Nieuwe beelden ‘Game of Thrones’ tonen hoe deze twee personages elkaar ontmoeten

Nieuwe beelden ‘Game of Thrones’ tonen hoe deze twee personages elkaar ontmoeten

Nog drie maanden en dan is ‘Game of Thrones’ aan zijn laatste rondje bezig. Het laatste seizoen van de epische fantasyreeks wordt nu afgewerkt en HBO loste al wat losse beelden waaruit we kunnen afleiden wat er staat te gebeuren. In ‘Game of Thrones’ kan er maar één iemand op de Ijzeren Troon zitten (en da’s bij voorkeur geen white walker).

Nog drie maanden en HBO lost de aller-, allerlaatste afleveringen van Game of Thrones, de reeks die fantasy opnieuw op de kaart zette. Om ons tot dan zoet te houden, heeft het televisienetwerk ons mondjesmaat wat beelden gevoed en ook in hun jaarlijkse vooruitblik op het televisiejaar, zitten er een aantal nieuwe beelden. Die zeggen ons meer over hoe dat laatste seizoen van Game of Thrones er zal uitzien dan je zou verwachten.

Ook de acteurs hebben afscheid genomen van Game of Thrones en daar kwamen tranen bij.

In essentie zijn er twee clips te zien in de showreel, we laten ze je even zelf ontdekken, nadien leggen we even uit wat er precies te zien is. Opgelet: spoilers.

HBO

In de allereerste scène uit deze clip, zien we een wight op een ijsdraak. Da’s behoorlijk omineus, maar niet onverwacht. In het laatste seizoen van Game of Thrones zagen we hoe de white walkers een ijsdraak uit de doden opwekten. De boekenreeks waar de serie op gebaseerd is, heet niet voor niets A Song of Ice and Fire, dus dat was een béétje een weggever. Dat de twee overgebleven vuurspuwende baby’s van Daenerys (Emilia Clarke) het zullen uitvechten met deze grote jongen (de gevallen Viserion), viel te verwachten.

Dit weten we al over het laatste seizoen van Game of Thrones.

Sansa Stark en Daenerys

En dan is er natuurlijk nog die tweede scène, waarbij HBO weinig aan de verbeelding overlaat. Jon Snow (Kit Harington), die de knie moest buigen voor Daenerys Stormborn of the House Targaryen, First of Her Name enzovoort enzovoort, heeft zijn nieuwe Khaleesi na een stomende nacht meegenomen naar zijn familie. Niet onbelangrijk: de Starks zijn de bewakers van het noorden, de laatste barrière tegen de white walkers.

Maar Sansa Stark (Sophie Turner), die net zichzelf wat teruggevonden heeft en meesteres is van Winterfell terwijl Jon met Daenerys ging onderhandelen, is niet noodzakelijk even blij met de komst van de Targaryen. De ontvangst verloopt dan ook volgens de regels van de kunst, maar in de ogen van Sansa lijken wij vooral veel wantrouwen te zien. “Winterfell is yours“, zegt de oudste Stark-dochter, maar is dat ook zo?

HBO/Screenshot

Zowel Sansas als Daenerys’ verhaallijnen in Game of Thrones hebben enkele jaren gedraaid rond hun huwelijkspartner: Sansa was eerst verloofd met Joffrey Lannister, met Tyrion Lannister en vervolgens dan met Ramsey Bolton. Daenerys startte de serie als vrouw van Khal Drogo en arrangeerde vervolgens een huwelijk met Hizdahr zo Loraq. Maar de laatste seizoenen tonen vooral hoe de twee vrouwen steeds dichter bij de macht komen. Eindigt Daenerys op de Ijzeren troon? In april weten we het.

Bekijk hier de eerste teasers voor Game of Thrones die HBO de wereld instuurde!

Gesponsorde artikelen