Nieuwe documentaire over kindermisbruik Michael Jackson: slachtoffers getuigen voor camera

Nieuwe documentaire over kindermisbruik Michael Jackson: slachtoffers getuigen voor camera

Dit weekend gaat op het Amerikaanse Sundance Film Festival de documentaire ‘Leaving Neverland’ in première. Daarin worden de klachten van seksueel misbruik tegen Jackson aan het licht gebracht.

De film maakt duidelijk heo Michael Jackson langdurige relaties had met twee jongens die respectievelijk zeven en tien jaar oud waren. Dat meldt het Amerikaans entertainmenttijdschrift Variety. De slachtoffers zijn ondertussen dertigers en ze beweren voor de camera dat ze seksueel misbruikt werden door The King of Pop. Verder vertellen ze hoe ze hebben moeten leren leven met het onrecht dat Michael Jackson hen aangedaan heeft.

(Dit is waarschijnlijk het vreemdste dat je ooit van Michael Jackson gehoord hebt.)

Oude rechtszaak

In Leaving Neverland wordt er verwezen naar een domein waar Jackson woonde. In 2003 vond daar een inval plaats nadat er klachten gekomen waren van misbruik van een 13-jarige jongen. Er kwam een rechtszaak van. Michael Jackson werd in 2005 vrijgesproken, hoewel er maar liefst 14 aanklachten tegen hem liepen.

(Sony geeft toe dat ze in 2010 ‘fake’ nummers van Michael Jackson uitgebracht hebben.)

Familie spreekt schande

De Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ meldt dat de erfgenamen van Michael Jackson erg ontevreden zijn met de release van de documentaire. “Dit is opnieuw een walgelijke manier om geld te verdienen op de rug van Michael Jackson”, klinkt het. “Het is een opsomming van oud nieuws. Ongelooflijk dat een filmmaker zoiets op zijn naam zou willen zetten.”

(Hier zijn 10 dingen die we moet missen sinds de dood van Michael Jackson.)

Gesponsorde artikelen