Nieuwe gamestudio van ex-Nintendo- en Microsoft-medewerkers draait volledig op blockchain technologie en cryptocurrency

Nieuwe gamestudio van ex-Nintendo- en Microsoft-medewerkers draait volledig op blockchain technologie en cryptocurrency

Vijftien veteranen uit de game-industrie, met samen meer dan een eeuw ervaring bij giganten zoals Nintendo, Microsoft en Electronic Arts, hebben het gameproductiehuis 8 Circuit Studios gelanceerd. Ze maken gebruik van blockchaintechnologie en hebben de ambitie om de gamebeleving te hervormen, zowel voor gamers als voor ontwikkelaars en uitgevers.

De gameveteranen van 8 Circuit Studios geloven dat ze met blockchains en cryptocurrency een echt Metaverse zoals in The Matrix kunnen creëren.

“Bij 8 Circuit Studios geloven we dat games poorten zijn naar nieuwe werelden en ervaringen”, zegt 8 Circuit Studios-directeur James Mayo aan de gamewebsite My Nintendo News. “Met blockchain en cryptocurrency hebben gameontwikkelaars eindelijk de laatste sleutel die nodig is om een functioneel Metaverse op poten te zetten.”

“Stap één is blockchains gemakkelijk en leuk maken om te gebruiken. De tweede stap is mensen tonen dat ze hu digitale content op een heel andere manier kunnen beheren. Met blockchains moeten spelers bijvoorbeeld nooit toestemming aan de autoriteiten vragen om hun digitale content door te geven, te ruilen of zelfs te verkopen.”

De gamer is eigenaar

Bij 8 Circuit Studios creëren, beveiligen en eisen ze hun digitale content op door de blockchain Ethereum te gebruiken. De content is gebaseerd op Smart Game Objects, die je net als cryptocurrency in een virtuele portefeuille kan bijhouden.

Even schetsen: tegenwoordig is het model dat je betaalt voor het recht om een bepaalde game te spelen. Alles wat je in de game doet, de levels die je speelt, de gamekarakters waarmee je speelt, … Het is allemaal geen bezit van jou, maar van de uitgever van de game. Als je een spel zou kopen en het design van een karakter zou doorverkopen, schend je wellicht de gebruiksvoorwaarden van de game.

8 Circuit Studios wil gamers de mogelijkheid geven om hun Smart Game Objects echt te bezitten. Voor gameontwikkelaars en –uitgevers levert het dan weer nieuwe manieren op om meer meeslepende, diepgaande games te produceren.

Twee games

Om de mogelijkheden van Smart Game Objects aan te tonen, zijn ze bij 8 Circuit Studios momenteel aan twee games aan het werken. Alien Arsenal: Battle for the Blockchain komt dit voorjaar nog uit en D-PARC, dat rond Artificiële Intelligentie draait, in 2019.

Alien Arsenal wordt een mobiele game en beschikbaar zijn voor iOS en Android. Het concept: je werkt samen met andere gamers om binnenvallende bazen te verslaan en zo prijzen te winnen. Het is de bedoeling dat je een ‘arsenaal’ van aliens verzamelt en opleidt, hen dan verruilt, verkoopt, koopt of gewoon weggeeft. En dat allemaal dankzij de complete vrijheid van Ethereum. Alien Arsenal maakt het gemakkelijk om met blockchains te spelen zonder dat je een portefeuille of plug-ins moet downloaden of dat je zelf de geheimen van de verwarrende wereld van cryptomunten moet uitvissen.

D-PARC

D-PARC wordt een ruimtespel voor consoles en Windows. Gamers kunnen hun eigen personage te creëren dat voor eeuwig kan leven in het blockchain-universum.

In feite gaat het om een kruising tussen een first-person shooter en een space combat game in een universum waarin keuzes belangrijk zijn en permanente gevolgen hebben. Gamers bevinden zich in een wereld van Artificiële Intelligentie waarin ze moeten kiezen tussen zelfopoffering om de laatste brokkeltjes van de mensheid te redden of zelfdeterminatie om hun eigen lot te bepalen.

Gesponsorde artikelen