Left Right
scrollTop top

Nieuwe coronagemiddelden bevestigen daling: gemiddeld 7 doden per dag


Coronacijfers belgië
© Isopix

Het wetenschappelijk instituut Sciensano heeft de nieuwe gemiddeldes vrijgegeven van de coronacrisis. Daarbij wordt duidelijk dat de cijfers nog steeds in dalende lijn zijn.

Uit de meest recente cijfers van Sciensano blijkt dat de weekgemiddelden van de coronacijfers nog steeds in dalende lijn zijn. Sinds kort deelt het wetenschappelijk instituut enkel nog weekgemiddelden. De gemiddelden van de afgelopen zeven dagen dus.

Gemiddelden dalen

De afgelopen zeven dagen werden er dagelijks gemiddeld 89 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling van 6 procent tegenover de zeven dagen daarvoor. Het is ook een daling in vergelijking met gisteren. Gisteren was het gemiddelde van de zeven dagen daarvoor nog 94 besmettingen per dag.

Er werden ook minder mensen opgenomen in het ziekenhuis. Het gemiddelde voor de afgelopen zeven dagen ligt op 15 ziekenhuisopnames, goed voor 15 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. Elke dag vielen er ook gemiddeld 7 doden, opnieuw een daling tegenover de zeven dagen daarvoor. Het totale aantal overlijdens door het coronavirus in ons land ligt nu op 9.731.

Dagrecord Verenigde Staten

In de afgelopen 24 uur zijn in de Verenigde Staten 37.077 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat is het hoogste cijfer sinds het begin van de coronacrisis in het land.

Het vorige record dateert van april, toen het virus heel wat slachtoffers maakte in New York. Op dit moment gaat het vooral om besmettingen in het Westen van het land. Zo zijn Texas en Californië op dit moment de staten met het meeste besmettingen. Gisteren telde Texas een record van 5.996 nieuwe besmettingen. In Houston is nu bijna 95 procent van het totale aantal bedden op intensieve zorg bezet.

Portugal

Maar ook in Europa zijn er op bepaalde plaatsen nieuwe uitbraken. In Portugal zijn zo verschillende delen van Lissabon opnieuw in lockdown. De 2 miljoen inwoners van de delen van de stad mogen nu enkel hun huis verlaten om naar de winkel of hun werk te gaan.

Het aantal besmettingen in de regio’s is de afgelopen dagen opnieuw fors toegenomen. Waarschijnlijk ligt de oorzaak van deze heropflakkering bij jongeren die zich niet aan de regels hielden en lockdownfeestjes hielden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…