Nieuwe aanslag Kaboel opgeëist door taliban: bijna 100 doden

Nieuwe aanslag Kaboel opgeëist door taliban: bijna 100 doden

In het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn bijna 100 doden en meer dan 150 gewonden gevallen bij een terreuraanslag met een bomauto. Het is al de derde bomaanslag in een week tijd in het land. De fundamentalistische militantenbeweging taliban eist ook deze aanslag op.

In Kaboel vond vanmorgen een luide explosie plaats in de wijk waar de kantoren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het gezantschap van de Europese Unie liggen.

Een Franse verslaggever zegt aan persagentschap AFP dat de knal “enorm” was: “Alle ramen gingen aan diggelen. Er was onmiddellijk een enorme rookwolk te zien boven de stad.” Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Het Afghaanse ministerie van Gezondheid spreekt van bijna 100 doden en meer dan 150 gewonden. De terroristen reden met een ambulance met explosieven voorbij een politiecontrole in een straat, waar normaal enkel overheidspersoneel toegelaten is. Volgens ooggetuigen was er veel volk op straat op het moment van de ontploffing.

Derde aanslag in een week

Het is al de derde grote aanslag in Afghanistan op één week tijd. Eerder eiste de Taliban de aanslag met 43 doden op het Intercontinental Hotel in Kaboel op en eiste terreurgroep IS de aanslag op de kantoren van de ngo Save the Children in Jalalabad op.

Ook deze aanslag is opgeëist door de taliban. Volgens hen zijn meer dan tachtig politiemensen gedood en gewond.

Het Westen heeft de afgelopen 15 jaar maar liefst 4.000 miljard gespendeerd aan de oorlog in Afghanistan. Toch heeft de Taliban volgens heel wat opiniemakers gewonnen. De reden: de heroïneproductie in de streek. Een uitgebreide analyse lees je hier.

Gesponsorde artikelen