Nieuwe film van Scorsese en Robert De Niro komt niet in de cinema, maar direct op Netflix

Nieuwe film van Scorsese en Robert De Niro komt niet in de cinema, maar direct op Netflix

We kennen Netflix vooral van series, maar de streamingsdienst wil ook scoren met films en heeft daarvoor een indrukwekkende deal binnengehaald. ‘The Irishman’, de nieuwe film van Martin Scorsese met in de hoofdrol Robert De Niro, zal niet in de cinema te zien zijn, maar direct op Netflix komen, al moeten we waarschijnlijk wel nog wachten tot 2019.

House of Cards, Stranger Things, Orange is the New Black, … de series van Netflix kent iedereen, maar voor films staat de streamingsdienst nog niet echt bekend. Daar willen ze nu verandering in brengen en daarom werden de rechten van The Irishman gekocht.

Er kwamen al enkele films uit van Netflix, maar de nieuwe film van Martin Scorsese moet hun eerste grote prestigeproject worden. Robert De Niro krijgt de hoofdrol en ook Al Pacino zou meespelen. Het budget bedraagt meer dan 100 miljoen euro.

Maffiafilm

Dat grote budget is ook de hoofdreden waarom Netflix de rechten van de film kon kopen. Momenteel werkt Scorsese namelijk samen met Paramount, maar de zaken gaan daar niet zo goed waardoor de filmstudio geen grote risico’s wil en kan nemen.

Met The Irishman maakt Scorsese na Goodfellas opnieuw een maffiafilm over het leven van een bekende huurmoordenaar. Robert De Niro zou met speciale technieken jonger gemaakt worden om het personage doorheen zijn hele leven te kunnen spelen. In 2019 zou The Irishman klaar moeten zijn.

Gesponsorde artikelen