Facebook komt met nieuwe ‘care’-reactie

In tijden van corona is het belangrijk om vrienden en familie te laten weten dat je ze nog niet vergeten bent of dat je van ze houdt. Op Facebook is dat nu mogelijk met de nieuwe ‘care’-reactie.

Alexandru Voica, de technische communicatiemanager van op Facebook bevestigde het invoeren van de ‘care’-reactie op Twitter.

Duimpje dekt niet altijd de lading

“Met de nieuwe reactie kan je steun tonen in een periode wanneer veel mensen zich eenzaam voelen. Facebook wil hiermee zorgen dat vrienden en familie zich meer verbonden voelen”, klinkt het bij Facebook. “Want soms dekken een duimpje of smiley de lading niet als je iemand digitaal een hart onder de riem wil steken.

Met deze aanpassing kan je op Facebook nu zeven verschillende reacties plaatsen. De ‘care’-reactie op Facebook verschilt trouwens van dezelfde reactie op Messenger. Bij Facebook verschijnt een smiley die een hart omhelst, bij Messenger een kloppend hart.

“De nieuwe reactie zal vanaf vandaag worden uitgerold op Messenger. Vanaf volgende week is hij ook op Facebook te gebruiken”, zei Voica nog op Twitter.

Fake news

Het is niet de eerste keer dat Facebook de media haalt tijdens deze coronacrisis. Gisteren bevestigde Marc Zuckerberg dat Facebook extra maatregelen nemen om nepberichten over het coronavirus en Covid-19 tegen te gaan. Zo zal je op je computer gewaarschuwd worden wanneer je in contact komt met fake nieuws over het virus. In je tijdlijn vind je dan de betrouwbare bron van het artikel, zoals bijvoorbeeld de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Meer
Lees meer...