Nieuwe Avicii-plaat op 6 juni met songs die bijna af waren

Nieuwe Avicii-plaat op 6 juni met songs die bijna af waren

Op 6 juni komt er een nieuwe plaat uit van Avicii met muziek waaraan hij tijdens de laatste maanden voor zijn dood sleutelde. Het eerste nummer ziet volgende week al het daglicht.

Het nieuws werd door zijn familie en producers bekend gemaakt in de Amerikaanse krant The New York Times. Het album zal de naam ‘Tim’ dragen, de echte naam van Avicii. Hij overleed op 20 april 2018 in Oman, waarschijnlijk door zelfdoding. Avicii werd 28 jaar.

Avicii was op dat moment echter volop aan het sleutelen aan nieuw materiaal. Het gros van de nummers was voor 75 à 80 procent klaar volgens de producers van de dj. Op basis van dat materiaal en notities op de computer en smartphone van Avicii werden de nieuwe songs in elkaar gestoken.

(Vader van overleden dj Avicii bedankt fans voor “elk hartverwarmende eerbetoon”.)

Volgende week nieuwe song

Het volledige album ziet op 6 juni pas het daglicht, maar het eerst nummer SOS komt al op woensdag 10 april uit. Wake me up-zanger Aloe Blacc neemt de vocalen voor zijn rekening. Ook Coldplay-frontman Chris Martin zal op een van de tracks te horen zijn.

De volledige winst van het album gaat naar de Tim Bergling Foundation. Die heeft Berglings familie opgericht, om mensen te helpen die kampen met psychische problemen en zelfmoordgedachten.

(R.I.P.: deze covers van Avicii zijn nu helemaal hot.)

Wie met vragen zit kan de Zelfmoordlijn bereiken op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be

10 opkomende Belgische dj’s om je beentjes los te gooien.

Gesponsorde artikelen