Nieuwe dag verkeersmiserie: Antwerpse ring nog steeds niet vrij van gemorste siliconen

Nieuwe dag verkeersmiserie: Antwerpse ring nog steeds niet vrij van gemorste siliconen

Na een ongeval dat gisterennamiddag omstreeks 16.45 uur gebeurde, zijn nog steeds twee rijstroken van de Antwerpse ring dicht. Een vrachtwagen verloor er een deel van zijn lading siliconen tussen Berchem en Borgerhout en dat blijkt maar moeilijk op te kuisen. Gevolg: alweer ellenlange files.

Er is momenteel geen zicht op wanneer de weg weer volledig kan worden vrijgemaakt. Volgens Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum is er de hele nacht hard gewerkt om de hardnekkige smurrie van het wegdek weg te krijgen. Maar dat heeft dus niet mogen baten.

Kilometerslange files

In de richting van Nederland staan er al kilometerslange files en die groeien snel aan. Wie richting Nederland moet, kan de Liefkenshoektunnel nemen, die in die richting tolvrij is gemaakt.

Op de pechstrook langs de Antwerpse ring stonden vannacht ook vele gestrande vrachtwagens. Chauffeurs die hun rusttijden moesten respecteren en zich langs de ringweg hadden moeten parkeren, hoewel dit verboden is. Ook de parkeerterreinen langs de snelwegen rond Antwerpen staan afgeladen vol met vrachtwagens.

Geen optie

De brandweer en civiele bescherming hebben het wegdek al op verschillende manieren proberen op te kuisen, maar het gaat om “een bijzonder moeilijk schoon te maken product”. Zo werden er verschillende tankwagens opgeroepen om de weg proper te spuiten, maar omdat het een substantie is die gevels waterdicht moet maken, lijkt dat – voorlopig – geen optie.

De avondspits naar Antwerpen liep gisteren ook al enorm in de war. Wie van Gent kwam en richting Nederland of de Kempen moest, heeft urenlang moeten aanschuiven.

Gesponsorde artikelen