Nieuwe Captain America Anthony Mackie dacht eerst dat hij andere superheld ging zijn

Een plaatsje bemachtigen als acteur in het Marvel Cinematic Universe (MCU) is felbegeerd. Anthony Mackie was dan ook zeer blij toen hij daar eindelijk in geslaagd was. Alleen werd pas later duidelijk dat dat niet was als de door hem bewonderde Black Panther, maar wel als Sam Wilson aka Falcon. Ondertussen is de 44-jarige Amerikaan echter opgeklommen tot nieuwe Captain America en klaagt hij allerminst.

Voor zijn intrede in het MCU had Anthony Mackie er al een zeer mooie carrière opzitten met belangrijke rollen in onder andere 8 Mile, She Hate Me, Million Dollar Baby en The Hurt Locker. Hij droomde er begin 2010 echter van om Black Panther te spelen. Dat was op dat moment de enige grote zwarte superheld van Marvel. “Ik nam regelmatig contact met Marvel over Black Panther. Zo schreef ik meerdere brieven. Ik probeerde hen te overtuigen om een film rond Black Panther te maken. Ik wilde zelf Black Panther zijn omdat ik er grote fan van was als kind”, legt Mackie uit in een interview met Inverse.

Uiteindelijk zou het nog tot 2016 duren voor Black Panther in de film Captain America: Civil War eindelijk zijn intrede deed in het MCU. Die rol werd toen gespeeld door de ondertussen overleden Chadwick Boseman.

Marvel

Twee jaar daarvoor had Anthony Mackie zelf zijn intrede gedaan bij Marvel, al was dat dus in een andere rol, iets wat hij niet meteen doorhad. Op een bepaald moment werd de acteur door Marvel-producer Nate Moore, voormalige producer bij Marvel, en regisseurs Joe en Anthony Russo (Captain America, Avengers) uitgenodigd voor een gesprek.

Zoals gewoonlijk is bij Marvel kwam Anthony Mackie tijdens dat gesprek maar weinig te weten over hun plannen. Toch kreeg hij goed nieuws. “Joe Russo zei ‘We gaan een film doen en we willen jou erbij hebben. We kunnen niet zeggen welk personage je zal spelen en wie nog meedoet. Wil je het doen?'”, legt hij uit. Mackie was meteen enthousiast en zegde dus toe op hun aanbod. Pas enkele weken later ontdekte hij dat het niet ging om de rol van Black Panther.

Captain America

In 2014 zou Anthony Mackie voor de film Captain America: The Winter Soldier een eerste keer in de huid van Sam Wilson/Falcon kruipen. Ook in Avengers: Age of Ultron (2015), Ant-Man (2015), Captain America: Civil War (2016), Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019) speelde hij de rol van sidekick van Steve Rodgers aka Captain America (Chris Evans). Nadat die besloot ermee op te houden, gaf Steve Rodgers de titel van Captain America door aan Sam Wilson.

In de Disney+-serie The Falcon and The Winter Soldier besloot Wilson ook eindelijk om die titel te aanvaarden. In 2024 zullen we Anthony Mackie een eerste keer echt aan het werk zien als Captain America in de film Captain America: Brave New World.

Meer
Lees meer...