Nieuwe Assassin’s Creed in Victoriaans Londen

Nieuwe Assassin’s Creed in Victoriaans Londen

Assassin’s Creed Unity, de laatste telg van de populaire Assassin’s Creed-reeks van het Franse Ubisoft is nog maar net uit en er zou al beeldmateriaal zijn opgedoken van zijn opvolger: Assassin’s Creed Victory. Aan de setting is duidelijk te zien dat dit spel zich zal afspelen in de Victoriaanse periode in Londen.

De videogamesite Kotaku meldde dit nieuws als eerste, nadat medewerkers van de game beelden aan hen hadden gelekt. Uitgever Ubisoft bevestigt te werken aan de game. De uitgever meldt het jammer te vinden dat er al beelden gelekt zijn, maar dat ze al enkele jaren hard werken aan deze game en dat ze op een latere datum meer informatie zullen vrijgeven. Ubisoft benadrukt ook dat ze nu vooral werken om de ervaring van Assassin’s Creed Unity te verbeteren: er waren namelijk veel klachten over fouten in het spel.

De game zal ontwikkeld worden door de Ubisoft-afdeling in Quebec, dit zal de eerste keer zijn dat deze afdeling zelf een volledige game zal uitbrengen. Assassin’s Creed Victory zal het negende deel zijn uit de reeks over de sluipmoordenaars. De game zal waarschijnlijk uitkomen voor pc, Xbox One en Playstation 4.

Het Victoriaanse Londen is een periode uit het eind van de 19e eeuw, waar de Britten het meeste macht hadden op de wereldpolitiek. Het land was economisch en cultureel zeer welvarend. Hierdoor groeide dus ook de kloof tussen arm en rijk. Deze gebeurtenissen zouden een invloed kunnen hebben op het verhaal van de game. In de Assassin’s Creed-reeks is het ondertussen een gewoonte dat de speler tijdens het spel historische figuren ontmoet, denk maar aan Leonardo Di Vinci en George Washington in vorige delen. De kans is dus groot dat je als speler figuren zoals Charles Dickens, Arthur Conan Doyle of Jack the Ripper tegenkomt. In de screenshots is de industriële revolutie ook zeer duidelijk merkbaar, aan bijvoorbeeld de rokende schoorstenen van de fabrieken.

Ubisoft linkt zijn Assassin’s Creed-games vaak aan elkaar. Of dit nieuw spel een vervolg zal zijn op Unity, dat zich afspeelt tijdens de Franse Revolutie, is nog niet zeker.

Gesponsorde artikelen