Nieuw te streamen deze week: ‘Hello Tomorrow!’, ‘Billy The Kid’ en ‘Red Rose’ zijn nieuw, ‘Fair Trade’ en ‘Carnival Row’ zijn terug van weggeweest en ‘Mobile 101’ flitst ons terug naar het Nokia-tijdperk

Het lijstje series dat deze week start ziet er ontzettend mooi uit. Apple TV+ lanceert Hello Tomorrow!, een nieuwe reeks met ruimteambities, op VRT MAX kunnen we in de biografie van westernlegende Billy The Kid duiken en ook Orlando Bloom en Cara Delevingne zijn voor het eerst sinds 2019 (!) opnieuw te zien in nieuwe afleveringen van Carnival Row. Ook Peter Van den Begin is terug als Patrick Paternoster in Fair Trade en verder zijn er nog series uit Italië, Spanje, Polen én Colombia en een docureeks over de aloude Finse Nokia.

Series

Apple TV+ heeft iets met de ruimte, want na drie seizoenen For All Mankind kondigen ze nu ook Hello Tomorrow! aan, een serie met Billy Crudup – bekend van talloze series en Emmy-winnaar voor The Morning Show – die rond een groep reizende verkopers draait die een accomodatie proberen te verkopen voor een verblijf op de maan. De regie is in handen van Jonathan Entwistle van The End Of The F***ing World en I Am Not Okay With This. Scenaristen Lucas Jansen en Amit Bhalla werkten eerder mee aan Bloodline. Deze week zijn meteen de eerste drie afleveringen van de serie te zien.

Een afscheid dat pijn gaat doen bij ons is dat van Carnival Row. De tien nieuwe afleveringen van het tweede seizoen – dat bijzonder lang op zich heeft laten wachten – zijn meteen de laatste. De reeks verscheen op Prime Video in de slipstream van Game Of Thrones toen ook odeze streamingdienst op zoek was gegaan naar een grote fantasyreeks. Intussen is er een grote investering gebeurd in The Rings Of Power en lijken Carnival Row en ook The Wheel Of Time – waar blijft dat tweede seizoen eigenlijk? – daar het slachtoffer van te zijn: meerdere grote fantasyreeksen in hetzelfde huis zijn immers overbodig. Het eerste seizoen van Carnival Row dateert al van 2019 (!) en liet ons kennismaken met een wereld waarin mensen, feeën en faunen in dezelfde stad leefden. Het einde van het vorige seizoen verraste met een ijzersterke laatste aflevering waarin Jonah en Sophie een verbond sloten, Imogen en Agreus hun toekomst samen tegemoet voeren en Vignette en Philo (Cara Delevingne en Orlando Bloom) gezellig samen zaten opgesloten. Verhaallijnen genoeg dus om er weer een uitstekend tweede seizoen van te maken. Elke week worden twee nieuwe afleveringen gelost, van nu tot en met 17 maart.

Meteen al helemaal op VRT MAX te zien: Billy The Kid, de nieuwe reeks van Michael Hirst, die eerder al The Tudors en Vikings naar het kleine scherm bracht. De tiendelige reeks werd gebaseerd op het leven van de legendarische Amerikaanse outlaw Billy The Kid. Tom Blyth speelt het titelpersonage dat we volgen van zijn vroege dagen als cowboy en scherpschutter aan de Amerikaanse grens tot zijn cruciale rol in de Lincoln County War. We leren dat Billy een moeilijke tijd kende, als immigrant in het nieuwe Amerika van toen, waar een gewelddadige en wetteloze chaos in het Wilde Westen, en algemene verdeeldheid tussen de verscheidene naties heersten.

Marc Punt zorgde met Fair Trade voor de best bekeken reeks op Streamz tot heden en dus kon een tweede seizoen niet uitblijven. Bij het begin van het nieuwe seizoen, dat de ondertitel De Weg Terug heeft meegekregen, zien we hoe Robin (Ella_june Henrard) bij de federale politie verbannen wordt naar de Cel Agressie. Ze zoekt weer contact met de Pater (Peter Van den Begin) om de moordenaar van de corrupte commissaris Wally Wilson (Kevin Janssens) te vinden. Maar die heeft zijn eigen agenda. En dan duikt Bob ‘Martino’ Martens (Jeroen Perceval) terug op. Het nieuwe seizoen is van start gegaan met twee afleveringen. Ook het eerste seizoen is nog volledig te bekijken via Streamz.

Wie Downton Abbey nog nooit gezien heeft of gewoon opnieuw aan de 52 afleveringen wil beginnen kan dat vanaf nu niet meer alleen op Netflix en op Prime Video, maar ook nog eens op Streamz. Het maakt van het populaire Britse kostuumdrama één van de meest vindbare reeksen over de streamingdiensten heen. Het eerste seizoen start in 1912, twee jaar voor de Eerste Wereldoorlog en met het nieuws dat de Titanic gezonken is. Het verhaal en onze verbintenis met de bedienden van het landgoed zal lopen tot 1929.

Een horrorserie over een groep tieners die wat rondhangen tijdens de zomervakantie en in de ban raken van een app, dat is Red Rose. De app zou de jongeren aanmoedigen om steeds gevaarlijkere uitdagingen aan te gaan – Nerve, iemand? – maar wanneer één lid van de groep Red Rose dan ook daadwerkelijk download blijkt er toch meer aan de hand te zijn en lijkt er een bovennatuurlijke kracht van de smartphone uit te gaan. Red Rose werd eerder al uitgezonden op BBC Three en is nu op Netflix te zien. De serie werd bij elkaar geschreven door Michael Clarkson en Paul Clarkson die ook al samen schreven aan The Haunting Of Bly Manor en The Wheel Of Time, waarvan het tweede seizoen ooit toch echt nog op Prime Video zou moeten verschijnen.

Netflix neemt ons deze week eveneens mee naar het Turijn van de negentiende eeuw. The Law According To Lidia Poët/La Legge Di Lidia Poët is een nieuwe zesdelige minireeks over de jonge Lidia Poët die hemel en aarde beweegt om officieel te worden toegelaten tot het register voor advocaten. Dit beroep was toentertijd immers in de praktijk louter voorbehouden aan mannen.

Aan het begin van dit overzicht hadden we al Hello Tomorrow!, een nieuwe reeks over een verkoper die percelen op de maan aan de man probeert te brengen. En er is nog een ruimteverhaal, want uit Polen komt A Girl And An Astronaut op Netflix. De serie speelt zich af in twee tijdvlakken: in 2023 en 2053. Bogdan en Nikodem zijn twee F-16 piloten. Beide mannen strijden om het hart van de mooie Marta en de mogelijkheid om de ruimte in te vliegen. Niko wint de ruimtewedstrijd, maar door problemen met zijn toestel verdwijnt hij van de radars en keert pas na 30 jaar terug. Ondanks dat is hij nog geen dag ouder geworden en probeert hij Marta terug te winnen. De wereld is echter meer geïnteresseerd in het geheim van zijn tijdreis.

En nog uit Europa komt de Spaanse melodramatische reeks In Love All Over Again op Netflix. Irene arriveert in september 2003 in Madrid met een droom: ze wil de wereld veroveren als filmregisseur. Daar vindt ze haar uiteindelijke beste vrienden. Ook ontmoet ze daar Julio, die de perfecte hoofdrolspeler zou zijn voor haar films – en voor haar leven. Maar het leven heeft altijd andere plannen: al vanaf hun eerste ontmoeting worden Irene en Julio immers verliefd, maar gaan ze ook weer uit elkaar, om vervolgens het opnieuw te proberen. Zullen ze ooit hun eigen ‘happy ending’ vinden? Perfect voor de nasleep van Valentijn.

Van aan de andere kant van de wereld komt Eva Lasting. Deze reeks van Netflix uit Colombia is het liefdesverhaal van Eva en Camilo dat zich afspeelt in de jaren 70. Eva is een mysterieus, rebels en ruimdenkend meisje dat als enige vrouw is ingeschreven in een school van 600 mannen. Camilo is een eigenaardige en verlegen jongen zonder ervaring in de liefde. Hij wordt smoorverliefd op Eva, de eerste vrouw in zijn leven. Terwijl Camilo tevergeefs probeert haar hart te winnen, zet Eva de wereld van de Jose Maria Root Public School op zijn kop en leert haar klasgenoten alles over seks, liefde, genoegens en het echte leven.

Disney+ is afgelopen woensdag gestart met de eerste drie afleveringen van het derde en laatste seizoen van Wu-Tang: An American Saga. De volgende afleveringen zullen telkens op woensdag volgen. Aan het einde van het vorige seizoen stond de groep op de rand van de grote doorbraak, het nieuwe seizoen start met de release van hun eerste album. RZA (Ashton Sanders) doet zijn best om de groep bij elkaar te houden.

Ook een afscheidnemende serie is Star Trek: Picard op Prime Video. De makers beloven de fans dat dit laatste seizoen de losse eindjes van meerdere series zal oppikken en dat het gevoel dat zal zijn van een twaalf uur durende epische film. Volgens acteur Todd Stashwick zijn daar een aantal leuke en verrassende cameo’s bij. In het laatste seizoen komen amiraal Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) en kapitein Will Riker (Jonathan Frakes) aan boord van de Titan, en hun aanwezigheid bevalt Shaw niet. Wekelijks volgt één aflevering met de absolute finale op 20 april.

Films

Eén nieuwe film deze week: Sharper op Apple TV+ is de debuutfilm van Benjamin Caron, een regisseur die al heel wat televisie-ervaring opdeed en al afleveringen regisseerde van onder andere Sherlock, The Crown en Andor. In Sharper zien we Julianne Moore aan het werk als de oplichtster Madeline die zich ophoudt tussen de rijke elite in Manhattan. Ook de jongere Max (Sebastian Stan) is een sluwe zwendelaar die de meest complexe opdrachten tot een goed einde brengt waarna hij met een grote som geld ervandoor gaat. Hij richt zijn pijlen op een nieuw project.

Een filmtip op Streamz+ is Montana Story, een drama met Haley Lu Richardson (Portia uit The White Lotus) in de hoofdrol die een publieksprijs wist te vangen op het meest recente filmfestival van Gent. Het verhaal draait rond Cal (Owen Teague) en zijn zus Erin (Haley Lu Richardson) die naar hun ouderlijke boerderij terugkeren. Het is op deze plek dat ze met de nalatenschap van hun familie geconfronteerd worden en voor zichzelf een nieuwe koers moeten varen. De levens van hun zieke vader en hun geliefde paard staan hierbij op het spel.

Docu

De Nokia, wie kent ‘m niet meer? De Finse docureeks Mobile 101 – nu te zien via Disney+ – laat zien hoe het verhaal van het wereldwijde succes van de telefoon begon in een klein bedrijf in 1988. In dat jaar brengen de Finnen hun eerste mobiele telefoon uit, de Mobile 101. Het jaar daarop klaagt Motorola Nokia aan wegens patentinbreuken en pleegt de CEO van het bedrijf, Kairamo, suïcide vanwege een psychische aandoening. De twee gebeurtenissen brengen Nokia in een moeilijke positie en het verhaal lijkt al voorbij nog voor het goed en wel begonnen is.

Volgende week is er een nieuw seizoen van Formula 1: Drive To Survive en onlangs was er Break Point, een reeks die hetzelfde wilde doen voor de wereld van het tennis. Er is blijkbaar sprake van een formule, want van dezelfde makers komt deze week Full Swing aanwaaien op Netflix, een docureeks waarvoor verschillende golfers gevolgd werden, en op naast de baan.

In de docureeks African Queens: Njinga presenteert Netflix een combinatie van documentaire en reconstructie in een serie waarin vrouwelijke leiders uit de Afrikaanse geschiedenis de aandacht krijgen die ze verdienen. De eerste reeks draait om koningin Njinga van Angola.

Met de docureeks The Romantics zet Netflix onze kijker dan weer op India. Met deze reeks wil Netflix een eerbetoon brengen aan het leven en de nalatenschap van de Indiase filmmaker Yash Chopra, met veel archiefmateriaal en interviews met een aantal collega’s.

Meer
Lees meer...