Nieuw superjet brengt je in 3,5 uur van Londen naar New York

De Boom, da’s de naam van het nieuwe supersonische vliegtuig dat je in ruim drie uur van Londen naar New York brengt. Als de testvluchten goed verlopen, vliegen we vanaf 2023 supersnel de oceaan over.

Zo’n 23 jaar na de begrafenis van de Concorde, het vliegtuig dat in drie uur van Londen naar New York vloog, is er goed nieuws. De Boom is gemaakt van ultralichte koolstofvezels en kan tot 2.335 kilometer per uur vliegen.

De bouw van de jet is een samenwerking tussen de Britse Virgin-baas Richard Branson en Boom, een vliegtuigbouwer die al enkele jaren bouwt aan een nieuw supersonisch toestel.

Vanaf 2017 hebben de eerste testvluchten plaats in Californië. Commerciële vluchten zouden pas vanaf 2023 de lucht ingaan en plaats bieden aan zo’n 40 tot 50 passagiers. En of er ambitie is! Een vlucht van Londen naar New York zou niet langer dan 3,5 uur mogen duren.

“Zelfde prijs als eerste klas”

“Zo’n zestig jaar geleden hadden de eerste commerciële vluchten plaats. Maar vreemd genoeg vliegen we zoveel jaar later nog steeds tegen dezelfde snelheid als toen”, zegt CEO van Boom Blake Scholl aan Airways Magazine. “Voor het eerst zullen supersonische vluchten echt bereikbaar zijn.”

De prijzen zouden bovendien veel goedkoper dan je zou verwachten. “Onze vluchten hebben dezelfde prijs als een normale vlucht in eerste klas. Ik ken niemand die niet de helft van de tijd vliegen verkiest boven een gratis glas champagne.”