Nieuwe foto gelekt van Huawei Mate 10 Pro, het toestel dat de concurrentie moet aangaan met de iPhone X

Nieuwe foto gelekt van Huawei Mate 10 Pro, het toestel dat de concurrentie moet aangaan met de iPhone X

Huawei is al lang geen kleine naam meer, dus het is altijd interessant als de Chinese fabrikant met een nieuwe smartphone komt. Op 16 oktober lanceren ze naar alle waarschijnlijk de Huawei Mate 10, Lite en Pro. En vooral dat laatste model belooft echt indrukwekkend te worden.

Samsung en Apple waren lang de twee grootste smartphonemerken te wereld, maar sinds vorige maand is Huawei voorbij Apple gegaan als het gaat over meest verkochte smartphones ter wereld. En dat is zeker niet onlogisch want de Chinese producent levert de laatste jaren topkwaliteit af.

Op 16 oktober houdt Huawei een evenement om zijn Mate 10-reeks voor te stellen. Volgens de laatste geruchten zouden dan drie toestellen gelanceerd worden: de gewone Mate 10, de Mate 10 Lite en de Mate 10 Pro.

Scherm zonder randen

Er wordt vooral uitgekeken naar die Mate 10 Pro, een toestel dat de concurrentie moet aangaan met de topmodellen van Samsung en Apple. De altijd betrouwbare Evan Blass lekte een foto van hoe die Mate 10 Pro er volgens hem zal uitzien.

We zien daarop een scherm dat bijna geen randen meer heeft. Aan de achterkant zijn twee camera’s, één van 12 MP en één van 20 MP. Die moeten zorgen voor helderdere foto’s, ook bij weinig licht. Benieuwd of de Mate 10 Pro de nieuwste iPhone kan verslaan als beste camera in een smartphone.

Huawei zet ook zwaar in op artificiële intelligentie en maakt dat ook duidelijk in zijn meest recente spot voor de Mate 10. Al is nog niet duidelijk wat dat in de praktijk zal betekenen.

Bekijk hier het aankondigingsfilmpje voor de Huawei Mate 10:

Gesponsorde artikelen