Nieuwe bondscoach neemt beslissing die de Rode Duivels graag zullen zien komen

Nieuwe bondscoach neemt beslissing die de Rode Duivels graag zullen zien komen

Roberto Martinez en de Belgische voetbalbond hebben een verrassende maatregel voorgesteld die indruist tegen de klassieke manier van werken. Zo willen ze geen lange afzonderingen meer tijdens voorrondewedstrijden, én vrouw en kinderen moeten vaker bij de spelers kunnen tijdens grote toernooien. Dat meldt Het Nieuwsblad. Op het voorbije EK bleek dat de Rode Duivels behoorlijk veel last van heimwee hadden.

De laatste vriendschappelijke wedstrijd voor het vertrek naar het EK zei eigenlijk alles: de spelers hadden weinig zin in interviews en wilden zo snel mogelijk naar de familie voor ze wekenlang van huis zouden zijn. De tegenvallende prestaties op het toernooi werden voor een stuk daaraan toegeschreven. Niet echt professioneel, lijkt het, maar de bondscoach heeft er wel begrip voor. Veel spelers zijn de voorbije jaren immers vader geworden.

Babyboom

Kevin De Bruyne had zijn eerste zoontje net voor het EK gekregen. Maar ook Thibaut Courtois, Axel Witsel, Eden Hazard, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé moesten allemaal een kindje van nog geen jaar achterlaten. De Bruyne had daar het meest last van en presteerde het volledige EK ver onder zijn niveau, terwijl hij al zo vaak cruciaal is gebleken voor de nationale ploeg. Wilmots had hem echter al toegelaten om zijn gezin vaker te zien dan normaal, maar dat volstond dus niet.

De Belgische voetbalbond is niet de eerste die vrouw en kinderen juist dichter bij de spelers gaat brengen. In 2014 hebben de Duitsers op het WK zelfs een heus dorp voor de kroost van de Mannschaft gebouwd. En je weet hoe dat geëindigd is: Duitsland werd wereldkampioen. Afspraak in Moskou?

Gesponsorde artikelen