevangenis van Alcatraz, waar hij een gevangenisstraf van elf jaar heeft uitgezeten voor drugshandel. Hij keert terug naar zijn buurt en treft er een puinhoop aan. Zijn straten zijn intussen overgenomen door de Italiaanse maffia, maar Bumpy is uiteraard niet van plan om het daarbij te laten.

Op Netflix is sinds deze week The One te vinden, een nieuwe achtdelige sciencefictionreeks waarin mensen op zoek naar de ware liefde gekoppeld worden volgens hun DNA, een uitvinding die het daten voor altijd zou veranderen. De gelijknamige bestseller van John Marrs is bewerkt tot een achtdelige thrillerreeks.

Na Lupin is Frankrijk ook een serieland om rekening mee te beginnen houden. Het is dan ook uitkijken naar Dealer (Caïd in de eigen taal) op Netflix. De serie wordt gepresenteerd als een documentaire over twee filmmakers die een gevaarlijk gebied binnendringen om een documentaire over een ruige rapper op te nemen. Hierdoor raken ze zelf ook betrokken in de drugscene en in conflict komen te staan met een andere bende.

Op Star tot slot kan je nog kijken naar Love In The Time Of Corona. Deze vierdelige romantische serie werpt een humoristisch en hoopvol licht op de zoektocht naar liefde en verbondenheid in tijden van social distancing. In de serie volgen we verschillende verhaallijnen met een ensemble van personages die, zoals het hoort, zo veel mogelijk in hun eigen kot blijven. De serie werd met behulp van speciale technologie vanop afstand gefilmd.

Nieuwe films

Een groot aanbod aan nieuwe films deze week. Vooraan in de rij zetten we graag Cherry in de kijker, te vinden op AppleTV+. Het is de eerste film van de broers Russo sinds Avengers: Endgame. Tom Holland speelt Cherry, een jongeman die zich als arts aansluit bij het leger. Hij keert vanuit Irak terug naar de Verenigde Staten met een posttraumatische stressstoornis. Hij raakt verslaafd aan drugs en geraakt in de schulden. Om deze af te betalen beslist hij banken te overvallen. Naar eigen zeggen is Holland anders gaan kijken naar verslavingen door zijn rol in deze film.

Ook mentale problemen in Eternal Beauty, te vinden op Streamz+. De toekomst ziet er mooi uit voor de 17-jarige June. Ze is gelukkig verloofd en heeft een veelbelovende carrière als model voor de boeg. Wanneer ze een belangrijke schoonheidswedstrijd verliest en ontdekt dat haar verloofde een affaire heeft met haar beste vriendin stort June in. Jaren van ziekenhuisopnames en therapie volgen. Het klinkt als een zware film, maar Eternal Beauty staat geboekt als komedie. Wij zijn alvast benieuwd.

Vanaf nu wordt het huiveren: ook op Streamz+ is I See You toegevoegd. Daarin valt de mysterieuze verdwijning van een twaalfjarige jongen samen met een serie onverklaarbare, sinistere gebeurtenissen in het huis van Greg Harper, één van de agenten die de verdwijning onderzoekt. Helen Hunt is te herkennen in de hoofdrol.

In Antebellum, ook al op Streamz+ speelt de bekende zangeres zangeres en actrice Janelle Monáe de hoofdrol als Veronica Henley, een succesvolle en geroemde auteur. Haar wereld stort in wanneer ze vast komt te zitten in een gruwelijke realiteit. Ze moet snellen tegen de klok om het mysterie op te lossen. De film kreeg vernietigende recensies in het buitenland, maar als Janelle Monáe meedoet, willen wij op zijn minst eens een kijkje nemen.

Eentje om met de hele familie te kijken is Yes Day op Netflix. Allison en Carlos hebben altijd het gevoel dat ze nee moeten zeggen tegen hun kinderen en collega’s. Ze besluiten om hun drie kinderen een ja-dag te geven, waarop de kinderen 24 uur lang de regels bepalen. Jennifer Garner en Edgar Ramirez spelen de hoofdrollen.

Oudere films

Star – te vinden via Disney+ – breidt ook zijn filmaanbod gestaag uit. Deze week is bijvoorbeeld The Fly toegevoegd, de sciencefictionklassieker van David Cronenberg. Hierin speelt niemand minder dan Jeff Goldblum een excentrieke en briljante wetenschapper die een teleporter heeft uitgevonden. Wanneer hij zichzelf teleporteert loopt er iets mis en wordt zijn DNA gekruist met dat van een vlieg.

Keken we in The Fly nog naar de torso van Jeff Goldblum dan kan dat in The Beach (2000) – ook op Star – naar die van een jonge Leonardo DiCaprio. The Beach vertelt het verhaal van de Amerikaanse rugzaktoerist Richard die kennis maakt met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Het is voor hen zelfs verboden terrein. Richard is meteen geïntrigeerd.

Wie in bovenstaande films zijn gading nog niet gevonden heeft, kan ook terecht bij Nicolas Cage als wapenhandelaar in Lord Of War, te vinden op Streamz. En wie nog eens zin heeft in een Lord Of The Rings-marathon, maar zijn dvd’s al heeft weggegeven: de trilogie is opnieuw te vinden op Amazon Prime.

Docu

Own The Room is een nieuwe documentaire van National Geographic te vinden via Disney+. Deze hoopvolle film volgt vijf studerende jonge ondernemers uit alle hoeken van de wereld die naar Macau naar China reizen in de hoop daar een prijs te winnen in een internationale competitie: de Global Student Entrepreneur Awards. Met hun uitvindingen hopen ze milieuproblemen, armoede en andere grote problematieken te counteren. Met hun bedrijf hopen ze een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Nog op Disney+ is de eerste Marvel-serie van het platform, WandaVision, sinds vorige week afgelopen. Wat wij ervan vonden lees je hier. Een kijkje achter de schermen krijg je van Disney in Marvel Studios Assembled: The Making Of WandaVision. Ontdek hoe de productie inspiratie haalde uit klassieke sitcoms voor dit verrassende concept. Kijk mee hoe de crew de filmmethodes uit de beginjaren van de televisie nauwkeurig wist na te bootsen. Ervaar de unieke uitdagingen van het opnemen van een volledig aflevering voor een live studiopubliek.

Netflix

Tot slot nog een kleine leuke rariteit op Netflix: in Das Hausboot beginnen twee Duitse muzikanten met weinig kennis en veel passie een woonboot van een overleden zanger om te toveren in een muzikale en creatieve ruimte. Een pleziertje voor wie als ondergetekende van muziek houdt en er stiekem altijd van heeft gedroomd om op een woonboot te wonen.

Zoek je nog inspiratie? Check dan deze onze lijst met de 50 beste series!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…