Nieuw te streamen deze week: ‘Only Murders’ en ‘Winning Time’ zijn terug, ‘Painkiller’ is nieuw, ‘Heart Of Stone’ en ‘Red, White And Royal Blue’ zijn filmtips en in ‘Down For Love’ wordt naar de liefde gezocht

De stakende scenaristen in Hollywood zijn hun 100e dag voorbij, de VFX-artiesten van Marvel gaan een vakbond vormen, Disney heeft aangekondigd dat ze het delen van accounts op hun streamingplatform willen aanpakken en de Emmy Awards hebben nu officieel een verhuis doorgemaakt van september naar januari: het is duidelijk dat de storm in Hollywood nog niet voorbij is. Intussen blijven nieuwe titels toestromen op de streamingdiensten en blijven wij kijken, al is het soms met een wrang gevoel. Een overzicht van de beste nieuwe titels van deze week!

Series

Intussen brengt Only Murders In The Building wel enige verlichting. De reeks is intussen aan zijn derde seizoen toe en van dat nieuwe seizoen zijn nu de eerste twee afleveringen op Disney+ te bekijken. Aan het einde van het vorige seizoen zagen we hoe de première van het nieuwe Broadwaystuk van Oliver (Martin Short) verstoord werd door een sterfgeval. Het is de ideale aanleiding voor Mabel (Selena Gomez), die zich afvraagt wat ze met haar leven aan het doen is én binnenkort uit het Arconia moet verhuizen, om terug aansluiting te vinden bij haar twee zeventigers en een nieuw moordonderzoek te starten. In dit derde seizoen komen we meer dan ooit buiten het flatgebouw. Er zijn ook gastrollen van niemand minder dan Paul Rudd en Meryl Streep. Elke dinsdag landt een nieuwe aflevering.

Ook helemaal terug is Winning Time: The Rise Of The Lakers Dynasty. In het vorige seizoen zagen we hoe de flamboyante dr. Buss (John C. Reily) ieind jaren zeventig de LA Lakers kocht en zich zo binnen werkte in het wereldje van de NBA. Hij vocht voor een veelbelovende vedette Magic Johnson en zwaaide met geld dat hij niet had. Aan de start van het tweede seizoen stappen we de jaren tachtig binnen. Een zeer gefocuste Jerry Buss stelt zijn sterrenteam samen en probeert de relatie met zijn kinderen te onderhouden. Een blessure vormt een gevaar voor het hele seizoen van de Lakers. Deze uitstekende reeks draagt het DNA van HBO in zich: vakwerk, een uitmuntende casting en een plot die tot in de details is uitgewerkt. Elke maandag is een nieuwe aflevering te zien via Streamz.

In 2021 was Dopesick één van de eerste grote titels op Disney+. Twee jaar later begeeft Netflix zich met Painkiller op hetzelfde terrein dan die serie. Net als Dopesick gaat de nieuwe zesdelige minireeks over de opoïdencrisis die in de Verenigde Staten ontstond nadat de pijnstiller Oxycontin op de markt werd gebracht. Vele levens worden vernietigd door het verslavende effect van de pijnstiller en Edie Flowers, een advocate, wil als openbare aanklager Purdue Pharma vervolgen. Ze is vastbesloten een einde te maken aan het bedrijf en de oprichter. Wie een knappe documentaire wil zien over hetzelfde onderwerp: All The Beauty And The Bloodshed kwam dit voorjaar in onze bioscoopzalen en is intussen On Demand verkrijbbaar.

Op Disney+ zelf is Moving te bekijken, een nieuwe Zuid-Koreaanse reeks die draait rond kinderen die verscholen voor de buitenwereld leven omdat ze superkrachten hebben. In de nieuwe reeks moeten de kinderen zich verenigen met hun ouders om samen enorme gevaren tegenmoet te kunnen gaan. De eerste zeven afleveringen werden in één keer gedropt, vanaf nu volgen twee nieuwe afleveringen per week tot en met 20 september.

Op Apple TV+ is Strange Planet nieuw, een animatiereeks waarvan vier van de tien afleveringen nu al te bekijken zijn. De reeks is gebaseerd op een graphic novel over blauwe aliens die zich wel proberen te gedragen zoals mensen dat doen, maar dat toch op een zeer onmenselijke manier doen. Nathan Pyle bewerkte zijn creaties zelf tot deze reeks en kreeg daarbij de hulp van Dan Harmon van Rick & Morty.

Jeugdnostalgie alom op Streamz, want daar kan je naar de eerste 52 afleveringen oftewel het eerste seizoen (2002) van Spring kijken. De jeugdreeks die van 2002 tot 2008 op Ketnet liep draait rond een groep jongeren die zichzelf ontdekken in en rond de dansschool die de naam Spring draagt. Naast dans speelt ook muziek een belangrijke rol, want Spring is ook de naam van een band die in de dansschool oefent.

Films

Traditioneel heeft Netflix voor het najaar enkele veelbelovende films klaar staan, waaronder de nieuwe films van David Fincher (van onder andere Se7en en Fight Club) en Pablo Lorrain (van onder andere Jackie en Spencer). De eerste in dat veelblovende rijtje is Heart Of Stone, de nieuwe film van Tom Harper, die al charmante films als The Aeronauts (2019) en Wild Rose (2018) afleverde. Nu waagt Harper zich aan de actie. In Heart Of Stone volgt hij een doorgewinterde CIA-agente, Rachel Stone, die gespeeld wordt door Gal Gadot. Rachel blijkt de enige vrouw te zijn die tussen haar machtige, wereldwijde, vredeshandhavingsorganisatie en het verlies van haar meest gevaarlijke bezit staat. Al snel raakt ze verwikkeld in een mysterieuze samenzwering.

Op Prime Video mag Matthew Lopez zijn debuutfilm Red, White & Royal Blue presenteren. Het verhaal concentreert zich op Alex Claremont-Diaz, de zoon van de president van de Verenigde Staten en zijn rivaliteit met de jonge prins van Wales, Henry. Nadat ze grote opschudding hebben veroorzaakt op het huwelijk van de oudere broer van de prins, worden de twee gedwongen een nationaal incident te vermijden door hun niet-bestaande vriendschap te overtreffen met een bezoek van goede wil aan het Verenigd Koninkrijk. Hun rivaliteit verandert al snel in een gedwongen vriendschap en wordt zelfs meer.

Films over Queen, Elton John, Aretha Franklin en Céline Dion hebben we al gehad en intussen is ook die rond Whitney Houston al in de bioscoop geweest. Wie de film daar gemist heeft, kan nu Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody inhalen op Streamz Premium+. Daarin zien we hoe de uitstekende hoofdactrice Naomi Ackie zich als koormeisje ontwikkelt tot één van de grootste popsterren aller tijden.

Ook op Streamz Premium+ te zien, Songbird. Deze film kwam in volle coronatijd in de bioscoop en bracht ook een verhaal dat rond het COVID-virus draait. In het jaar 2024 is COVID-23 gemuteerd tot het punt waarop het sterftecijfer meer dan 50 procent bedraagt en de wereld reeds vier jaar in lockdown zit. De besmette Amerikanen worden uit hun huis gedwongen en naar quarantainevoorzieningen gebracht. Nico is een koerier die immuun blijkt voor het virus. Via zijn werk komt hij in contact met Sara met wie hij het goed kan vinden, al kunnen de twee te midden van de noodtoestand en avondklok maar moeilijk een relatie beginnen. Voor wie heimwee heeft naar de lockdowns.

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is ook bij ons de The Sopranos-prequel The Many Saints Of Newark te bekijken: de film is toegevoegd aan Netflix. We bevinden ons in de jaren 60 in Newark, een plaats in New Jersey. Op 1967 braken er rellen uit tussen de Italiaanse maffioso en Afro-Amerikaanse gangsters in de straten van Newark waarbij honderden mensen gewond raakten. Tijdens deze rellen volgen we Tony Soprano in zijn jeugdjaren, voordat hij zou uitgroeien tot het hoofd van de DiMeo familie.

En wie nood heeft aan een dosis optimisme in het leven, kan Paddington (2014) op Netflix aanklikken. Het beertje met de rode hoed en de blauwe vest brengt in het eerste deel een pracht van een migratieverhaal, gmixt met levensvreugde. Als we allemaal een beetje meer Paddington zouden zijn, zou de wereld een mooiere plek zijn.

Als we allemaal een beetje meer Forrest Gump zouden zijn, zou de wereld ook een betere plek zijn en dat treft, want de Oscarwinnaar en jaren 90-klassieker is toegevoegd aan Streamz. Forrest Gump vertelt het verhaal van Forrest Gump (Tom Hanks), een man die ondanks zijn lage IQ een grote rol speelt bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis.

Eminem won dan weer een Oscar voor het nummer Lose Yourself dat hij schreef voor de film 8 Mile (2002). Eminem speelde ook zelf de hoofdrol van Jimmy ‘B-Rabbit’ Smith, een jonge blanke rapper uit een arme, hoofdzakelijk door zwarten bevolkte wijk in Detroit. Hij wil doorbreken en besluit om deel te nemen aan een belangrijke freestylewedstrijd. Naast de enige hoofdrol die Eminem ooit speelde zijn ook de betreurede Brittany Murphy (die stierf in 2009) en Kim Basinger in de film te zien. De film is terug te vinden op Streamz.

En tot slot is ook Bumblebee (2018) nog op Streamz beschikbaar. De film heeft een verhuis doorgemaakt van Netflix naar Streamz en is, chronologisch gezien, de start van de Transformers-franchise. Een meevaller is ook dat het de beste film uit die franchise is. Hailee Steinfeld overtuigt als het naar The Smiths-luisterend tienermeisje die graag aan auto’s sleutelt omdat het haar connectie is met haar overleden vader. Op een dag krijgt ze van haar oom, die een garage heeft, een knalgele kever cadeau. Een wrak dat ze zelf mag opknappen. En daar blijkt nog meer leven in te zitten dan verwacht.

Docu & Reality

In Down The Road zijn doorheen de jaren ook al heel wat koppeltjes gevormd, maar dat was nooit de opzet van het programma. Dat is anders in Down For Love waarin Netflix samen met personen met het syndroom van Down op zoek gaat naar hun grote liefde. Daarmee boort Netflix, na het mooie Love On The Spectrum (2019-2021), een nieuwe doelgroep aan die ze willen helpen met hun zoektocht naar de ware liefde. Down For Love speelt zich in Nieuw-Zeeland af en dus biedt de mooie natuur een extraatje.

En dan rest ons verder enkel nog muziek. En wat voor muziek. Op Streamz Premium+ staat Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song, een documentaire die enkel en alleen draait rond Hallelujah. De song werd ontelbare keren gecovered, werd het bekendst in de versie van Jeff Buckley (1994) maar is origineel van Leonard Cohen (1984) die het nummer opnam voor zijn plaat ‘Various Positions’. In deze documentaire wordt het nummer ontleed aan de hand van getuigenissen, concertfragmenten en archiefbeelden.

Om af te sluiten tippen we ook nog graag Ladies First: A Story Of Women In Hip-Hop op Netflix. In een vierdelige documentairereeks wordt stilgestaan bij de vrouwen die er in de begindagen van de hip-hop al bij waren en bij de obstakels die vrouwen in de muziekindustrie tegenkomen en er wordt ook gekeken naar een eventuele evolutie en hoe de situatie vandaag is als vrouw in dezelfde muziekindustrie.

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+