Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen deze week: Ella Leyers in ‘Storm Lara’, de nieuwe komische reeks ‘Kevin Can F**k Himself’, de terugkeer van ‘The Walking Dead’, ‘Cruella’ voor iedereen en Paul McCartney vertelt in ‘McCartney 1,2,3’


Bij de start van elke nieuwe serie of film gaan we ervan uit dat we aan een nieuwe potentiële lievelingsserie of -film beginnen. Ook deze week weer een aantal kanshebbers, want er staan weer een flink aantal nieuwe titels op de verschillende streamingdiensten.

Series

Bij Streamz hebben ze bijvoorbeeld weer een nieuwe Vlaamse reeks in de aanbieding. Storm Lara is een vierdelige Streamz Original, wat wil zeggen dat deze reeks enkel en alleen op Streamz te zien zal blijven en niet vroeg of laat naar één van de Vlaamse reguliere zenders zal verhuizen.

Ella Leyers speelt haar eerste hoofdrol en kruipt in de huid van radio-dj Lara, een omstreden figuur die samen met haar kompaan Rafik (Wouter Hendrickx) verbannen is naar de nachtradio. Daar lijkt het weer een nachtje zoals de anderen te worden, tot Lara wel een heel bijzondere beller aan de lijn krijgt. Voor wie nog meer wil weten: we hadden ook een interview met de twee hoofdrolspelers.

Voor Amazon Prime is augustus ook al een behoorlijk vruchtbare maand geweest. Vorige week kondigden we Nine Perfect Strangers met Nicole Kidman aan. Deze week wijzen we je hun richting uit voor Kevin Can F**k Himself, een nieuwe beloftevolle komische reeks. In de hoofdrol herkennen we Annie Murphy die de fans van Schitt’s Creek – en die zijn met velen – ook zullen kennen als Alexis. Hier speelt Murphy Allison McRoberts. Ze is getrouwd met Kevin, een ongevoelige man zonder ambitie. Allison worstelt en probeert, te midden van een ongelukkig huwelijk, haar leven in eigen handen te nemen.

Vorige week was Jason Momoa te zien in de nieuwe Netflix-film Sweet Girl. Die werd een regelrechte hit en stootte door naar de eerste plaats in de Netflix Top 10. Deze week al is er meer Momoa, want het tweede seizoen van See gaat van start op Apple TV+. Momoa speelt de rol van de vader van een tweeling die geboren is met het mythische vermogen om te zien. Hij moet zijn stam beschermen tegen een bedreigde koningin. See is overigens ook de allereerste reeks in de geschiedenis van de streamingdienst waarvan met zekerheid een derde seizoen komt.

Op Disney+ is het elfde (!) en daarmee ook laatste (!!) seizoen van The Walking Dead van start gegaan. Het einde nadert nu dus echt met rasse schreden en tussen Maggie en Negan botert het uiteraard nog steeds niet. Een nieuwe aflevering is elke maandag vanaf 9u te zien via de streamingdienst.

En dan kunnen we nog even blijven hangen bij Disney+, want daar trekken ze ook elke week de archiefkasten even open. Deze week hebben ze daar People Just Do Nothing uit gehaald, eentje waar wij tot voor kort nog nooit van gehoord hadden, maar toch heel erg naar uitkijken. Deze mockumentary-sitcom draait immers rond vier nietsnutten die een piratenzender hebben opgezet. Kijk, dan heb je ons mee! De Britse reeks liep van 2014 tot 2018 en bouwde in die tijd aan een cultstatus. Vandaag heeft de reeks een flinke 8,5 op IMDb. De vijf seizoenen worden in één keer beschikbaar gesteld.

Porters is nog zo’n Britse sitcom die beschikbaar komt op Disney+. Porters gaat over Simon Porter. Die droomt ervan om dokter te worden, maar hij moet onderaan de ladder beginnen en weet geen andere job te versieren dan die van portier. De twee seizoenen worden meteen beide beschikbaar gesteld. Ook de in 2019 overleden Nederlandse acteur Rutger Hauer heeft een terugkerende rol in de reeks.

September wordt een absolute topmaand voor Netflix met al een flink aantal bevestigde grote titels, maar ook in augustus spelen ze nog mee. Deze week lanceren ze onder andere de nieuwe reeks Clickbait. Daarin wordt Nick Brewer ontmoet, iemand die voor zover iedereen wist niets meer of minder was dan een brave huisvader. Zijn naasten doen er alles aan om de dader en het motief te achterhalen. Iedere aflevering belicht een ander perspectief op de gebeurtenissen rondom de misdaad, wat in totaal acht verschillende gezichtspunten oplevert. Al snel wordt duidelijk dat het internet ook een rol in het gebeuren heeft.

Het is één van de grote verdiensten van Netflix dat ze mensen hebben doen bewegen naar reeksen in een andere taal dan het Nederlands of het Engels. Uit Polen presenteren ze deze week Open Your Eyes, een reeks over een tienermeisje met geheugenverlies die het onbehaaglijke gevoel krijgt dat niet alles snor zit in de instelling waarin ze verblijft. Het eerste seizoen van deze nieuwe reeks bestaat uit zes afleveringen.

Tot slot presenteren ze op Netflix ook nog de Scandinavische thrillerreeks Post Mortem: No One Dies In Skarnes. Die reeks begint als ons hoofdpersonage Live dood wordt verklaard. Uren later wordt ze wakker en voelt ze een onverzadigbare honger en zin in bloed. Ondertussen probeert haar broer het familiebedrijf, een begravenisonderneming, boven water te houden, maar aangezien er niemand sterft in het stadje Skarnes is dat quasi onmogelijk. Tot Live en haar broer een plan krijgen….

Nieuwe films

Eerder al met VIP-toegang en in de bioscoop, maar nu is de nieuwe film Cruella ter beschikking gesteld van alle abonnees van Disney+. Disney vertelt de origin story van de schurk uit 101 Dalmatiërs en doet dat in een inventieve film vol heerlijke oldies en oogverblindende outfits.

De zomervakantie is bijna ten einde, maar een vederlicht filmpje over vrienden op vakantie kan er misschien nog net bij. Disney+ presenteert ons Vacation Friends, een productie van hulu. Daarin raken de nuchtere en rustige Marcus en Emily op vakantie in Mexico bevriend met de wilde feestgangers Ron (John Cena) en Kyla (Meredith Hagner). Ze besluiten in het moment te leven en een week lang van ongeremd plezier te genieten met hun nieuwe vakantievrienden. Maanden na hun avontuur zijn Marcus en Emily geschokt als Ron en Kyla onuitgenodigd op hun bruiloft verschijnen.

Netflix heeft zich voor hun nieuwe film He’s All That laten inspireren door de 90’s-hit She’s All That. Daarin wordt een nerdy buitenstaander omgetoverd tot prom queen. Omdat dit 2021 is worden de rollen omgedraaid: in He’s All That gaat het om een vrouwelijke influencer die een man van een broodnodige make-over voorziet. De hoofdrollen zijn voor de populaire TikTok-ster Addison Rae en voor Tanner Buchanan.

Om de tijd te doden tot de release van het tweede seizoen van The Witcher (release in december) heeft Netflix voor een animatiefilm gezorgd. The Witcher: The Nightmare Of The Wolf vindt in dezelfde wereld plaats als de serie, maar in een ander tijdperk. De film vertelt het verhaal van de mentor en goede vriend van Geralt, Vesemir. Hij is een avontuurlijke premiejager, die zijn armoedige bestaan weet te ontvluchten door monsters te doden en zo de prijzen op hun hoofden int. 

Oudere films

Bud Fox en Gordon Gekko: we kennen de twee nog altijd, ook al is Wall Street (1987) van Oliver Stone al bijna 35 jaar oud. De film verhaalt over de aantrekkingskracht in de wereld van yuppies, duistere deals, geld en vrouwen. Stone wilde destijds Gordon Gekko – een rol van Michael J. Fox – als een soort van duivel neerzetten, maar hij werd veeleer gezien als een voorbeeld. De film is nu te zien op Disney+. Ook het vervolg Wall Street: Money Never Sleeps waarmee Oliver Stone in 2010 kwam aandraven is op Disney+ te zien. Hierin neemt Gekko Shia LaBeaouf onder zijn hoede.

Bij Streamz breiden ze nog altijd hun aanbod aan Vlaamse films uit. Onder andere Dossier K. en Dagen Zonder Lief zijn nog recente toevoegingen, maar ook Tot Altijd (2012) van Nic Balthazar met Koen De Graeve is nu te bekijken. Die film is gebaseerd op het echte verhaal van Mario Verstraete, de jonge politicus met MS die vocht voor de euthanasiewetgeving in België die hij uiteindelijk als eerste zou gebruiken.

Docu

Rept u allen naar Disney+, want ze hebben er een snoepje voor iedere muziekliefhebber klaarstaan: niemand minder dan Paul McCartney gaat er in diepgaand gesprek met de legendarische baardige producer Rick Rubin. In zes afleveringen van telkens ongeveer een halfuurtje hebben ze het in McCartney 3, 2, 1 samen over composities, relaties, de muzikale invloeden op The Beatles, het verleggen van grenzen in de muziek, het vinden van zijn plek in The Beatles en de evolutie daarin en het songschrijven na The Beatles.

Netflix zoomt dan weer in op een andere legende: Bob Ross, de man die iedereen leerde schilderen. In Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed gaat het om de strijd om zijn imperium die volgde na zijn dood.

Schilders en muzikanten zijn een goeie inspiratiebron, maar ook spirituele genezers leveren wel eens een goeie documentaire op. In de nieuwe vierdelige reeks John Of God: The Crimes Of A Spiritual Healer op Netflix gaat het om de Braziliaanse genezer Joao Teixeira De Faria die op handen wordt gedragen en internationale faam verwerft tot zijn slachtoffers, aanklagers en de pers gruwelijk misbruik onthullen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…