Nieuwe clips van de toekomst van StuBru: Foals, The Strypes, Kurt Vile

Nieuwe clips van de toekomst van StuBru: Foals, The Strypes, Kurt Vile

De zomer, ook wel gekend als de winterslaap op gebied van nieuwe releases. Anderzijds is het dan wel uitkijken naar wat er komen gaat in het bloeiende najaar. En dus zijn er enkel vandaag al nieuwe nummers gelost van Foals, The Strypes en Kurt Vile. De indieliefhebber kan beginnen kwijlen op het najaar. 

1. Foals – Mountain At My Gates

Enkele jaren geleden leek het grote publiek plat te gaan voor Foals toen ze met hun single My Number het aanstekelijkste nummer afleverden dat ze tot dan toe hadden gemaakt. De doorbraak werd uiteindelijk maar een doorbraakje, beperkt tot enkele weken Ultratop 50 en een festivaltent die iets voller stond dan voorheen. Hun nieuwe single Mountain At My Gates is minstens even aanstekelijk als My Number en draagt dus potentieel in zich.

Het is na het van woede bol staande What Went Down het tweede voorsmaakje van de gelijknamige plaat die op 28 augustus verschijnt.

2. Kurt Vile – Pretty Pimpin

Het is tegenwoordig onmogelijk om Kurt Vile niet in één zin te zetten met zijn kompaan Andy Granduciel van The War On Drugs, al was het maar omdat de kompaan van Kurt Vile nu de grote doorbraak beleefd met de groep die Vile destijds mee oprichtte, maar waar hij uitstapte om het solo te proberen. De twee zijn nog de beste vrienden en kruipen al eens bij elkaar op het podium, maar als de twee op één dag geprogrammeerd staan – zoals vorige zomer op Pukkelpop – dan zal Kurt Vile tegenwoordig altijd als eerste moeten aantreden.

Nochtans, prima kerel die prima nummertjes maakt en ook zijn vorige plaat – Walkin’ On A Pretty Daze (2013) – werd terecht onder de superlatieven bedolven. Opvolger B’lieve I’m Going Down verschijnt op 25 september. De openingstrack daarvan is de eerste single en het moet gezegd worden: hij is lekker.

3. The Strypes – A Good Night’s Sleep And A Cab Fare Home

Snapshot uit 2013 was een opmerkelijk debuut en het was van The Strypes. Vier zelfingenomen snotapen deden de jaren 50 en 60 herleven en ze deden dat verdomme met verve. Blue Collar Jane, You Can’t Judge A Book By It’s Cover en een handvol andere oorwurmen en heel veel talent brachten hen tot op Rock Werchter 2014 waar ze één van de beste concerten van dat weekend gaven.

Nu is de tijd gekomen om het verleden te laten rusten en een eigen geluid te laten oren op hun opvolger Little Victories. Die verschijnt al heel snel, namelijk op 24 juli en de perstekst belooft invloeden van The Jam, Arctic Monkeys, The Rolling Stones, George Clinton, Nick Lowe en Elvis Costello.

Tweede single na het al regelmatig op Studio Brussel te horen Get Into It is A Good Night’s Sleep And A Cab Fare Home en ook deze scoort meer dan behoorlijk op de schaal van de radiovriendelijkheid.

Gesponsorde artikelen