Nieuw te streamen deze week: ‘Welcome To Chippendales’ is nieuw, ‘The Menu’ en ‘The Duke’ zijn de filmtoppers van de week en ‘I Hate Suzie’, ‘Servant’, ‘Sky Rojo’ en ‘Hunters’ zijn terug

Halverwege de eerste maand van 2023 zijn we alweer en het leven is weer echt op gang gekomen: we zijn weer massaal aan het werk en proberen niet te bezwijken in de rat race, onderweg naar het weekend. Voor de welgekomen avonden in de zetel zijn er deze week weer een aantal streamingtips met zowel nieuwe series (Welcome To Chippendales) als verschillende terugkerende series. Voor de filmliefhebbers heeft Disney+ The Menu in de aanbieding en is het op Streamz+ genieten van onder andere The Duke en Downton Abbey: A New Era en voor de meerwaardezoekers onder de series heeft Netflix een serie gemaakt met de Japanse arthouseregisseur Hirokazu Koreeda. We zetten alles even op een rijtje!

Series

Welcome To Chippendales – te zien op Disney+ – is de nieuwe reeks van Jason Siegel die in het afgelopen jaar hoge ogen gooide met een andere minireeks, Pam & Tommy, en in het verleden ook al de scripts schreef van films als The Founder (2016) en The Wrestler (2008). Welcome To Chippendales is een reeks over het waargebeurde verhaal van Somen “Steve” Banerjee. Steve is een Indiase immigrant die zich jarenlang heeft ingezet als manager van een tankstationwinkeltje, maar al die jaren ook al de droom koesterde om zakenman te worden en zijn eigen zaak te bezitten. Hij opent een backgammonclub, maar wanneer succes daarbij uitblijft gaat hij op zoek naar het gat in de markt. Zo wordt Banerjee de onwaarschijnlijke oprichter van de eerste stripclub met mannen, voor vrouwen: Chippendales. De serie beschrijft het waanzinnige, duistere, komische, door misdaad geteisterde verhaal achter de unieke mannelijke revue die een cultureel fenomeen werd. De hoofdrol wordt gespeeld door Kumail Nanjiani.

Terug van wel even weggeweest op Streamz is I Hate Suzie, de reeks die Billie Piper mee schreef en ontwikkelde en waar ze zelf ook de hoofdrol in speelt. Piper speelt een celebrity – Suzie Pickles – wiens leven op haar kop komt te staan wanneer haar telefoon gehackt wordt en er pikante foto’s naar de pers gelekt worden. Aan het begin van het tweede seizoen heeft haar man Cob de scheiding aangevraagd, woont ze bij haar zus en kan Suzie, ondanks een nieuwe agent, alleen maar deelnemen aan vernederende dansshows op televisie met derderangs beroemdheden. I Hate Suzie is wrang maar grappig en relativeert de glitter en glamour die doorgaans geassocieerd wordt met beroemdheden. De drie eerste afleveringen van het nieuwe seizoen staan nu beschikbaar. En voor wie nog niets van de reeks gezien heeft: de beide seizoenen staan beschikbaar op Streamz.

Toen Vikings: Walhalla werd aangekondigd werd duidelijk dat Netflix meteen twee seizoenen van de reeks zou maken. Fans konden dus op hun twee oren slapen dat er zeker een tweede seizoen zou komen. De acht nieuwe afleveringen van het tweede seizoen staan nu klaar en volgens showrunner Jeb Stuart kunnen we een soort van roadtrip verwachten, “een soort Thelma & Louise op de Dnieperrivier.” We zijn benieuwd!

En wie dacht dat Netflix niet meer verrassen kon: ze hebben een bid buget-televisieserie gemaakt met de Japanse regisseur Hirokazu Koreeda. Koreeda won in 2018 op Cannes de Gouden Palm voor zijn drama Shoplifters en landde eind vorig jaar nog bij ons in de bioscoop met Broker. De reeks The Makanai: Cooking For The Maiko House draait rond Kiyo en Kiyo is een makanai: iemand die dagelijks maaltijden verzorgt. Hij doet dat in een maiko, een huis waar geisha’s in opleiding samen wonen, in Kyoto. Verschillende verhalen over deze geisha’s en hun wereld worden verteld, met voedsel als rode draad. Kiyo merkt zo dat het leven van een geisha, maar ook dat van een ‘entertainer’ als een makanai, niet gemakkelijk is.

Net zoals elk jaar komen er ook in 2023 weer een aantal langlopende series tot hun einde. Op Netflix is zo bijvoorbeeld het laatste en derde seizoen van Sky Rojo geland. De pulpachtige reeks over drie prostituees die van hun pooier proberen te ontsnappen was een worp van Álex Pina, maar kon nooit het succes van La Casa De Papel nog maar evenaren. In het derde seizoen – bestaande uit acht afleveringen – openen de dames een bakkerij om de vier miljoen die ze van hun pooier gestolen hebben wit te wassen.

Ook toe aan zijn laatste seizoen is Servant op Apple TV+. Voor die nog jonge streamingdienst is dit de eerste reeks die tot een vierde seizoen is geraakt, maar dat wordt dus wel het laatste. De reeks draait rond Dorothy en Sean Turner die na 13 weken hun kindje hebben moeten afgeven. Dorothy heeft het verlies van Jericho nog niet aanvaardt – het verlies is zelfs nog een groot geheim voor de buitenwereld – en daarom heeft het koppel een ‘reborn doll’ laten maken: een pop die er precies zo uitziet als Jericho. Dorothy zorgt voor de pop precies alsof het kind nog leeft en wanneer zij opnieuw aan het werk gaat, geeft ze de zorg door aan een au pair, Leanne. Tot de grote verbazing van Sean gaat die helemaal in het verhaal mee. En dat is nog maar het eerste vreemde voorval. Wanneer we zeggen dat regisseur M. Night Shyamalan de producer en ocassioneel ook regisseur voor deze reeks is, weet je perfect in welk sfeertje Servant baadt. Ook dochter Ishana Shyamalan schrijft en regisseert mee. De reeks was een bescheiden succes voor Apple TV+ en aan de start van het vierde seizoen liggen er best nog wat vragen open. Die zijn dan hopelijk tegen het einde van dit seizoen van een antwoord voorzien. Van het vierde seizoen zijn nu de eerste twee afleveringen te zien.

Op Prime Video is het tweede seizoen van Hunters reeds het laatste. De reeks, waarin Al Pacino een groep nazijagers aanvoert, kwam van in het begin onder vuur te liggen door het vele geweld in de reeks. In de acht nieuwe afleveringen zien we hoe de ontbonden groep jagers opnieuw samenkomt om Joe te bevrijden en Adolf Hitler op te sporen. De acht nieuwe afleveringen zijn in één keer beschikbaar gesteld.

Op Disney+ is nu ook het tweede seizoen te zien van de hoogst vermakelijke komische reeks Dave. Dave Burd, die zelf ook mee schreef aan de reeks, vertolkt daarin een twintiger die zichzelf ervan heeft overtuigd dat hij één van de beste rappers ter wereld is – artiestennaam: Lil Dicky – en dat hij voorbestemd is om geschiedenis te schrijven. Nu moet hij alleen de rest van de wereld daar ook nog van overtuigen. Voor wie nog niets van de reeks zag: zowel het eerste als het tweede seizoen staan beschikbaar op Disney+.

Op Netflix is het Poolse Sexify aan zijn tweede seizoen toe. Het hoofdpersonage Natalia is een softwareontwikkelaar die veel weet van programmeren en weinig van seks, terwijl iedereen rond haar het wel lijkt te hebben. Ze besluit om een app te bouwen die kan helpen om de mysteries van het vrouwelijke orgasme te ontrafelen. Aan het begin van het tweede seizoen is de startup in het gedrang en moet Natalia samen met haar vriendinnen het hoofd bieden aan een woedende rivaal en een investeerder met ongeduld.

In Koala-Man op Disney+, tot slot, maken we kennis met een middelbare Australische man die het als zijn taak ziet om zichzelf ten dienste te stellen van zijn stadje Danto. Kevin doet dat met het masker van een koala op zijn hoofd en een flesje eucalyptusolie als zijn voornaamste wapen. Maar er is één probleem: Koala-Man is niet erg geliefd en de voornaamste waarde van Kevin lijkt erin te zitten dat hij zijn buren eraan herinnert wanneer ze de vuilbakken moeten buiten zetten. Alle afleveringen van het eerste seizoen zijn beschikbaar.

Films

Een recente nieuwe film op Disney+ is het felgesmaakte The Menu. Daarin reist het koppel Tyler (Nicolas Hoult) en Margot (Anya Taylor-Joy) af naar een eiland om daar te genieten van een exclusieve maaltijd in het restaurant van de vermaarde chefkok Slowik (Ralph Fiennes). Tyler, die een echte foodie is, geniet met volle teugen, maar gang na gang worden de incidenten vreemder en de sfeer grimmiger. The Menu is om van te smullen.

Minstens even sympathiek is The Duke op Streamz+ waarin we de eeuwig schattige Jim Broadbent gestalte zien geven aan Kempton Bunton, een zestigjarige taxichauffer. In het jaar 1961 steelt hij het beroemde portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen om het vervolgens thuis te bewaren. Kempton heeft zo zijn eigen redenen voor de overval en wil die dan ook maar al te graag toelichten aan het Britse volk.

Downton Abbey: A New Era is de tweede bioscoopfilm die volgde op de gelijkanmige populaire Britse reeks en is nu op Streamz+ te bekijken. In deze film bereidt de familie Crawley zich voor op een nieuw avontuur: een vakantie naar Frankrijk. Violet Crawley, de gravin van Grantham, is namelijk in bezit gekomen van een riante villa, die ze dankzij een oude jeugdliefde heeft bemachtigd. Zoals gewoonlijk komt een bezoek van de Crawleys met een hoop drama en zal niet alles op rolletjes lopen.

Van een vakantie in Frankrijk met de familie Crawley naar A Bookshop In Paris, die eveneens op Streamz+ staat. Het verhaal draait rond Vincenzo, de eigenaar van een boekwinkel in Parijs wiens leven draait om zeldzame boeken en de zorg voor zijn invalide dochtertje Albertine. Maar dan ontmoet hij Yolande, een uitbundige jonge vrouw vol levenslust die in het naastgelegen theater een toneelstuk repeteert. Vincenzo komt geleidelijk uit zijn sleur en herontdekt emoties waarvan hij dacht dat ze verdwenen waren.

Tot slot is er ook nog plaats voor een potje schaak op Streamz+ in het waargebeurde verhaal Critical Thinking (2020). In het jaar 1998 bereidt het schaakteam van de Miami Jackson Senior High School zich voor op het grote nationale schaakkampioenschap. Coach Mario Martinez gelooft in zijn team, maar volgens de voorspellingen maken zijn ‘straatjongens’ geen schijn van kans.

Docu

Op Streamz was eerder al de vijfdelige documentaire Chasing Beauty te zien, in de nieuwe documentairereeks Not So Pretty (van HBO Max) draait het opnieuw om mooi zijn en wat de prijs is die je daarvoor betalen kan. De vier afleveringen behandelen achtereenvolgens de gevaren van haarverzorgingsproducten, acrylnagels en gels, huidproducten en de ongemakkelijke waarheden die achter make-up schuilen.

Op één van de talloze absurditeiten van het internet worden we dan weer gewezen door de misdaaddocumentaire The Hatchet Wielding Hitchhiker op Netflix. Hierin maken we kennis met het onwaarschijnlijke verhaal van de in Canada geboren Caleb Lawrence McGillvary. De thuisloze twintiger wordt in 2013 uitgeroepen tot held wanneer een video van hem, gefilmd door een lokale nieuwsorganisatie in het Californische Fresno, viraal gaat. Daarop is te zien hoe Kai enthousiast vertelt hoe hij een man van wie hij een lift krijgt met een bijl aanvalt. Hij wordt eerst een internetsensatie en belandt vervolgens na een neerwaartse spiraal in de gevangenis.

Van de makers van het succesvolle Formula 1: Drive To Survive dat intussen al vier seizoenen op Netflix meedraait en waarvan een vijfde én zesde seizoen in de pijplijn zit, is er nu Break Point. Die reeks hoopt hetzelfde te doen voor het toptennis en volgt verschillende sterren op grote toernooien zoals Wimbledon, Indian Wells en Roland Garros. Het mannentennis zit op een overgangspunt: Roger Federer is gestopt, Novak Djokovich is er 35 en Rafael Nadal 36. Van die drie levende legendes heeft helaas geen enkele meegewerkt aan Break Point en dus werd de camera meteen op de mogelijke opvolgers in zowel het mannen- als het vrouwentennis gericht. Onder andere Iga Swiatek, Sloane Stephens, Nick Kyrgios, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipás, Ajla Tomljanovic, Paula Badosa, Thanasi Kokkinakis, Aryna Sabalenka en Maria Sakkari werkten wél mee.

Op Apple TV+ richten ze hun blik dan weer op de problemen in het moderne voetbal. In de vierdelige reeks Super League: The War For Football wordt de strijd gedocumenteerd die begint in april 2022 wanneer onthuld werd dat 12 van ’s werelds machtigste voetbalclubs – waaronder Manchester United, Real Madrid en Juventus – van plan waren om een nieuwe doordeweekse competitie op te richten, de European Super League (ESL). De bedoeling was dat ze vaker tegen elkaar zouden spelen, wat meer topvoetbal zou opleveren. Dat hield meteen ook in dat de bewuste twaalf niet langer zouden deelnemen aan gevestigde continentale toernooien, waaronder de Champions League en Europa League. Fans reageerden woedend op het nieuws omdat ze snel door hadden waar het om draaiden: geld. De fans bleken sterker dan de besturen van de clubs en onvermijdelijk stortte het hele plan in elkaar.

Meer
Lees meer...