Nieuw te streamen deze week: ‘The Last Of Us’, ‘That 90’s Show’ en ‘Little Demon’ zijn nieuw, ‘Upright’, ‘Fauda’ en ‘Godfather Of Harlem’ gaan verder en William Boeva, Philippe Geubels en Jeroom doen ons lachen

Deze streamingweek ging van start met één van de meest geanticipeerde series voor het jaar 2023 en The Last Of Us heeft zijn start niet gemist. Ook onze nostalgie naar de jaren 90 werd gevoed met The 90’s Show en verder is een trio lang verdwenen series opnieuw opgedoken: Upright, Fauda en Godfather Of Harlem. En dan kunnen we ook nog voor het eerst op Prime Video afstemmen om Philippe Geubels te zien. Er is dus, kortom, weer meer dan voldoende nieuw streamingmateriaal deze week.

Series

Met The Last Of Us op Streamz is de eerste reeks gearriveerd die op een game gebaseerd werd en ook nog eens de moeite blijkt om te bekijken. Dat hoeft niet te verwonderen: de reeks werd ontwikkeld door Craig Mazin, die ons ook Chernobyl (nog steeds op Streamz) schonk en hij werkte daarvoor samen met Neil Druckmann, de game-ontwikkelaar die ook meeschreef aan de The Last Of Us-games. In een openingsaflevering van 77 minuten zagen we vooral veel wat ons nieuwsgierig maakt. Het verhaal speelt zich af in een wereld waarin een schimmel erin geslaagd is om het grootste gedeelte van de mensheid te veranderen in agressieve zombies. Wat nog overblijft van de maatschappij speelt zich af in een militaire dictatuur in quarantainezones. Ook Joel (Pedro Pascal speelt opnieuw in een sterke titel) probeert zich in die wereld staande te houden. Het verhaal speelt zich in de eerste aflevering in drie tijdsgebieden af – 1968, 2003 en het heden – en zette zijn pionnen op indrukwekkende wijze uit. Het zou ons niet verbazen als het van hier af alleen maar nog beter wordt. Aan het einde van de eerste aflevering zagen we hoe Joel ingehuurd wordt om de veertienjarige Ellie (Bella Ramsey) weg te smokkelen uit quarantainegebied. In de Verenigde Staten wist de eerste aflevering al 4,7 miljoen kijkers te lokken, wat het één van de beste seriepremières van de laatste jaren maakt. De première van House Of The Dragon is echter ongenaakbaar: die klopte af op bijna tien miljoen kijkers.

De leukste kleine verrassing deze week komt van Streamz dat ons vroeg in het nieuwe jaar verblijdt met zowel het eerste als het tweede seizoen van de Australische cultserie Upright. Het eerste seizoen dateert al van 2019 en was al eerder te zien, het nieuwe seizoen werd in Australië uitgezonden in november van vorig jaar en is dus behoorlijk fonkelnieuw. Het verhaal draait rond Lucky (Tim Minchin), een pianist die besluit om Australië door te rijden wanneer hij verneemt dat zijn moeder nog maar enkele dagen te leven heeft. Hij neemt enkel zijn dierbaarste bezit mee: zijn piano. De rit verloopt moeilijker dan verhoopt wanneer hij tegen Meg (Milly Alcock die we intussen kennen als Rhaenyra Targaryen uit House Of The Dragon) aanrijdt, een rebelse tiener met wie hij meer gemeen blijkt te hebben dan oorspronkelijk gedacht. In het tweede seizoen gaan de twee samen op zoek naar Megs moeder. Upright is grappig, maar ook ontroerend en wordt door ons van harte aangeraden.

Een schokkend feit: de gebeurtenissen in That 90’s Show zijn anno 2023 even lang geleden dan de jaren zeventig geleden waren toen That 70’s Show in 1998 begon. Netflix achtte de tijd dus rijp voor een sequelserie en als die evenveel zwelgt in de 90’s-nostalgie als wij dan wordt dit een topreeks. De reeks zal starten in 1995 en we zullen er ook heel wat personages uit de originele reeks in te zien krijgen. Zo doen zowel Mila Kunis als Ashton Kushter mee, maar zullen we ook kunnen zien hoe het Fez sinds de jaren zeventig vergaan is. Het hoofdpersonage in deze nieuwe show zal Leia Forman zijn, de dochter van Eric en Laura die we kennen uit That 70’s Show. We volgen Leia terwijl ze haar zomer doorbrengt bij haar grootouders Kitty (Debra Jo Rupp) en Red (Kurtwood Smith), twee al even bekende personages. Voor wie er nog snel de 200 afleveringen van That 70’s Show wil doorjagen: die serie is helaas – onbegrijpelijk! – nergens te streamen momenteel.

Wie door alle usual suspects van Netflix heen is, kan meteen aan Fauda beginnen, een erg knappe maar tot nu toe nogal onderbelichte Israëlische serie. Concreet draait de serie om de Mista’arvim, een speciale antiterreureenheid van het Israëlische leger, waarvan de leden infiltreren in Palestijnse terreurcellen. Er zat bijna drie jaar tussen het derde en het vierde seizoen van Fauda, maar het wachten is nu voorbij. In het nieuwe seizoen krijgt de eenheid te maken met Hezbollah-activisten uit Libanon en met Palestijnse militanten op de Westelijke Jordaanoever. Dat dubbele is meteen het meest bijzondere aan deze reeks: de Palestijnse kant van het verhaal krijgt evenveel tijd en aandacht toebedeeld dan de Israëlische. Dat levert een uniek beeld op van een land in een unieke situatie.

Op Apple TV+ mag Oscarwinnares Octavia Spencer haar rol van Poppy Parnell opnieuw opnemen. In het derde seizoen van Truth Be Told is de misdaadpodcaster gefrustreerd over het gebrek aan media-aandacht voor verschillende verdwijningen van vrouwen van kleur. Wanneer ze de handen in elkaar slaat met een nieuwe onorthodoxe bondgenoot – Gabrielle Union is een nieuwe aanwinst in de cast – komen ze een trafiek van mensenhandel op het spoor met als bedoeling de vrouwen in te zetten in het sekswerk.

Ook op Disney+ is het leuk vertoeven deze week, want het tweede seizoen van Godfather Of Harlem is daar nu ook te vinden. Het tweede seizoen dateert al van april 2021, maar was niet eerder in België te zien. De reeksvertelt het waargebeurde verhaal van de beruchte misdaadbaas Bumpy Johnson (een rol van Forest Whitaker) die begin jaren zestig terugkeerde van tien jaar gevangenisstraf naar de wijk waar hij ooit de macht had. Met de straten onder controle van de Italiaanse menigte, moet Bumpy het opnemen tegen de Genovese misdaadfamilie om de controle terug te krijgen. Aan het begin van het tweede seizoen heeft Bumpy uitbreidingsplannen en wil hij vooral de prijs op zijn hoofd zien verdwijnen. Wie nog niets van Godfather Of Harlem gezien heeft: beide seizoenen staan beschikbaar op Disney+. Voor de fans: wanhopen hoeft niet, want het derde seizoen van de reeks is net van start gegaan in de VS.

Alles wat aangekondigd wordt met Aubrey Plaza kan op onze aandacht rekenen en dat is dus niet anders voor de animatiereeks Little Demon op Disney+. Plaza speelt Laura, de vader van Satan. Het leuke aan deze reeks is dat de stem van Satan ingesproken is door Danny DeVito. Zijn dochter, de antichrist is de stem van diens dochter: Lucy DeVito. Het gezin probeert een normaal te leiden in Delaware. Ze worden echter hierin steeds tegengewerkt door monsterachtige krachten, inclusief die van Satan zelf. De duivel wil immers ‘voogdij’ over de ziel van zijn dochter.

In de nieuwe Turkse reeks Shahmaran op Netflix is Şahsu vastbesloten om haar grootvader te confronteren. De grootvader liet Şahsu’s moeder jaren geleden achter. Terwijl ze naar haar opa reist, belandt Şahsu midden in een ongewone mysterieuze gemeenschap, Mar genaamd. Deze mensen zouden afstammen van Shahmaran, een wezen dat afkomstig is uit de plaatselijke legendes, het bovenlijf heeft van een prachtige vrouw en het onderlijf van een slang. Het Mar-ras gelooft in het verhaal, dat een symbool zou vormen van liefde en wijsheid. Deze mensen wachten een historische profetie uitkomt, die ook de komst van Şahsu voorspelde.

In de Franse minireeks En Place op Netflix – waarin onder andere Benoït Poelvoorde te zien is – belanden we dan weer in volle verkiezingsstrijd. De presidentsverkiezingen komen eraan en wanneer zijn verbale steekspel met presidentskandidaat Eric Andréi viraal lomt Stéphane in de schijnwerpers te staan. Stéphane is de leider van een jeugdcentrum in de buitenwijken in Parijs en heeft niet echt politieke ervaring, maar hij stelt zich toch kandidaat, al is het met tegenzin.

Comedy

Philippe Geubels en co-host Jeroom Snelders presenteren vanaf nu ook een programma op Prime Video. De twee geven de Nederlandse versie van LOL: Last One Laughing daar een gezicht geven, samen met een aantal Nederlandse comedians. LOL: Last One Laughing is een internationaal bekend comedyformat. In deze versie zal Philippe Geubels tien bekende Nederlandse comedians uitdagen om te zien wie zijn of haar gezicht strak kan houden. Tegelijkertijd zullen de komieken hun tegenstander aan het lachen proberen te maken. Het is een wedstrijd met als hoofdprijs 50.000 euro. Dat bedrag zal naar een door de winnaar gekozen goed doel gaan. Naast Philippe Geubels doen Henry van Loon, Tineke Schouten, Roué Verveer, Ruben van der Meer, Nienke Plas, Rayen Panday, Stefano Keizers, Alex Ploeg, Soundos en Bas Hoeflaak mee aan de comedystrijd.

Voorlopig nog gewoon in Belgie, maar wel al een bekend gezicht op Streamz is William Boeva. Op Streamz is nu zijn nieuwe comedyshow B30VA te zien. Boeva is 30 geworden, maar hij voelt zichzelf wel nog steeds jong. Tegelijkertijd wordt er al wel veel verwacht van iemand die 30 is. Heb je al een huis? Ga je trouwen? Heb je kinderen? Heb je een extra oplader voor je smartphone? Wat dan met al het leuks dat tot je 29ste wel nog gewoon mocht? Waarom mag je plots niet meer last-minute afspreken met vrienden en in het midden van de nacht take-away bestellen? Waarom is Nintendo-merchandise verzamelen opeens voor kinderen? William voelt aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Denkt hij.

Meer
Lees meer...