Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen vanaf deze week: Nieuwe seizoenen ‘Fargo’ & ‘For All Mankind’, ‘Tribes Of Europe’ en ‘Behind Her Eyes’ en ‘The Muppet Show’


Nieuw te streamen 2021 - week 7
© Netflix, Streamz

De lente is in het land, of zo voelt het toch voor even. Tijd voor nog meer, wandelingen. Zonneschijn op je bol. En de barbecue die van stal wordt gehaald. Om dan daarna, wanneer de avond gevallen is, een tas thee te zetten, onder een dekentje te kruipen en te verdwijnen in een serie of een film. En het nieuwe aanbod van deze week om dat bij te doen is talrijk.

Series

Drie seizoenen van de succesreeks Fargo zijn terug te vinden op Netflix, maar het vierde seizoen is bij ons als eerste op Canvas te zien. Voor wie de gehele reeks wil inhalen: alle vier de seizoenen van de reeks zijn nu beschikbaar op VRT NU, de streamingdienst van de openbare omroep.

Dit vierde seizoen speelt zich af in de jaren vijftig in Kansas City. Daar woedt een oorlog tussen de Italiaanse maffia en een Afro-Amerikaanse misdaadsgroepering die gevlucht is voor de rassenscheiding in het Zuiden. In dit seizoen speelt niemand minder dan komiek Chris Rock de hoofdrol, een ervaring die voor hem even nieuw is dan voor ons.

AppleTV+ lanceert deze week het tweede seizoen van For All Mankind, een serie die tot nu toe nogal onder de radar gebleven is, onterecht. De reeks onderzoekt hoe de wereld eruit zou zijn als niet Amerika, maar Rusland het land geweest zou zijn dat als eerste een mens op de maan zou hebben gezet. Het tweede seizoen maakt een tijdssprong naar 1983. Ronald Reagan is president, de Koude Oorlog woedt nog volop. De Verenigde Staten en de Sovjet-Unie nemen het tegen elkaar op in een strijd om de maan. NASA wordt gemilitariseerd.

Dat Netflix op Europese titels moet inzetten, dat is nu wel duidelijk. Zopas nog werd een co-productie met onze eigen VRT aangekondigd. Deze week is er heel wat hoop gericht op het nieuwe Duitse Tribes Of Europa. Deze reeks speelt zich af in het Europa van 2074. In 2029 is er een cyberoorlog uitgebroken die de wereld zonder stroom heeft gezet. Sindsdien woedt er een oorlog tussen vier stammen.

De andere nieuwe Netflix-reeks Behind Her Eyes is een thriller met enige erotische spanning erin verwerkt, een genre dat Netflix niet vreemd is. We volgen Louise, een alleenstaande moeder die een mysterieuze man in een bar ontmoet. Niet veel later ontdekt ze dat het om David gaat, niet alleen een getrouwde man, maar ook nog eens haar baas. En daar stopt het niet, want Louise raakt ook goed bevriend met Davids vrouw Adele. Stilletjes wordt Louise ingewijd in het web van leugens dat het huwelijk van David en Adele blijkt te zijn.

Grote drukte deze week bij de series, want van de Italiaanse misdaadreeks Gomorra is een vierde seizoen toegevoegd op Netflix en ook de eerste twee seizoenen van de ziekenhuisreeks New Amsterdam zijn daar te bekijken.

Op Streamz is Taboo na lange afwezigheid opnieuw te bekijken, de reeks uit 2017 die acteur Tom Hardy samen met zijn vader en Peaky Blinders-bedenker Steven Knight schreef. Tom Hardy speelt hierin zelf de reeds lang dood gewaande James Keziah Delaney, tot hij in het jaar 1814 vanuit Afrika weer thuis in Londen aankomt. Hij wil de nalatenschap van zijn vader, die aan het hoofd van een scheepsbouwimperium stond, opeisen en een nieuw leven beginnen. De erfenis van zijn vader blijkt echter een heuse gifbeker te zijn.

Iets minder grimmig is The Crew, een nieuwe comedy-reeks op Netflix die zich afspeelt in de garage van een NASCAR-crew. Maar zelf opteren wij toch eerder voor Disney+ waar de vijf originele seizoenen van The Muppet Show – uitgezonden van 1976 tot 1981 – zijn toegevoegd. Dat zijn maar liefst 120 afleveringen (!) fun met Fozzie, Gonzo, Kermit, Miss Piggy en professionele mopperaars Statler en Waldorf.

Nieuwe films

Nog op Disney+ is de nieuwe film Flora & De Fantastische Eenkhoorn, Flora & Ulysses in het Engels. Deze film vertelt het verhaal van Flora, een stripliefhebber die een eekhoorn redt die als superheld hoop en verwondering biedt aan de familie.

Oudere films

Verder vooral een hoop films die deel uitmaken van filmreeksen. Op Netflix zijn Jurassic World (2015), Jurassic Park (1993) en Jurassic Park III (2001) toegevoegd. Wie ook Jurassic Park: The Lost World (1997) wil bekijken kan die vinden op Amazon Prime waar ook de gehele Jurassic Park-reeks beschikbaar is.

Amazon Prime doet hetzelfde met de The Hunger Games-reeks: The Hunger Games (2012), The Hunger Games: Catching Fire (2013) en The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (2015) zijn daar aan het aanbod toegevoegd, maar The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (2014) is in geen velden of wegen te bespeuren. De volledige filmreeks is beschikbaar op Netflix.

Silence Of The Lambs vierde dezer dagen zijn 30e verjaardag. Toch is die nergens op de streamingdiensten te vinden. De andere delen uit de trilogie zijn wel te bekijken: Red Dragon (2002) stond al op Netflix en is nu ook te zien op Amazon Prime. Ook Hannibal (2001) is op Amazon Prime te vinden. Toch nog maar eens de dvd-kast induiken voor Silence Of The Lambs? De hele Back To The Future-trilogie is wél beschikbaar. Nu Back To The Future II (1989) toegevoegd is aan Amazon Prime zijn de drie films daar te bekijken.

Ook nog Amazon Prime zijn een aantal Oscarfavorieten toegevoegd: het verhaal van de jonge pianist Wladyslaw Szpilman en hoe het hem vergaat in het Warschau ten tijde van de Tweede Wereldoorlog blijft ontroeren. De weg naar The Pianist (2002) ligt open. Het briljante 12 Years A Slave (2013) en de lotgevallen van Solomon Northup zijn ook op die streamingdienst te volgen en Edward Norton geeft een masterclass acteren in American History X uit 1998.

Er waren helemaal geen Oscars voor Al Pacino of Scarface (1983), maar dat maakt de film er niet minder legendarisch door. De klassieker van Brian De Palma met script van Oliver Stone is nu terug te vinden op Netflix. Wie het allemaal nog iets lichter wil, raden we Desperado (1995) aan, een film van Robert Rodriguez waarin een jonge Antonio Banderas een reizende muzikant is die met een koffer vol wapens onderweg is naar de moordenaar van zijn vriendin. Geen hoogstaande kunst, wel entertainment, nu te vinden op Netflix.

Uit hetzelfde jaar en even entertainend is Babe (1995). De film een lief en naïef biggetje dat zijn lot in eigen hand wil houden is nu op Netflix te vinden. Opgevoed door Fly de herdershond denkt en doet Babe als een hond, alleen wordt hij niet geaccepteerd als hond.

Tot slot willen we ook nog The 40-Year Old Virgin (2005) aanstippen met een uitstekende Steve Carrell als Andy, een conservatieve, verlegen man en nog steeds maagd. Als zijn vrienden hier achter komen, doen ze er alles aan om een vrouw voor hem te vinden. Andy speelt mee maar komt in de ene na de andere rampzalige situatie terecht. Totdat hij een relatie krijgt met Trish, een vrouw met drie kinderen. De film van Judd Apatow die de grote filmdoorbraak voor Steve Carrell betekende is nu op Netflix te vinden.

Docu

En dan is er ook nog Amend: The Fight For America op Netflix, een stevige zes uur durende geschiedenis door presentator en producent Will Smith. Hij gaat na hoe het staat met de gelijkheidsstrijd in de Verenigde Staten, hoe het komt dat er in feite zo weinig verandert en of het ooit wel helemaal goed komt.

Smith voert wetenschappers en activisten op, laat bekende acteurs en actrices quotes uit belangrijke historische documenten voordragen, gebruikt veel archiefbeelden en schetst een beeld van de belangrijke gebeurtenissen en conflicten die sinds de afschaffing van de slavernij Amerika hebben gemaakt tot wat het vandaag is. Als de Amerikaanse actualiteit van de laatste maanden en jaren ons iets geleerd heeft, dan is het dat deze reeks verplicht kijkvoer zou moeten zijn.Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  116.351.396
 • Aantal
  doden
  2.585.919
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  785.809
 • Aantal
  doden
  22.240