Nieuw te streamen deze week: nieuwe seizoenen van ‘The Bear’, ‘Heartstopper’ en ‘Physical’, ‘The Lost Flowers Of Alice Hart’ is nieuw en ook ‘Guardians Of The Galaxy Vol.3’ is geland

Het regenweer houdt aan, maar de streamingdiensten brengen redding, want we bereiden ons voor om enkele uren van de beste televisie van dit jaar te zien. Niet alleen heeft het bejubelde The Bear (Disney+) een nieuw seizoen, ook het hartverwarmende Heartstopper (Netflix) heeft een nieuw seizoen. Als je daarna nog niet voldoende geweend hebt, is het afscheid van Guardians Of The Galaxy op Disney+ ook nog een optie. Een overzicht van de beste titels van deze week!

Series

Vorig jaar was The Bear al één van de meest bejubelde series van het jaar en met het tweede seizoen doen ze er nog een schepje bovenop. Aan de start van het tweede seizoen – dat compleet op Disney+ beschikbaar is – besluiten Carmen en Sydney om de sandwichbar om te bouwen tot een restaurant en daar komen aanzienlijke renovatiewerken bij kijken. Intussen weet Richard niet meer wat zijn doel in het leven, krijgen we meer achtergrond bij het personage Sydney, zorgt Marcus in stilte voor zijn moeder en stapt ook Natalie/Sugar mee het project in. Om het plaatje compleet te maken, stapt ook een oude liefde het leven van Carmen in. The Bear is alles wat het vorig seizoen al was en meer: via het leven en het koken wordt rouw op de meest onverwachte momenten het verhaal in gebracht. Het geheel wordt begeleid door een geweldige soundtrack waarop we onder andere – net als vorig seizoen – Wilco, R.E.M., Bruce Hornsby en Counting Crows kunnen horen.

Nog één van de warmst ontvangen reeksen van vorig jaar was Heartstopper en ook daarvan is nu een tweede seizoen. Nick en Charlie verkennen hun relatie en naarmate die serieuzer wordt, overweegt Nick om uit de kast te komen tegenover Imogen, maar dat blijkt moeilijker dan hij had verwacht. Ook tijdens een schoolreis naar Parijs proberen de twee hun relatie geheim te houden. De acht nieuwe afleveringen zijn in één keer te bekijken via Netflix.

Een derde en laatste seizoen is er van het onderschatte Physical op Apple TV+. Rose Byrne speelt Sheila, een vrouw die in het San Diego van de jaren 80 leeft en aanvankelijk aerobiclessen begint te geven om te verdoezelen voor haar man dat ze hun spaargeld erdoor heeft gejaagd. Dat is immers het gevolg van een eetstoornis die Sheila voor iedereen verborgen heeft weten te houden. Nadien vindt Sheila in de aerobics een weg naar eigen verdiensten en financiële onafhankelijk van haar man. In dit derde seizoen probeert ze die financiële onafhankelijkheid te vrijwaren. De twee eerste afleveringen van het derde seizoen zijn nu te bekijken, de anderen volgen in een wekelijks tempo.

Drie van de zeven afleveringen zijn er al van The Lost Flowers Of Alice Hart. In deze nieuwe reeks op Prime Video draait het rond de band tussen de negenjarige Alice en haar oma. Wanneer Alice haar ouders verliest door een mysterieuze brand wordt ze opgevangen en opgevoed door haar oma June, een rol van Sigourney Weaver. Op de bloemenkwekerij van haar grootmoeder ontdekt Alice het ene geheim na het andere. Jaren later wordt Alice door een blootgelegd verraad gedwongen haar verleden onder ogen te zien. De eerste drie afleveringen zijn nu al te zien, de vier volgende volgen op wekelijks tempo.

In Hiccups And Hookups op Streamz draait het ook om een familiale band, namelijk die tussen de pas gescheiden moeder Vasudha en haar slimme maar verwarde tienerdochter Kay. Zij trekken in bij Vasudha’s jongere broer Akhil. Vasudha probeert zichzelf te herontdekken na haar scheiding. Haar broer Akhil heeft dan weer een enorme angst om zich aan iemand te binden, en haar dochter Kavanya is op een ontdekkingstocht naar volwassenheid. Als onconventioneel gezin van drie navigeren ze voorzichtig door het daten, relaties en het leven, met de hulp en steun van elkaar.

Terug van weggeweest is Your Honor op VRT MAX. In de Verenigde Staten hebben ze al een tweede seizoen van deze reeks achter de kiezen, wij moeten het stellen met het eerste. Nu Canvas de reeks herhaalt, is ze ook weer online te bekijken. Bryan Cranston speelt in zijn eerste grote televisierol sinds Breaking Bad een rechter die zeer ver gaat om zijn zoon te beschermen wanneer die een verkeersongeval veroorzaakt waarbij de zoon van een plaatselijke misdaadbaas om het leven is gekomen.

Terug van nog niet zo lang weggeweest is The Lincoln Lawyer, want we hadden het tweede deel van het tweede seizoen nog tegoed van Netflix. De nieuwe afleveringen volgen één maand na de eerste vijf. Nu kunnen we zien hoe Mickey herstelt van een wrede aanvaring en zijn we getuige van de start van Lisa’s rechtzaak.

Films

Het afscheid van Guardians Of The Galaxy Volume 3 in de trilogie – is het enige avontuur in het MCU dat het dit jaar echt goed deed in de bioscoop. Wie daar de film gemist heeft, of ‘m gewoon nog eens wil zien, kan ‘m nu ook op Disney+ bekijken. In het derde deel van The Guardians zien we hoe Peter Quill nog aan worstelen is met het verlies van Gamora. Samen met zijn team moet hij het universum en één van hen zien te verdedigen op een gevaarlijke missie. Wanneer deze niet succesvol blijkt, kan dit het einde betekenen van de Guardians.

We kwamen Sigourney Weaver hierboven al tegen in The Lost Flowers Of Alice Hart, maar ook in Call Jane – de film is nieuw op Streamz Premium+ – speelt ze een rol. Ze speelt aan de zijde van Elizabeth Banks die Joy speelt, een huisvrouw die temidden van de rellen in het Chicago van 1968 zwanger raakt. Wanneer haar leven in deze toestand in gevaar komt, wil ze de zwangerschap beëindigen. Een abortus is in deze tijden echter niet vanzelfsprekend en in haar zoektocht naar hulp stuit ze op de Janes, een vrouwenorganisatie die een veiliger alternatief biedt en haar leven zal veranderen.

Op dit moment probeert Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One zich in de bioscoop staande te houden tegenover Oppenheimer en Barbie. De film doet het niet zo goed dan verwacht, wie Tom Cruise dus nog een duwtje in de rug wil gaan geven kan dat nu doen. En vooraf kan je alle zes Mission:Impossible-films herbekijken, want die zijn nu verzameld op Streamz.

Op Netflix is sinds 1 augustus een andere hele filmreeks te bekijken: die van Twilight. Zowel Kristen Stewart als Robert Pattinson hebben sinds die periode alles gedaan om de filmreeks te vergeten, toch blijven de films over de romance tussen Bella en vampier Edward Cullen onverminderd populair. De vijf films zijn nu te bekijken via Netflix en waren ook al beschikbaar op Prime Video.

Docu

Eten is belangrijk: we doen het allemaal, elke dag. Toch schuilt er ook gevaar in en daar gaat de documentaire Poisoned: The Danger In Our Food op Netflix over. In 83 minuten krijgen we voorgeschoteld hoe door voedsel overgedragen ziekteverwekkers elk jaar ongeveer drieduizend mensen in de Verenigde Staten doden. De oplossingen zijn simpel, maar de bescherming is onsamenhangend en er is weinig bureaucratische wil om ze af te dwingen. Er worden tips gedeeld over wat men moet vermijden in de supermarkt, er wordt stilgestaan bij de wirwar van regels die bepalen wat we eten en families die geliefden hebben verloren aan door voedsel overgedragen ziektes doen hun verhaal.

Op Disney+ proberen ze ons te verleiden met The Randall Scandal: Love, Loathing & Vanderpump. Deze documentaire van ABC News neemt ons mee naar het schandaal dat achter de schermen van de Amerikaanse realityreeks Vanderpump Rules woedt. De documentaire vertelt het verhaal van B-filmmagnaat Randall Emmett die beroemd werd na zijn verloving met Bravo-megaster Lala Kent. Wanneer hun relatie in het openbaar instort en er een bitter voogdijconflict ontstaat, raakt Randall verwikkeld in heel wat beschuldigingen en rechtszaken die Hollywood op zijn grondvesten doen schudden.

Waar het in The Real Murders Of Atlanta – nieuw op Streamz – over gaat, wordt al min of meer weggegeven door de titel. Gedurende tien afleveringen wordt er stilgestaan bij de beruchtste en meest schokkende moordzaken uit Atlanta. Die worden belicht via getuigenissen van journalisten, getuigen en onderzoekers.

En Netflix zou Netflix niet zijn als ook zij geen portie true crime in de aanbieding zouden hebben deze week. In de minireeks The Hunt For Veerappan krijgen we een portret geschetst van een Indiase misdadiger die zich schuldig maakte aan stroperij, smokkel, ontvoering en moord. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van 120 mensen, onder wie 44 politieagenten. Hij opereerde met zijn organisatie vanuit slecht toegankelijke berggebieden, was populair bij de arme bevolking van India en cultiveerde een soort Robin Hood-status. Anderzijds kocht hij hoogstwaarschijnlijk een groot aantal politici en politiefunctionarissen om waardoor hij jarenlang uit de handen van de autoriteiten wist te blijven.

En er is meer: in The Last Hours Of Mario Biondo brengt Netflix in drie afleveringen niet alleen het liefdesverhaal van het Italiaanse koppel Raquel Sánchez Silva en Mario Biondo, die elkaar op tv ontmoetten, maar ook dat van zijn dood. Een maand na de schijnbare zelfmoord van haar man, verscheen Raquel Sánchez Silva opnieuw op televisie. Volgens de familie van Blando is echter niet alles wat het lijkt, is Silva verdachte in de zaak van de dood van haar man en weet haar cameraman meer dan hij doet uitschijnen. Zij zijn erop gebrand om te weten te komen wat er echt gebeurd is in de laatste uren van het leven van Mario Biondo.

Er is eveneens een nieuwe aflevering van Untold op Netflix gearriveerd en die gaat deze keer over Jake Paul The Problem Child. De centrale vraag is of Jake Paul, 26 jaar oud, de nieuwe redder van de bokswereld is, of gewoonweg een waanzinnige zelfpromotor? In 2013 veroverden Jake en zijn oudere broer Logan de sociale media met grappen en grollen die ze eerst op Vine plaatsten en daarna op een YouTube-kanaal dat miljoenen keren werd bekeken. De broers zetten hun online succes om in lucratieve bijbaantjes, waarbij Jake muziek uitbracht en een rol kreeg in een Disney Channel-programma. Naarmate hun bekendheid groeide, namen ook de spanningen tussen de eens zo hechte broers toe. Toen Jake’s controverses in het echte leven bijna zijn carrière ruïneerden, kreeg hij een tweede kans als bokser die sceptici schokte toen hij de ene na de andere tegenstander knock-out sloeg.

En nog meer sport en controverse in de documentaire Mark Cavendish: Never Enough, nieuw op Netflix. Aan het einde van 2016 had baan- en wegwielrenner Mark Cavendish slechts vier etappezeges nodig om het 41 jaar oude record van 34 etappezeges van de grote Eddy Merckx te evenaren en zijn nalatenschap te verankeren. In plaats daarvan kreeg hij vijf kwellende jaren van blessures, ziekte en depressie. Zijn prestaties in de Tour de France van 2021 schokten de wereld en vormden de basis voor de Tour van deze zomer en Marks laatste poging om het record van etappeoverwinningen naar zich toe te trekken. In deze documentaire – met exclusieve toegang tot Cavendish, zijn vrouw, ploeggenoten en coaches – wordt de opkomst, val en wederopstanding van een sportieve grootheid in kaart gebracht. Cavendish zelf is verbazend eerlijk en oprecht, wat deze documentaire zeker ten goede komt.

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+