Nieuw te streamen deze week: ‘F*** You Very, Very Much’ en ‘The Lincoln Lawyer’ zijn terug, ‘Close’ en ‘Top Gun: Maverick’ zijn de filmtoppers van de week, ‘WHAM!’ heeft een eigen documentaire en Disney duikt de archiefkast in

We zitten volop in de zomer dus is het al festivals en Tour De France wat de klok slaat momenteel, maar voor de mensen zonder vakantieplannen, hun festivals al achter de rug hebben en/of voor geen moer geïnteresseerd zijn in wie de Tour de France wint – en voor alle andere mensen ook – zijn er weer een boel mooie streamingtips. We zitten ze hieronder op een rijtje!

Series

Bijna twee jaar na het goed ontvangen eerste seizoen van F*** You Very, Very Much is Bart Scholiers terug met een nieuw seizoen. In de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen, die nu al te zien zijn via Streamz, knopen we twee jaar later terug aan bij de levens van de Befkes. Zo zien we dat Flo (Evelien Bosmans) intussen haar doorbraak heeft beleefd en een bekende actrice is geworden terwijl Violet (Daphne Wellens) de drank heeft afgezworen en op het punt staat om te verhuizen. Het wordt moeilijker voor de vriendinnen om elkaar regelmatig te zien en daar heeft vooral An (Frances Lefebure) het moeilijk mee. En dan krijgt ze ook nog eens slecht nieuws voorgeschoteld. Het nieuwe seizoen bestaat uit langere afleveringen dan de 28 minuten per aflevering in het eerste seizoen, maar de spitsvondigheid is nog steeds aanwezig en de hoeveelheid oneliners en creatieve ideeën per aflevering is verbazingwekkend. Elke woensdag wordt een nieuwe aflevering toegevoegd.

In het buiteland is de Canadese reeks Three Pines op Prime Video te zien, bij ons is ze via Streamz te zien. Alfred Molina speelt hoofdinspecteur Armand Gamache van de Sûreté du Québec. Hij wordt ingeschakeld om een ​​meervoudige moordzaak te onderzoeken in het idyllische stadje Three Pines, waar alles doodgewoon lijkt. Terwijl hij de golf van moorden onderzoekt, ontdekt hij de geheimen van het stadje, maar wordt hij ook geconfronteerd met zijn eigen verleden.

Op Netflix zijn er dan weer nieuwe afleveringen gearriveerd van The Lincoln Lawyer. De serie werd gebaseerd op het personage dat nog door Matthew McConaughy werd neergezet in de gelijknamige film uit 2011. In de reeks is het Manuel Garcia-Rulfo die gestalte geeft aan advocaat Mickey Heller. Aan het begin van het tweede seizoen ontmoet hij een nieuwe cliënt, krijgt hij een frustrerend verzoek en heeft hij een onmiddelijke klik met een chef-kok. De eerste vijf afleveringen zijn er nu al, de volgende vijf volgen binnen een maandje, op 3 augustus.

En dan is er ook nog The Horror Of Dolores Roach, een achtdelige horrorreeks die Aaron Mark baseerde op zijn eigen podcastreeks. In acht afleveringen wordt het verhaal verteld van Dolores Roach die na een onrechtvaardige gevangenisstraf van zestien jaar terugkeert Washington Heights, dat in de tijd van haar afwezigheid felle veranderingen heeft ondergaan. Daar wordt Dolores herenigd met een oude drugsvriend, Luis, die haar in de kelder onder zijn empanada-winkel laat wonen en werken als masseuse. Al snel wordt de belofte van nieuwe stabiliteit bedreigd en Dolores wordt tot extremen gedreven om te overleven. De reeks is te bekijken via Prime Video en de acht afleveringen zijn in één keer te bekijken. De reeks is een productie van horrorexperts Blumhouse Television en verdient dus zeker een kijkbeurt.

De serie is intussen gecanceld door besparingsmaatregelen bij Disney, maar wie wil kan nog kijken naar het eerste en dus enige seizoen van de thrillerreeks The Watchful Eye op Disney+. Hoofdpersonage is Elena Santos, een jonge vrouw met een gecompliceerd verleden, die werkt als inwonende oppas voor een welgestelde familie in Manhattan. Ze ontdekt al snel dat iedereen in het mysterieuze gebouw dodelijke geheimen en bijbedoelingen heeft. Wat ze echter niet weten, is dat Elena zelf ook een aantal schokkende geheimen heeft.

Op Disney+ pakken ze deze week uit met een de unieke animatiereeks Kizazi Moto: Generation Fire. Daarin worden in tien korte afleveringen evenveel futuristische visies van Afrika gepresenteerd. De tien films van een nieuwe generatie animatoren zijn gebaseerd op unieke Afrikaanse perspectieven en verbeelden nieuwe werelden met geavanceerde technologie, aliens, geesten en monsters.

Nog op Disney+ zijn ze de archiefkast ingedoken. Om de 100e verjaardag van Disney te vieren – dat in 1923 opgericht werd onder de naam The Disney Brothers Studios – worden een aantal oude korte animatiefilmpjes van de studio ter beschikking gesteld. 28 van die filmpjes zijn gerestaureerd en verschijnen in vier delen. In deze eerste lichting zit filmgeschiedenis in de vorm van The Skeleton Dance (1929) en verder ook nog Building A Building (1933) met Mickey Mouse, Bath Day (1946), Figaro And Frankie (1947) Goofy Gymnastics (1949) en Aquamania (1961), eveneens met Goofy in de hoofdrol.

De remake van Gossip Girl die HBO Max in 2021 werd geen doorslaand succes en werd na twee seizoenen geannuleerd. Intussen was de originele Gossip Girl al een hele tijd nergens meer te streamen. Tot nu. Op Netflix zijn alle zes seizoenen en 121 afleveringen van Gossip Girl (2007-2012) te bekijken. De reeks draait rond een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. De grote vraag is niet wie er afstudeert met de beste cijfers, maar eerder wie er het meeste geld heeft, wie het doet met wie en wie met wie naar het eindejaarsbal gaat. Onder andere Blake Lively en Penn Badgley (de kerel van You) zijn in de reeks te zien.

Dat is niet de enige klassieker van het televisienetwerk The CW dat Netflix in huis heeft gehaald, want ook de acht seizoenen van The Vampire Diaries (2009-2017) zijn nu volledig te bekijken via Netflix. De serie volgde het leven van Elena Gilbert (Nina Dobrev) in de eerste 6 seizoenen. Zij woont samen met haar broer Jeremy en hun tante, die hun wettelijke voogd is sinds de ouders van de twee overleden in een auto-ongeluk. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, zijn Elena en haar vrienden gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore. Stefan en Elena voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Wat ze niet weet is dat Stefan een vampier is.

Film

Dit jaar zal Tom Cruise de box office aan flarden vliegen met zijn nieuwe film Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, die op de kalenders staat voor 12 juli en alvast goed ontvangen is. Vorig jaar stuntte hij door van Top Gun: Maverick een gigantische hit te maken, 35 jaar na de release van Top Gun. Wie de film toen gemist heeft of gewoon de straaljagers nog eens een keer wil horen zoeven, kan de film nu bekijken op Streamz+. Ook de originele Top Gun (1986) staat op dezelfde streamingdienst.

Een totaal ander soort film, maar ook Close behaalde goeie bioscoopcijfers. De tweede film van Lukas Dhont bracht de jonge regisseur al met zijn tweede film naar de Oscars waar hij tot op het einde kans bleef maken op het legendarische beeldje. Uiteindlijk won Close de Oscar niet, maar dat doet niets af aan de kracht van de film die het verhaal brengt van de vriendschap tussen de dertienjarige jongens Léo en Rémi. De film kan je nu bekijken op Streamz.

Op Streamz+ zijn er ook nog enkele films toegevoegd, waaronder de Franse romantische komedie Maquerade. Die draait rond Adrien, die een professioneel danser was tot een motorongeluk roet in het eten gooide. Sinds zijn ongeluk doet Adrien niet veel meer, maar zijn leven verandert voorgoed door de ontmoeting met Margot, een vrouw die mensen oplicht en haar partners manipuleert.

Voor de liefhebbers van de Franse film is Streamz+ zeker een goeie investering, want ze brengen deze week ook nog het mooie Une Belle Course. Daarin draait het rond Madeleine, die 92 jaar oud is en op het punt staat om in een woonzorgcentrum te gaan wonen. Ze belt een taxi om haar tot daar te brengen en vraagt Charles, een gedesillusioneerde taxichauffeur, om de plaatsen die belangrijk waren in haar leven nog een laatste keer te bezoeken.

Spider-Man: Far From Home (2019) staat ook op Netflix te blinken, maar is vanaf nu ook te bekijken via Disney+. Far From Home speelt zich meteen na The Avengers: Endgame (2018) en toont hoe Peter Parker met zijn vrienden op zomervakantie gaat door Europa. Tijdens deze vakantie wordt hij benaderd door Nick Fury in een missie om het mysterie rondom verschillende aanvallen van elementaire wezens te ontrafelen. Hierbij ontmoet hij mede-superheld Mysterio, gespeeld door Jake Gyllenhaal.

Docu

Voor de uitstekende nieuwe documentaire rond de populaire popgroep WHAM! uit de jaren tachtig kon regisseur Chris Smith – die vorig jaar ook al het mooie Sr. afleverde aan Netflix – geen meer treffende titel verzinnen dan WHAM!. In de jaren 80 waren een zekere George Michael en Andrew Ridgeley niet uit de hitparades weg te denken met hits als Club Tropicana, Edge Of Heaven, Wake Me Up Before You Go-Go, Everything She Wants en de kerstklassieker Last Christmas! De film vertelt het verhaal vanaf de ontmoeting van Ridgeley en Michael over het vormen van Wham! in 1981 en het einde van het duo in 1986, waarna Michael als solozanger nog succesvoller werd.

We weten al langer dat Netflix uitblinkt in de productie van documentaires en dat is deze week niet anders. Met Il Principe brengen ze in drie afleveringen het verhaal van Vittorio Emanuele di Savoia, de laatste troonopvolger van Italië. Hij was een topmodel en een prins in ballingschap. Hoewel de rechtszaak over de moord op de jonge Dirk Hamer in 1978 centraal staat in het leven van de prins, onthult de serie ook intiemere gebeurtennissen, zoals zijn moeizame relatie met zijn ouders, zijn liefdesverhaal met Marina Doria, zijn jaren in Iran en zijn schandalen.

Wat wij van de nieuwe Indiana Jones-film Indiana Jones And The Dial Of Destiny vonden, die nu in de bioscoop loopt, kan je hier lezen. Onze innerlijke archeoloog kunnen we loslaten door naar Unknown: The Lost Pyramid te kijken op Netflix. In het woestijnzand van Saqqara, de nieuwste hotspot van de Egyptische archeologie, gaan twee van ’s werelds beroemdste Egyptologen op zoek naar oude schatten. De legendarische dr. Zahi Hawass jaagt op de lang verloren piramide van een vergeten Egyptische koning terwijl zijn protegé en rivaal, dr. Mostafa Waziri, op zoek gaat naar een tombe in een oude necropolis. Beide teams racen tegen de klok om te zien wie de grootste ontdekking zal doen en z’n stempel op de geschiedenis zal drukken.

Meer
Lees meer...